uklanjanje mladeza

pre uklanjanja mladeza nakon uklanjanja mladeza

Metoda uklanjanja mladeža radiotalasima

Diva Laser Centar I vrši skidanje mladeža primenom metode radiotalasa koja je bezbolna, ne ostavlja ožiljke i ne izaziva krvarenje. Ova savremena hiruška tehnika se najčešće koristi u dermatohirurgiji i plastičnoj hirurgiji jer je u ovim granama medicine fokus stavljen na uklanjanje mladeža gde je rezultat skoro neprimetan ožiljak.

Prednosti metode radiotalasa

Diva Laser Centar I vrši uklanjanje mladeža metodom radiotalasa zbog mnogobrojnih prednosti ove procedure, od kojih su neke od najvećih:

• Minimalna trauma tkiva
• Brzo i lako zarastanje tretirane kože
• Bezbolno uklanjanje mladeža
• Bezbedno i precizno uklanjanje mladeža i promena na osetljivim delovima kože
• Brzi i efikasni rezultati
• Efikasno uklanjanje drugih benignih promena na koži (uključujući bradavice, fibrome, aterome, keratoze, ganulome, ksantelazme, angiome, dermatofibrome, siringome)

Kada se obratiti lekaru?

U većini slučajeva, mladeži su bezopasne nakupine pigmentnih ćelija u koži koji se pojavljuju već tokom prvih godina života. Ovaj tip mladeža se klasifikuje u grupu stečenih mladeža. Bez obzira na godine, moguća je pojava novih mladeža, te osobe posle 30. godine života na svom telu mogu uočiti u proseku 30 mladeža na koži, ali i više. Broj mladeža na koži ne treba da vas alarmira jer su većina bezopasni i predstavljaju više estetski nego zdravstveni problem.

Rano otkrivanje malignih oboljenja povećava mogućnost njihovog izlečenja, te tako Diva Laser Centar I preporučuje zakazivanje pregleda osobama koje:

– su primetile promene na postojećim mladežima (rast mladeža, promenu boje, krvarenje).
– su primetile pojavu novih mladeža neobične boje i oblika (asimetrični, nepravilih ivica, prečnika preko 6 mm, mladeži koji rastu ili krvare).
– su uočile više od 100 mladeža na koži.

Najčešća pitanja

Da li je opasno dirati mladež?

Široko je rasprostranjen mit da je opasno dirati mladeže jer i blagom povredom možemo da prouzrokujemo ozbiljne probleme. Stručnjaci iz Diva Laser Centra I naglašavaju da je u određenim slučajevima i preporučljivo ukloninti mladež kako bi se sprečilo da nastupe promene na njemu.

Da li mogu da uklonim mladež iz estetskih razloga?

Moguće je zakazati odstranjivanje mladeža čak i kada nema naznaka da su opasni po naše zdravlje.

Da li je uklanjanje bolno?

Diva Laser Centar I vrši skidanje mladeža metodom radiotalasa te je proces u potpunosti bezbolan i traje svega 20 do 30 sekundi. Tokom tretmana se koristi lokalni anestetik u obliku kreme.

Da li je uklanjanje mladeža bezbedan tretman?

Tretman  je potpuno bezbedan i Diva Laser Centar I svojim pacijentima može da garantuje maksimalnu bezbednost.

Kako mogu da zakažem tretman?

U našoj specijalističkoj dermatološkoj ordinaciji pregled možete zakazati svakog radnog dana u okviru radnog vremena pozivom na broj 011/2444676 ili slanjem email-a na našu zvaničnu e-mail adresu [email protected]asercentar.com .

    Laser Centar Diva

    Vladimira Popovića 52, Novi Beograd
    Prote Mateje 9, kod Slavije