Metoda uklanjanja mladeža radiotalasima

Diva Laser Centar I vrši uklanjanje mladeža metodom radiotalasa koja je bezbolna, ne ostavlja ožiljke i ne izaziva krvarenje. Ova savremena hiruška tehnika se najčešće koristi u dermatohirurgiji i plastičnoj hirurgiji jer je u ovim granama medicine fokus stavljen na uklanjanje mladeža gde je rezultat skoro neprimetan ožiljak.

Prednosti metode radiotalasa:

Prednosti su mnogobrojne. Kao što su npr. minimalna trauma tkiva, brzo i lako zarastanje tretirane kože, bezbolno uklanjanje mladeža, bezbedno i precizno uklanjanje mladeža i promena na osetljivim delovima kože.
Takođe se postižu brzi i efikasni rezultati, kao i efikasno uklanjanje drugih benignih promena na koži (uključujući bradavice, fibrome, aterome, keratoze, ganulome, ksantelazme, angiome, dermatofibrome, siringome).

uklanjanje mladeza

pre uklanjanja mladeza skidanje mladeza

Kada se obratiti lekaru?

U većini slučajeva, mladeži su bezopasne nakupine pigmentnih ćelija u koži koji se pojavljuju već tokom prvih godina života. Ovaj tip mladeža se klasifikuje u grupu stečenih mladeža. Bez obzira na godine, moguća je pojava novih mladeža, te osobe posle 30. godine života na svom telu mogu uočiti u proseku 30 mladeža na koži, ali i više. Broj mladeža na koži ne treba da vas alarmira jer su većina bezopasni i predstavljaju više estetski nego zdravstveni problem.

Rano otkrivanje malignih oboljenja povećava mogućnost njihovog izlečenja, te tako Diva Laser Centar I preporučuje zakazivanje pregleda osobama koje su primetile promene na postojećim mladežima (rast mladeža, promenu boje, krvarenje).
Takođe kod osoboa koje su primetile pojavu novih mladeža neobične boje i oblika (asimetrični, nepravilih ivica, prečnika preko 6 mm, mladeži koji rastu ili krvare). kao i kod onih koji su uočile više od 100 mladeža na koži.

Najčešća pitanja

Da li je opasno dirati mladež?

Široko je rasprostranjen mit da je opasno dirati mladeže jer i blagom povredom možemo da prouzrokujemo ozbiljne probleme. Stručnjaci iz Diva Laser Centra I naglašavaju da je u određenim slučajevima i preporučljivo ukloninti mladež kako bi se sprečilo da nastupe promene na njemu.

Da li mogu da uklonim mladež iz estetskih razloga?

Moguće je zakazati odstranjivanje mladeža čak i kada nema naznaka da su opasni po naše zdravlje.

Da li je uklanjanje bolno?

Diva Laser Centar I vrši skidanje mladeža metodom radiotalasa, te je proces u potpunosti bezbolan i traje svega 20 do 30 sekundi. Tokom tretmana se koristi lokalni anestetik u obliku kreme.

Da li je uklanjanje mladeža bezbedan tretman?

Tretman  je potpuno bezbedan i Diva Laser Centar I svojim pacijentima može da garantuje maksimalnu bezbednost.

Kako mogu da zakažem tretman?

Specijalištički pregled u našoj specijalističkoj dermatološkoj ordinaciji Diva Novi Beograd ili Diva Slavija možete zakazati svakog radnog dana u okviru radnog vremena pozivom na brojeve +381 11 66 04 55 3  i +381 11 24 44 676 ili slanjem email-a na našu zvaničnu e-mail adresu [email protected]asercentar.com

    Laser Centar Diva

    Vladimira Popovića 52, Novi Beograd
    Prote Mateje 9, kod Slavije