Z LIPO KRIOLIPOLIZA - uklanjanje masnih ćelija

Ekskluzivno u Diva Laser Centru! Z lipo i Z wave najmodernije zimmer medizinsysteme platforme su sada dostupne u Srbiji. Ponosno obaveštavamo naše pacijente da je naša ordinacija Diva Laser Centar prva u regionu dobila pojačanje najmodernijom i najpopularnijom tehnologijom na globalnom tržištu za preoblikovanje tela i uklanjanje masnih naslaga!

Kako Z-Lipo kriolipoliza funkcioniše?

Kriolipoliza je savremena procedura eliminacije masnih naslaga i preoblikovanja tela. Vrši se neinvazivno, bez hirurške intervencije. Problematične regije tela se tretiraju ciljano, hlađenjem. Ovaj tertman zasnovan je na činjenici da niska temperatura negativno utiče na masne ćelije i da, u kontaktu sa hladnoćom, one pucaju. Hlađenjem se masne ćelije koje se nalaze ispod kože kristališu, odnosno zamrzavaju, pri čemu postepeno oslobađaju lipide. Tretmanom dolazi do njihovog uništenja, pri čemu koža ostaje nepovređena.  


pre                                                                  posle

Na kojoj temperaturi se zamrzavaju masne ćelije?

Temperatura na kojoj se masne ćelije kristališu, odnosno zamrzavaju, varira i ide do -8 stepeni. Pri izvođenju kripolize, akcenat se stavlja na pažljivo podešavanje temperature, kako bi sam tretman bio što prijatniji za pacijenta i ne bi doveo do potencijalnih oštećenja kože. Time se stvara potpuno bezbedan proces eliminisanja masnih naslaga. Masne naslage koje se na ovaj način uklone jednostavno ispare, rezultirajući besprekorno glatkom i negovanom kožom. Takođe, veoma je zanimljiv i produženi efekat kriolipolize. Naime, u zonama koje su tretirane, dolazi do ubrzavanja metabolizma na lokalnom nivou. To znači i da, posle izvršenog tretmana, telo samo nastavlja da topi masti koje će jetra i limfni sistem dalje prerađivati u narednim mesecima.Uzimajući ove faktore u obzir, nije začuđujuće što je Z-Lipo kriolipoliza postala jedan od najtraženijih i najpopularnijih tretmana oblikovanja tela u celom svetu.

Koje regije se mogu tretirati Z-Lipo kriolipolizom?

Naš odgovor na ovo pitanje je veoma jednostavan – Z-Lipo kriolipolizom možemo tretirati celo telo. Ovo su samo neke od najproblematičnijih regija tela na kojima se ovaj efikasni tretman može primeniti:

 • Podbradak
 • Nadlaktice
 • Abdomen
 • Kolena
 • Bokovi
 • Butine (unutrašnja i spoljašnja strana)
 • Zadnjica

Po čemu se Z-Lipo kriolipoliza izdvaja od ostalih metoda uklanjanja masnih naslaga?

Postoje različite vrste tretmana koji se koriste za uklanjanje masnih naslaga, od hirurških metoda kao što je liposukcija, do najsavremenijih laserskih tretmana. Iako svaki tip tretmana ima određene prednosti, kriolipoliza je, prema mnogim stručnjacima, broj jedan kada je reč o redukciji masnih naslaga. 

Koje su prednosti kriolipolize?

Eliminacija masnih naslaga

Kao što smo napomenuli u prethodnim sekcijama, Z-Lipo kriolipoliza je tretman koji se ciljano primenjuje na određeni deo tela. Tako centrirana krioenergija identifikuje masne ćelije u tretiranoj regiji i dovodi do njihove trajne eliminacije. Potpuno uklanjanje masnih ćelija odvija se najprirodnijim, odnosno fiziološkim procesom limfne drenaže, kroz deset nedelja od prvog tretmana.

Bezbednost za tkiva

Inovativna Z-Lipo kriolipoliza omogućava efikasan tretman ciljnih regija, a pritom je u potpunosti bezbedna, neinvazivna i nežna. Veoma je važno napomenuti da tkivo koje okružuje masne ćelije nije target zona tretmana kriolipolizom. 

