Šta je laserska lipoliza?

U dinamičnom svetu estetske medicine, pojavio se revolucionarni postupak koji je osvojio pažnju medicinskih stručnjaka i pacijenata koji traže način da transformišu svoje telo i postignu novi efekat koji im je do sada bio nedostupan. Ova inovativna tehnika se često naziva probojem u oblasti oblikovanja tela i sve više dobija na značaju zbog svoje sposobnosti da selektivno cilja i eliminiše uporne masne naslage koje su često otporne čak i na najrigoroznije dijete i vežbe. 

Ono što zaista izdvaja lasersku lipolizu je njena izvanredna sposobnost da postigne pažljivo oblikovane i precizno definisane rezultate istovremeno umanjujući vreme oporavka i rizike koji su često povezani sa konvencionalnim metodama liposukcije. Zbog toga ona može da bude korisna širokom spektu pacijenata i ljudima koji traže efikasna, dugoročna i uspešna rešenja za svoje estetske probleme.

Kako funkcioniše laserska lipoliza?

U osnovi laserske lipolize leži temeljno osmišljen kozmetički pristup, koji se usmerava na preciziranje oblika tela efikasnim i efektivnim uklanjanjem viška masnog tkiva koje se često opire tradicionalnim metodama za skidanje kila i zatezanje kože. Upravo zbog svoje inovativne prirode, ovaj postupak može da donese nove rezultate koji pacijentima ranije nisu bili dostupni, a upravo ta efikasnost i usmerenost na trajno rešavanje problema čini lasersku lipolizu toliko važnom i korisnom.

Tradicionalna liposukcija je postupak koji nam je dostupan već duži niz decenija, i svake godine javlja se ogroman broj pacijenata koji se odlučuje za ovaj postupak u pokušaju da reši probleme sa izgledom i pospeši svoje zdravlje. Međutim, ovaj postupak u najvećem broju slučajeva zasniva se na fizičkom, odnosno mehaničkom vađenje masnog tkiva iz organizma. Premda to deluje jednostavno, lako i brzo, pacijenti moraju imati u vidu da je tradicionalna liposukcija polje u kom su moguće greške, previdi i komplikacije, naročito ako se intervencije obavljaju od strane lekara koji nemaju dovoljno iskustva i znanja u ovom domenu. Zato se preporučuje traženje alternativnih ideja i pristupa koji bi mogli da smanje rizik i dovedu do boljih rezultata za kraće vreme i u bezbednijem okruženju.

Prednosti laserske lipolize

Za razliku od tradicionalne liposukcije, laserska lipoliza smanjuje rizik za neželjena dejstva, i to na više načina – svojom inovativnom tehnologijom, insistiranjem na korišćenju laserske energije, te usmeravanju pažnje na jasno određene delove tela koji su najviše pogođeni masnim tkivom, pri čemu se ostali delovi tela ne dovode ni u kakvu opasnost. 

Laserska lipoliza koristi prednosti laserske energije za pokretanje emulzifikacije masnog tkiva, odnosno pretvaranje u tečnije agregatno stanje, što kasnije čini to tkivo lakšim za uklanjanje u kasnijim koracima tretmana. Ovaj složeni postupak se sprovodi uz pomoć specijalnog lasera, pažljivo osmišljenog da emituje kontrolisane i specifične talasne dužine svetlosne energije, čime se dokazuje njegova mogućnost da spoji naučni i estetički pristup rešavanju ovog problema.

Ove precizne i izračunate talasne dužine vešto se usmeravaju na ciljano područje, gde izvode svoj transformišući zadatak razgradnje strukturne celovitosti masnih ćelija. Te ćelije se potom pretvaraju u tečno stanje, čime se olakšava njihovo eventualno uklanjanje putem kombinacije nežnog usisavanja ili prirodnih metaboličkih procesa tela.

Nakon tretmana, pacijenti počinju da primećuju značajne promene brže no što su to očekivali, jednostavan i praktičan postupak koji stoji iza ovog tretmana omogućava im da nastave sa svojim životnim aktivnostima već istog ili narednog dana. 

Na koji način laser deluje?

Toplotna energija, koja prodire u kožu, menja metabolizam u ćelijama kože i dovodi do biološkog odgovora ćelije – neokolageneze, procesa u kome se sintetiše novi kolagen – kao i do homogenog zagrevanja derma, u kome su skladištene masne ćelije. Ovo omogućava naredne korake koji su neophodni za rastvaranje masnog tkiva i njegovo jednostavno uklanjanje iz tela pacijenta. 

