Pojava Bradavica

Stres i pad imuniteta su dva najčešća uzroka pojava bradavica. Smatraju se čestim oboljenjem kože koje pogađa između 7% i 10% celokupne populacije. Poput drugih virusnih oboljenja, bradavice mogu da se prenesu sa jednog dela tela na drugi, kao i na druge ljude.

Tipovi Bradavica

U zavisnosti od tipa HPV virusa i mesta pojavljivanja bradavica, mogu se definisati nekoliko tipova virusnih bradavica:

Obične bradavice nastaju i šire se kada je koža mehanički mokra ili na mestima na kojima je koža povređena. Mogu da se pojave na bilo kom delu tela, ali se najčešće viđaju na šakama, kolenima i stopalima. Prepoznaju se po kružnom obliku i gruboj površini.

Končaste bradavice su ime dobile na osnovu svoga izgleda koji podseća na hrapave končiće koji rastu iz jedne osnove. Ovaj tip bradavica se najčešće javlja na licu, usnama, očnim kapcima, pazuhu ili preponama.

Zaravnjene bradavice se najčešće pojavljuju na licu, vratu, stomaku ili grudnom košu.

Kondilomi su polne bradavice koje se javljaju na genitalijama ili oko njih. Mogu se preneti polnim putem a vreme inkubacije traje između 2 i 6 meseci. Prepoznaju se po svom pačurkastom obliku.

Moluske bradavice se najteže prepoznaju jer njihov mehurasti oblik čini da podsećaju na bubuljice. Brzo se šire i mogu biti bolne te se preporučuje tretman ukanjanja bradavica. Česta su pojava kod dece i omladine.

Mozaične bradavice nastaju na stopalima na nokatnoj ploči, te ih pacijenti lako pomešaju sa kurijim okom. Ovaj tip bradavica se lako širi, može biti veoma bolan i teško se leči.

O Tretmanu Uklanjanja Bradavica

Tretman za uklanjanje bradavica u Diva Laser Centru I se vrši metodom radiotalasa. Potpuno je bezbedan, bezbolan i beskrvan. Pomoću njega naši stručnjaci uspevaju efikasno, beskrvno i bez ožiljaka da uklone bradavice na vašoj koži. Dovoljan je samo 1 tretman i procenat izlečenja dostiže i do 97%. Tehnika uklanjanja bradavica radiotalasima se smatra izuzetno sofisticiranom pa se njome skidaju i bradavice koje se javljaju oko očiju.

Primenom terapije radiotalasa se mogu ukloniti:

• Virusne bradavice
• Viseće bradavice
• Kondilomi
• Meki fibromi
• Lojna ciste i milije
• Ksantelazme
• Moluske

Najčešća Pitanja

Da li su bradavice opasne po zdravlje?

Bradavice se ne smatraju oboljenjem opasnim po zdravlje čoveka već problemom estetske prirode. Tretman uklanjanja bradavica se preporučuje kako bi se zaustavilo njihovo širenje.

Da li bradavice mogu da se prenesu dodirom?

Prenos bradavica je moguć putem direktnog i indirektnog kontakta, ali kako je imunitet svake osobe drugačiji nije nužno da će se bradavica ispoljiti na drugoj osobi. Osobe slabijeg imuniteta su podložnije infekciji, a vreme inkubacije može da traje i do nekoliko meseci.

Da li se bradavice mogu pojaviti i nakon uklanjanja?

I nakon tretmana uklanjanja bradavica postoji mogućnost njihovog ponovnog pojavljivanja, ali se upravo iz tog razloga preporučuje tretman radiotalasima koji daje dugoročan rezultat sa do 97% efikasnosti.

Da li je uklanjaje bradavica bolno?

Tretman radiotalasima koji se obavlja u Diva Laser Centru I je potpuno bezbolan, brz i efikasan, i traje svega 20 do 30 sekundi. Tokom tretmana uklanjanja bradavica se koristi anestezija u obliku kreme.

Kako mogu da zakažem tretman za uklanjanje bradavica?

U specijalističkoj dermatološkoj ordinaciji Diva Laser Centar I, pregled možete zakazati svakog radnog dana u okviru radnog vremena.

 

Zakažite pregled pozivom na broj 011/2444676 ili slanjem poruke na našu e-mail adresu [email protected] .

    Laser Centar Diva

    Vladimira Popovića 52, Novi Beograd
    Prote Mateje 9, kod Slavije