Povećana efikasnost

Za razliku od ostalih sistema koji se služe hladnom energiijom kao metodom llipolize Z-Lipo kriolipoliza u prvom koraku koristi metod pulsne vakuum sukcije pre samog dejstva krioenergije i, samim tim, dodatno stimuliše limfnu drenažu tretirane regije. Z-Lipo kriolipoliza je jedini tretman kod koga se zapaža značajna redukcija masnih ćelija nakon samo jednog tretmana.

Mogućnost kombinovanja sa Shockwave Z-Wave Pro tehnologijom 

Savršena kombinacija uz uklanjanje masti Z-Lipo metodom je Z Wave shockwave akcija za zatezanje kože nakon uklanjanja viška masnih naslaga. Kombinovana Z- Lipo kriolipoliza sa Schockwave tehnologijom povećava celokupni učinak tretmana za celih 50 posto tako da efekat koji dobijemo nakon samo jednog tretmana može da zadovolji visoka očekivanja naših najzahtevnijih pacijenata.

Z Wave platforma: anti-celulit tretman

Ukoliko se godinama borite sa upornim celulitom, u Diva Laser Centru, imamo rešenje za Vas! Bez upotrebe igala, na sasvim komforan i bezbolan način možete se rešiti uporne “pomorandzine kore”. Odgovor na vaše probleme sa celulitom leži u Z-Wave platformi i Shockwave radiotalasima koji omogućavaju da napokon dostignete glatku, zategnutu i obnovljenu kožu bez celulita. 

Šta je celulit?

Pre nego što objasnimo šta je Z Wave platforma i koje su njene prednosti, podsetimo se šta je celulit, koji su njegovi uzročnici i šta ga čini teškim za uklanjanje. Koža se sastoji iz tri sloja. Prvi sloj se naziva epidermis. Srednji sloj kože je dermis i u njemu se nalaze lojne žlezde, krvni sudovi, nervni završeci, folikuli dlake i vezivno tkivo. Donji sloj kože čini subkutano, odnosno potkožno tkivo. U njemu nastaje celulit. Celulit je sloj masnih naslaga koje se javljaju ispod kože. Stvara se zadeljanjem fibroznih veza u potkožnom masnom tkivu i rezultira nepravilnostima na površini kože. Naime, masne naslage su nepravilno raspoređene i ispoljavaju se u vidu kvržica. 

Tipovi celulita

Postoje dva osnovna tipa celulita. Prvi je onaj koji vidimo isključivo pod pritiskom i on je prisutan kod većine žena. Drugi tip celulita je onaj koji je vidljiv golim okom, u svim položajima tela, i njega najčešće poredimo sa pomrorandžinom korom. 

Kada se javlja celulit?

Iako se celulit najčešće povezuje sa gojaznošću, on može biti rezultat velikog broja faktora. Sem kod gojaznih osoba, celulit se javlja i kod genetski predisponiranih osoba, u poznim godinama, a veoma je česta pojava i tokom trudnoće ili nakon nje. Veoma je važno napomenuti da celulit ne ukazuje na zdravstvene probleme, niti na bilo koji način predstavlja opasnost po zdravlje pacijenta.

Na kojim delovima tela se javlja celulit?

Celulit se može pojaviti na najrazličitijim delovima tela. Butine, listovi, sedalni region, stomak i donji deo leđa su neka od najčešćih mesta regija na kojima celulit nastaje. 

Faze celulita

Veoma je važno napomenuti da je proces nastanka celulita, kao i to koliko se brzo stvara, u kojoj meri, i u kojim regijama veoma individualan proces. Međutim, po pravilu, postoje četiri osnovne faze pojave celulita. 