Zbog ovakvog kompleksnog dejstva, laserska lipoliza ima dvostruki efekat – istovremeno smanjuje masne naslage i zateže kožu. Dakle, pacijenti mogu da osete znatno olakšanje vrlo brzo i da skinu kilograme jednostavnije no što su mogli da pretpostave, ali ne moraju da se brinu povodom viška kože koji se obično pojavljuje nakon brzog ili naglog gubitka kilograma. Zbog dvostrukog dejstva ovog tretmana, vaša koža pratiće konture vašeg novog tela i nećete imati osećaj viška kože koji umnogome umanjuje efekat kom ste se nadali.

Prednosti ovog pulsnog režima su brojne, a najznačajnije su da nema opasnosti od pregrejavanja dubljih struktura. Razlog tome je jednostavan: apsorpcija energije u epidermis je neznatna, te ne dolazi do oštećenja. Uz to, prilikom ovog tretmana, dubina prodiranja toplotnog talasa može se kontrolisati i prilagođavati konkretnim potrebama pacijenta. Tako se dolazi do potpuno jedinstvenog pristupa koji najviše odgovara pacijentima i stilu njihovog života, kao i njihovim potrebama i željama koje su ih nagnale da istraže mogućnosti i domete laserske lipolize.

Klinička efikasnost i bezbednost ovog novog pulsnog režima je nešto što je potvrđeno ne samo u praktičnom, već i u teorijskom smislu, ali i uliva dodatnu dozu sigurnosti pacijentu da se ništa loše ne može desiti pre, tokom i nakon laserske lipolize.

Da li sam ja kandidat za lasersku lipolizu?

Laserska lipoliza obično se preporučuje ljudima koji pokušavaju da regulišu telesnu masu i dovedu svoj izgled do savršenstva, ali ne uspevaju to da urade na tradicionalne načine. Ako je to slučaj i kod vas, odnosno, ukoliko ne možete da se uzdate u dijete i fizičku aktivnost u pokušaju da izgubite kilograme, možete razmotriti ovu opciju kako biste olakšali svoj put ka idealnoj težini i izgledu. 

Ako ste odrasla osoba generalno dobrog opšteg zdravlja – naravno, detalji o vašoj istoriji bolesti i zdravstvenom stanju utvrdiće se tokom razgovora sa lekarom i prilikom uzimanja anamneze – a imate estetske nedostatke u vidu masnih naslaga koje su rezistentne na treninge i dijete, vi ste idealan kandidat za ovu proceduru. 

Ovo ne znači da je apsolutno svaka osoba koja ima višak kilograma i manjak težnje i volje da uradi nešto proaktivno da bi promenila svoju kilažu i izgled zapravo dobar kandidat sa lasersku lipolizu. Ova odluka je na lekaru koji se bavi ovim tretmanom i koji će moći da na adekvatan način proceni da li laserska lipoliza može da pomogne određenom pacijentu i u kojoj meri je to moguće. Tek nakon te odluke se razmatraju dalji koraci i pravi detaljan plan tretmana.

Kako izgleda, koliko traje tretman i koliko tretmana je potrebno uraditi?

Naš tim, posle pažljivo uzete anamneze i antropometrijskog ispitivanja, daje stručnu preporuku o regijama koje je potrebno tretirati, predlaže eventualnu kombinaciju sa drugim tretmanima za lečenje gojaznosti (koje radimo u našem laser centru) radi postizanja sinergističkog efekta, kao i procenu očekivanog ishoda. Ovo znači da možete biti potpuno sigurni da će laserski tretman pomoći vašem telu na adekvatan i bezbedan način, naročito ako znate da je laserska lipoliza potpuno komforna, jednostavna i sigurna procedura.

Za razliku od sličnih tretmana koji postoje u svetu borbe protiv viška kilograma, ovo je neinvazivna procedura sa minimalnim vremenom oporavka, a ono što je najbitnije jeste činjenica da apsolutno nema neželjenih efekata, niti bilo kakvih komplikacija. Nakon ove procedure ćete moći da odahnete i budete sigurni da ste uradili sve što je u vašoj moći da pomognete svom telu da se izbori sa viškom kilograma. 

U zavisnosti od tretirane regije, tretman laserom traje između petnaest i šezdeset minuta, a preporučljivo je uraditi tri tretmana u razmacima od po mesec dana. Ovako se postiže maksimalan efekat laserske lipolize i telo se sprema za radikalne promene težine u narednom periodu. Uz to, kontinuirano praćenje od strane lekara pomoći će vam da saznate u kom stanju se nalazi vaše telo i koje korake je neophodno preduzeti dalje. 

Da li treba da se pripremim za tretman?

Ne! Za razliku od tradicionalne liposukcije, kod koje pacijent, s obzirom na to da se radi o hirurškoj proceduri, ima brojne protokole kroz koje mora da prođe pre intervencije, laserska lipoliza je procedura koju možete istog dana zakazati, uraditi i vratiti se svojim uobičajenim aktivnostima. Ovo vam daje priliku da se komotno posvetite svojim obavezama i da ne pauzirate svoj privatni i poslovni život zbog ove procedure, već ćete moći da nastavite dalje kao da vam se ništa nije desilo.

