Dermoskopski pregled

Dobar lekar, najbolji lekar je onaj koji posveti dovoljno vremena razgovoru sa pacijentom. ,,Dobra anamneza je pola dijagnoze,, staro je medicinsko pravilo. Anamneza je vrlo važna za postavljanje tačne dijagnoze, što je bitno za adekvatno lečenje pacijenta. Sledeći korak je dermatološki pregled čitave kože sa posebnim osvrtom na obolelo mesto odnosno promenu.

Dr Sunčica Živković spec dermatovenerologije

Poslednjih godina veliki značaj u dermatološkoj dijagnostici dobija dermoskopski pregled. Dermoskop je optički instrument koji uvećava posmatranu promenu ili površinu deset puta.  Dermoskop je primarno osmišljen za pregled pojedinačnih pigmentovanih i nepigmentovanih promena na koži. Pomaže dermatologu da razlikuje melanocitne od nemelanocitnih promena. Najveći značaj dermoskopa je u otkrivanju potencijalnog tumora kože tj. ranoj dijagnostici melanoma.

Melanom, rak kože može nastati malignom promenom iz mladeža.  Ali i kao promena na koži koja ranije nije postojala. Ranom dijagnostikom, ovaj karcinom se može uspešno izlečiti zato je vrlo važno redovno pregledati kožu.

Dermoskopom se pregledaju i različite benigne promene na koži kao što su angiomi, papilomi, mladeži, fibromi, dermatofibromi, bradavice. Dermoskop je nezaobilazan za dijagnostiku promena kao što su bazeliomi, spinocelularni karcinom, Merkel-karcinomi. Poslednjih godina sve je veća primena dermoskopije u dijagnostikovanju takozvanih inflamatornih dermatoza: Lichen planus, psorijaza, pitirijazis rozea, ekcemi, rozacea, lupus, šuga.

Anamneza i dermatološki pregled dovoljni su za postavljanje dijagnoze i sprovođenje odgovarajuće terapije. Standarda i najčešća dermatološka terapija je lokalna primena – nanošenje na kožu određenih medicinskih preparata (masti, kreme, losioni)

Promene kao što su bradavice, papilomi, benigni mladeži, angiomi, seboroične bradavice i keratoze, lako i jednostavno se uklanjaju metodom radiotalasa u lokalnoj anesteziji (epikutanoj ili subkutanoj anesteziji)

U tretiranju pojedinih dermatoloških problema kao što su rozacea, seboroični dermatitis, akne, ožiljci od akni, strije, postoperativni i postraumatski ožiljci, pojedine vrste hiperpigmentacija-fleka na koži, sve veću primenu imaju laseri. Laserska medicina je zasnovana na primeni monohromatske svetlosti samo jedne talasne dužine (boje) usmerene u uskom snopu i istom smeru. Ordinacija Diva Medical i Diva Laser Centar poseduju osam dermnatoloških lasera sa različitim talasnim dužinama za rešavanje širokog spektra dermatoloških problema.

Na samo jedan klik od vas

Diva Beauty Kreme i Setovi

Pure Skin Treatment

Jedinstven tretman za problematičnu kožu koju umiruje, uklanja nečistoće i sprečava pojavu nesavršenosti. Posebno izabrana kombinacija umirujućih i seboregulatornih aktivnih sastojaka i biljnih ekstrakata , ceramida i hijaluronske kiseline za potrebe osetljive i problematične kože. Svojim delovanjem ovaj aktivni gel deliuje seboregulatorno, umiruje kožu, sprečava pojavu nečistoća, čisti i smanjuje pore, dok istovremeno hidrira kožu i obnavlja oštećenu lipidnu barijeru.

Način upotrebe : Ujutru i / ili uveče naneti na nesavršenosti ( specifičnosti ) na koži.

- 2400 rsd

Kupi sada

Zakažite Vaš pregled

    Pozovite 069/692-692