 • Prva faza: U masnim ćelijama potkožnog tkiva dolazi do nakupljanja vode i masti. Samim tim, volumen ćelija se povećava i dolazi do inicijalnog nabiranja kože. U ovom stadijumu, celulit nije vidljiv golim okom, čak ni kada kožu uhvatite između prstiju.  
 • Druga faza: U ovom stadijumu, uvećane masne ćelije pritiskaju krvne i limfne sudove. To rezultira slabijim protokom kiseonika i hranljivih materija u tkivu, što dalje dovodi do nakupljanja toksičnih materija. Zbog otežanog krvotoka, one se ne mogu lako odbaciti. U ovoj fazi, celulit nije vidljiv golim okom, ali se kvržice mogu primetiti kada pri pritisku na kožu.
 • Treća faza : U ovom trenutku, dolazi do zadebljanja kolagenih vlakana oko masnog tkiva. Celulit i dalje nije vidljiv dok stojite, ali se primećuje u ležećem položaju, kao i pod pritiskom.
 • Četvrta faza: Celulit je vidljiv u formi čvrstih čvorića, koji nastaju umnožavanjem masnih grozdova. Ovaj oblik celulita naziva se još i tvrdi celulit i vidljiv je golim okom, bez ikakvog fizičkog uticaja na kožu. Ponekad može doći i do upale potkožnog masnog i vezivnog tkiva, koja je veoma bolna. 

Šta je Shockwave anticelulit tretman?

Shockwave predstavlja terapiju radijalnim udarnim talasima (RWT power technology) i jedan je od najpopularnijih anticelulit tretmana. Pri ovoj terapiji, kinetička energija se savremenom tehnologijom pretvara u udarni, akustični talas visokog pritiska. Shockwave energija prodire u subdermalni sloj kože, kidajući čvrste pregrade od fibroznog tkiva unutar celulita . Kada se strukturne komponente celulita destabilizuju, organizam uklanja masne ćelije tvrdokornih naslaga masnog tkiva prirodnim metaboličkim procesima limfne drenaže.  Shockwave tretman je idealan za eliminaciju celulita, kao i za tretiranje opuštene kože sa naslagama. Najbolje od svega, tretman je u potpunosti bezbolan i stvara se prijatan osećaj masaže.

Shockwave radiotalasi visoke energije imaju dve komponente:

 • puls pozitivnog pritiska
 • talas zatezanja

 


pre                                                              posle

Z-Wave tehnologija se najčešće koristi u kombinaciji sa Z-lipo kriolipolizom, kako bi se postigli što bolji rezultati. Kombinujući ove tehnologije, dolazi do ubrzane eliminacije viška masnog tkiva i koža na kojoj su prethodno bile vidljive masne naslage se zateže.

Kako deluje Z-Wave platforma?

Shock radiotalasna energija Z WAVE platforme zateže kožu tela, delujući istovremeno na teksturne nepravilnosti kože (strije) obnavljajući kolagen i elastin u koži, uklanja i na najuporniji celulit i poboljšava cirkulaciju i limfnu drenažu unutar kože. Z Wave je FDA odobrena tehnologija koja ne zahteva primenu anestezije. Tretman je u potpunosti bezbolan, neinvazivan i nehirurški, što znači da ne zahteva period oporavka. Pacijent se već istog dana može vratiti svojim uobičajenim dnevnim aktivnostima.  

Kad se primenjuje Z-Wave tretman?

Z-Wave tretman ima mnogobrojne primene. Neke od najčešćih indikacija su:

 • Celulit
 • Strije
 • Opuštena koža
 • Limfna drenaža

Kombinacijim sa Z-lipo kriolipolizom, Z-wave tretman postiže još bolje rezultate i omogućava efikasnije uklanjanje masnih naslaga i celulita. Ukrštanjem ove dve savremene tehnlogije, napokon možete imati savršeno zategnutu i glatku kožu, brže nego ikada.

Često postavljana pitanja

Z-Lipo Kriolipoliza

Koliko često se radi Z-Lipo kriolipoliza?

Preporučen broj tretmana je 3. Tretmani se rade u razmacima od mesec dana, odnosno četiri nedelje.

Koliko traje Z-Lipo tretman kriolipolize?