Rezultati laserske lipolize i prednosti u odnosu na slične tretmane

Razlog zbog kog se toliko mnogo ljudi odlučuje da isproba prednosti laserske lipolize ne leži samo u njenoj mogućnosti da brzo, lako i efikasno unese značajne promene u vaš život, već i u mnogobrojnim prednostima koje privlače pacijente koji traže estetska poboljšanja putem ove inovativne tehnike. 

Jedna od glavnih zasluga je činjenica da se radi o minimalno invanzivnom postupku, što u sebi nosi mnogobrojne koristi i prednosti. Ova činjenica znači da ovaj postupak podrazumeva smanjenu traumu koja se nanosi okolnim tkivima, čime postoperativne nelagodnosti, oticanje i modrice postaju značajno manje u poređenju sa tradicionalnim metodama liposukcije. Neinvanzivnost postupka čini ukupan proces oporavka znatno bržim i lakšim, čime se stvara jasna razlika u odnosu na produžene periode oporavka koji su obično povezani sa konvencionalnim hirurškim intervencijama.

Preciznost je, međutim, možda najvažniji aspekt laserske lipolize koji privlači pažnju i pacijenata i lekara. Jedinstveni način delovanja procedure omogućava veštom hirurgu da lako i spretno cilja problematične oblasti tela i rešava velike probleme na visokom nivou hirurške preciznosti koji je ništa manje nego izvanredan. Sve ovo rezultuje u efikasnom smanjenju masnih naslaga u telu, ali i dovodi do toga da budući estetski izgled pacijenta bude obeležen izuzetno glatkom i ravnomernom kožom na tretiranim delovima tela, time dodatno podižući privlačnost procedure i njenu učinkovitost.

Možda najintrigantniji aspekt laserske lipolize leži u dodatnom rezultatu koji često proizlazi iz same procedure: zatezanje kože. Primena laserske energije tokom procedure deluje kao stimulus koji podstiče proizvodnju kolagena – ključnog i osnovnog proteina koji je direktno odgovoran za elastičnost i zatezanje kože. Neočekivana posledica ovog stimulišućeg efekta je obnova kože koja je ne samo lišena viška masnoće, već i dobija izgled obnovljene i podmlađene čvrstine, dajući pacijentima osvežen i mladalački izgled koji razlikuje lasersku lipolizu od njenih tradicionalnih hirurških prethodnika. 

Šta mogu da očekujem od ove intervencije?

Ukratko, neke od prednosti laserske lipolize su sledeće:

  • Znatno smanjenje masnih naslaga tretirane regije
  • Poboljšanje kvaliteta kože
  • Povećana elastičnost kože
  • Smanjenje obima struka
  • Zategnuti izgled tela
  • Zdraviji i lepši izgled

Naravno, ovo nisu sve prednosti ovog tretmana – velik udeo u njegovoj efikasnosti i, shodno tome, popularnosti među pacijentima koji imaju problema sa kilažom i izgledom jeste i mentalni aspekt koji se postiže nakon tretmana laserskom lipolizom. U vremenu u kom živimo, imperativ izvajanih tela nameće se kao ključna tačka identiteta savremenog pojedinca, i stoga su oni koji ne mogu da dostignu savršeni izgled u nedoumici kako to mogu da učine na najefikasniji i najdugotrajniji način. Upravo se ovaj postupak nameće kao pomoć svima koji žele da reše ovaj problem, a osećanje metalnog olakšanja koje će vas preplaviti nakon uspešnog tretmana dokazaće vam da je ovo pravi put za vas.

Na vama je samo da zakažete svoju besplatnu konsultaciju i prepustite se našem stručnim timu koji će sa maksimalnim profesionalizmom, stečenim medicinskim znanjem i iskustvom uraditi sve da i vi izađete sa širokim osmehom iz našeg centra!

Kako mogu da zakažem tretman?

U Laser Centru Diva I, tretman možete zakazati svakog radnog dana u okviru radnog vremena.

Konsultacije za sve laserske i estetske procedure su BESPLATNE, a rade ih lekari koji će vam dati najprecizniju informaciju o efektu koji možete da očekujete, kao i preporuku o nekim drugim procedurama koje eventualno možete kombinovati radi postizanja najboljeg efekta.

Zakažite svoj termin za besplatnu konsultaciju u našoj specijalističkoj ordinaciji Diva Novi Beograd ili Diva Slavija  svakog radnog dana u okviru radnog vremena pozivom na brojeve +381 11 66 04 55 3 i +381 11 24 44 676 ili slanjem email-a na našu zvaničnu e-mail adresu [email protected] 

 

Zakažite Vaš pregled

    Pozovite 069/692-692