Prednosti radiotalasne hirurgije: brzo i efikasno uklanjanje benignih promena na koži

uklanjanje benignih promena na koži - uklanjanje mladeža

Benigne promene na koži su u savremenom svetu relativno česta pojava. Ako ste se i sami susreli sa nekom verovatno se pitate koji je najbolji način za tretiranje i uklanjanje benignih promena na koži.

U dermatološkoj ordinaciji DIVA Medical imamo višegodišnje iskustvo u lečenju, tretiranju i uklanjanju različitih benignih promena na koži.

Deo tog znanja i iskustva, koje je rešilo ovaj problem hiljadama naših zadovoljnih klijenata delimo sa vama u novom blogu, u kome ćete saznati:

  1. šta su benigne promene na koži, 
  2. koje sve vrste postoje i kako izgledaju najčešće benigne promene na koži koje viđamo u praksi,
  3. kako radiotalasna hirurgija j omogućava brzo i efikasno uklanjanje benignih promena na koži,
  4. koje su prednosti radiotalasne hirurgije  u odnosu na neke druge metode, 
  5. kako izgleda postupak uklanjanja benignih promena na koži uz pomoć radiotalasne hirurgije.

Šta su benigne promene na koži?

Benigne promene na koži su nekancerogene izrasline ili lezije koje se javljaju na koži. Iako su bezopasne, često mogu predstavljati estetski problem ili izazivati nelagodu. Najčešće benigne promene na koži su:

Mladeži

Mladeži mogu biti urođeni ili stečeni. Obično su tamno smeđe boje, okrugli ili ovalni. Mogu biti ravni ili ispupčeni  i mogu se pojaviti bilo gde na telu. Veličina mladeža varira od nekoliko milimetara do nekoliko centimetara.

benigne promene na koži: mladež

Bradavice

Bradavice se često javljaju na rukama i stopalima. Karakteriše ih hrapava površina i to što mogu biti bolne, posebno na stopalima.

Fibromi

Fibromi su mekane, često pedunkulisane lezije koje se obično javljaju na vratu, pazuhu ili preponama. Obično su iste boje kao i okolna koža, a mogu se lako iritirati ili povrediti.

Seboroične keratoze

Seboroične keratoze su tamne, bradavičaste lezije koje se pojavljuju uglavnom kod starijih osoba. Obično su bezopasne ali mogu predstavljati estetski problem. Veličina varira, ali često su veće od 1 cm. Mogu biti žute, smeđe ili crne boje.

Lipomi

Lipomi su mekani, masni čvorovi koji se razvijaju ispod kože. Obično su okrugli ili ovalni, a veličina može varirati od nekoliko milimetara do nekoliko centimetara.

Dermatofibromi

Dermatofibromi su tamne lezije koje se često pojavljuju nakon uboda insekata. Čvrsti su na dodir i mogu biti bolni na pritisak.

Ukoliko ste prepoznali neku od promena kod vas ili neke vama bliske osobe, nastavite sa čitanjem jer vam u nastavku teksta, na osnovu iskustva stručnog tima dermatološke ordinacije DIVA Medical, otkrivamo kako vam radiotalasna hirurgija može pomoći da uklonite benigne promene na koži.

uklanjanje benignih promena na koži - uklanjanje mladeža radiotalasima

Zašto je radiotalasna hirurgija tako efikasna za uklanjanje benignih promena na koži?

Radiotalasna hirurgija je minimalno invazivna metoda koja koristi visokofrekventne radiotalase za sečenje, uklanjanje i koagulaciju tkiva. 

Radiotalasi generišu toplinu kada prolaze kroz tkivo, što omogućavo precizno uklanjanje promena na koži bez oštećenja okolnog tkiva.

Zbog toga se, osimi za uklanjanje različitih vrsta benignih promena radiotalasna hirurgija koristi i za brojne druge zahvate i procedure.

Osim radiotalasne hirurgije postoje i brojne druge metode za uklanjanje benignih promena na koži, pa ako ste se pitali koje su njene prednosti, izdvojili bismo sledeće:

Preciznost: radiotalasna hirurgija omogućava izuzetno precizno uklanjanje promena bez oštećenja okolnog tkiva, što znači da nema ožiljaka niti drugih komplikacija

Brži oporavak – naročito u poređenju sa tradicionalnim hirurškim metodama.

Bezbolna procedura.

Radiotalasi omogućavaju veću kontrolu nad dubinom sečenja, što može biti korisno kod uklanjanja dubljih lezija.

Širok spektar primene: radiotalasna hirurgija može se koristiti za širok spektar dermatoloških, estetskih i kozmetoloških procedura, uključujući uklanjanje benignih promena, biopsije, i brojne druge zahvate.

Kako izgleda uklanjanje benignih promena na koži metodom radiotalasne hirurgije?

Ako se pitate da li je radiotalasna hirurgija pravi izbor za uklanjanje vaših benignih promena na koži, najpre bi trebalo da se konsultujete sa svojim dermatologom.

dermatološki pregled neophodan je pre uklanjanja benignih promena na koži

Ako ste već dobili savet ili preporuku za tako nešto, a pitate se kako ova procedura izgleda, stručni tim dermatološke ordinacije DIVA Medical je pripremio odgovo za vas.

U našoj dermatološkoj ordinaciji, svaki tretman i procedura prilagođeni su individualnom stanju u potrebama pacijenata. 

Sama procedura je bezbolna i kratkotrajna – pre samog tretmana nanosi se lokalna anestezija, nakon čega dermatolog, uz pomoć uređaja koji emituje radiotalase, uklanja promenu.

Nakon procedure, dobijate preporuku za negu tretiranog područja i stanje se prati na kontrolnim pregledima.

Ubrzo nakon procedure, možete se vratiti svakodnevnim sktivnostima. Ono što se našim pacijentima posebno dopada kada je radiotalasna hirurgija u pitanje jeste upravo taj brzi oporavak i izostanak ožiljaka.

Zaključak

Radiotalasna hirurgija omogućava brzo, efikasno, bezbolno i bezbedno uklanjanje benignih promena na koži.

U dermatološkoj ordinaciji DIVA Medical, naš stručni tim sa dugogodišnjim iskustvom koristi najnoviju tehnologiju, stručan i personalizovan pristup kako bi obezbedio najbolje moguće rezultate za svakog našg pacijenta pojedinačno. 

Ukoliko imate benigne promene na koži koje želite da uklonite, zakažite konsultaciju, tu smo da vam obezbedimo stručan pristup, izuzetnu negu i potpunu posvećenost lepoti i zdravlju vaše kože.