Trajanje tretmana je 30 minuta po regiji. Z-Lipo je bezbedan i omogućava istovremenu stimulaciju više različitih problematičnih regija što dodatno povećava efikasnost i brzinu postizanja željenog cilja naših pacijenata – idealne konture tela i glatka koža bez celulita.

Da li je Z-Lipo tretman neprijatan?

Z-Lipo kriolipoliza je apsolutno bezbolna metoda uklanjanja masnih naslaga. U prvoj fazi procesa pacijent može osetiti privlačenje kože vakuum sondom koje je apsolutno bezazleno i traje svega par minuta.

Da li postoje neka neželjena dejtva Z-Lipo kriolipolize?

Z-Lipo kriolipoliza je u potpunosti bezbedan, neinvazivan i nehirurški tretman za uklanjanje masnih naslaga i preoblikovanje tela. Sam proces Z-Lipo kriolipolize se vrši fiziološkim procesima organizma, kao što je limfna drenaža. Samim tim, nema neželjenih efekata, kao ni rizika od pojave sekundarnih toksičnih metabolita, za razliku od injekcione kriolipolize. Tretman kriolipolize, takođe, nije rizičan ni za tkivo koje okružuje masne ćelije, s obzirom da ono nije ciljna zona ovog tretmana. Neposredno nakom tretmana, može se javiti crvenilo prolaznog karaktera. 

Kako da se pripremim za Z-lipo kriolipolizu?

Ne postoji striktno definisana priprema za tretman uklanjanja masnih naslaga Z-lipo kriolipolizom. Važno je da pacijent ne konzumira lekove za razređivanja krvi, kao što je Aspirin. Takođe, tog dana kada se vrši tretman, ne bi trebalo da posećujete saunu ili teretanu. 

Z-Wave

Da li je Z WAVE tretman bolan?

Tretman je apsolutono bezbolan, pacijenti ga porede sa relaksirajućom masažom.

Koliko traje jedan Z-Wave tretman? 

Tretman traje 30 minuta, po regiji. Nakon Z-Wave tretmana pacijent nema nikakav period oporavka.

Kada pacijenti mogu očekivati vidljive promene?

Promene na telu su vidljive nakon drugog tretmana. Već tada, koža postaje postepeno zategnuta i glatka. Tretmani se rade 2 puta nedeljno, u optimalnim vremenskim razmacima.

Koji je preporučeni broj Z-Wave tretmana?

U Diva Laser Centru, preporučujemo 6-10 sesija kako bi se postigli željeni rezutati.

Da li su postignuti rezultati na Z Wave platformi trajnog karaktera?

Odgovor je kratak – da. Uz umerenu fizičku aktivnost, balansiranu ishranu i održavanje, postignuti rezultati imaju dugoročni efekat.

Usluge Diva Laser Centra

Koliko koštaju Z-Lipo i Z-Wave tretmani?

Kompletan cenovnik tretmana za lečenje celulita i preoblikovanje tela, dostupan je na našem sajtu. Preciznu cenu Z-Lipo i Z-Wave terapije ćemo utvrditi nakon detaljnih, besplatnih konsultacija. Ukoliko je potrebno da se uradi više tretmana odjednom Diva Laser Centar vam nudi i specijalne popuste.

Kako mogu da zakažem Z-Lipo ili Z-Wave tretman?

U Laser Centru Diva, možete zakazati Z-Lipo i Z-Wave tretmane svakog radnog dana u okviru radnog vremena. Konsultacije su BESPLATNE, a vrše ih lekari specijalisti koji će vam dati stručne informacije o rezultatima koje možete da očekujete, kao i preporuku o izvođenju i pripremama za Z-Lipo i Z-Wave tretmane. Zakažite konsultacije u našoj specijalističkoj ordinaciji Diva Novi Beograd ili Diva Slavija svakog radnog dana u okviru radnog vremena pozivom na brojeve +381 11 66 04 55 3 i +381 11 24 44 676 ili slanjem email-a na našu zvaničnu e-mail adresu [email protected]

Autor:
Dr medicine Anja Zmbov, Specijalizant dermatovenerologije

 

Zakažite Vaš pregled

  Pozovite 069/692-692