Novo u Diva laser centru I - Harmony XL PRO

Koje indikacije obuhvata Harmony XL PRO?

 • Bore i fine linije na koži
 • Pad tonusa lica
 • Opuštena koža
 • Neujednačen ten
 • Nepravilnosti teksture kože
 • Uklanjanje tetovaža
 • Akne
 • Ožiljci različite etiologije
 • Rosacea
 • Fotooštećenja kože
 • Kapilari na licu i telu
 • Hiperpigmentacije različite etiologije
 • Strije (nove crvene i stare bele strije)
 • Proširene pore
 • Problematična koža
 • Benigne vaskularne promene na koži
 • Hemangiomi
 • Poikilodermija, itd.

ClearLift™ Laser

ClearLift laserski tretman popularno je nazvan Hollywood Lunchtime Facelift, upravo zbog svoje snažne mogućnosti da uradi veliki posao na vašoj koži u vrlo kratkom roku, i to sa dugoročnim efektima koji će vam pomoći da se osećate dobro u svom telu u periodu koji je pred vama. Ovaj fantastični laser ima mnogobrojne mogućnosti, uključujući stvari kao što su zatezanje kože, popravljanje teksture kože, ublažavanje oštećenja od sunčanja i solarijuma, te eliminisanje znakova starenja. On vam može pomoći i ako imate problem sa neujednačenim tenom, a takođe je efikasan kao sredstvo koje stimuliše sintezu kolagena unutar kože.

Zbog svoje raznovrsnosti i efikasnosti, ovaj laser može da se primeni na različite delove vaše kože i da unapredi njen celokupni izgled i zdravlje na više različitih načina. Ovo, naravno, zavisi od dogovora pacijenta i iskusnog dermatologa koji će moći da odredi u kojoj meri je vašoj koži neophodan laserski tretman i na koji način on može da vam donese najviše benefita u budućnosti.

Regije tela na kojima se koža može tretirati:

 • lice
 • vrat
 • dekolte
 • šake
 • stomak

Svaka od ovih regija može se delotvorno i efikasno tretirati laserom, a za sve ostale delove tela koje bi pacijenti želeli da podvrgnu laserskim tretmanima, važno je obaviti kontrolni pregled i razgovor sa lekarom pre no što nastupe naredni koraci. 

Lasersko podmlađivanje kože Clearlift™ laserom

Clearlift™ koristi snažnu Q switched tehnologiju sa frakcionisanim laserskim zrakom. Clearlift™ je neablativan – nema perutanja kože i nema perioda oporavka kože nakon tretmana. Jedina je laserska platforma kojom može da se tretira osunčana koža. To znači da je ovaj pristup savršen za ljude koji provode mnogo vremena na otvorenom, kao i one koji uživaju u sunčanju tokom leta. Pošto ovi pacijenti obično imaju manje mogućnosti za laserske tretmane, Clearlift™ laser će im pružiti priliku da reše svoje probleme, dovodeći izgled i zdravlje svoje kože na jedan novi nivo.

Prilikom razgovora sa lekarima, pacijenti otkrivaju svoje probleme sa kožom i ističu očekivanja koja imaju od laserskog tretmana, dok lekari ispituju stepen oboljenja kože i pronalaze način da iskoriste ovu tehnologiju na najbolji način. Prilikom same intervencije, frakcionisani laserski zrak podešavamo na različite dubine kože zavisno od potrebe i tipova promena koje se mogu primetiti na koži pacijenta – od površnih do dubokih promena – praveći kontrolisane mikropovrede koje stimulišu regeneraciju.

Kao odgovor na mikropovrede, koža proizvodi novi kolagen i tako pacijent navodi sopstveno telo da se regeneriše putem ovog fiziološki prirodnog odgovora. Laserski tretman čini kožu jedrom i podmlađenom sa očuvanjem autentičnog izgleda, koristeći prirodne potencijale svakog pojedinačnog organizma da se regeneriše. Fotoakustičnim efektom ovog lasera razlaže se pigment fleka i kapilara, i time se uviđa mnogostruka prednost ovog tipa tretmana u odnosu na ostale koji su dostupni u savremenoj dermatologiji, naročito pacijentima sa problematičnom kožom.

Uklanjanje tetovaža

Tetovaže predstavljaju jedan od najčešćih pristupa ulepšavanja kože i danas su toliko popularne i rasprostranjene da ćete lako primetiti osobe koje ih nose svuda oko sebe. Međutim, iako je svako ko se odlučio za ovaj vid ulepšavanja kože bio svestan rizika koje tetoviranje nosi sa sobom, neprestano se pojavljuju pojedinci koji bi želeli da sa svoje kože uklone tragove tetovaže. Bilo da se radi o promeni stava povodom ovog trenda ili o intimnoj odluci koja je u vezi sa crtežom koji nose na telu, važno je da ove osobe pronađu najbolji i najlakši način da to urade, a Alma laseri i ovde mogu da priskoče u pomoć.

Nezavisno od spektra boja – odnosno bilo da su jednobojne ili višebojne – kao i njihove veličine, kompleksnosti i pozicije na telu, tetovaže se na ovaj način mogu bezbedno i efikasno otkloniti uz pomoć inovativne Almine platforme.

Alma Q-Switched laser je u mogućnosti da stvori dovoljno energije za apsorpciju širokog spektra boja utisnutih u kožu. Talasna dužina Q-Switched Nd:YAG lasera od 1064nm idealna je za tretiranje tamne pigmente (plava, siva, crna), dok talasna dužina od 532nm sa velikom efikasnošću uklanja crvene pigmente. Sa zaceljivanjem tretirane regije, ćelije imunskog sistema odstranjuju pigmente, čineći da tetovaža počne da bledi uz minimalan rizik od nastanka ožiljaka ili hipopigmentacija.

Preporučeni broj tretmana za lasersko uklanjanje tetovaža.

Preporučeni broj tretmana je od osam do dvanaest, i to u vremenskom razmaku od osam do deset nedelja. Na ovaj način, proces izlečenja se prolongira na duži vremenski period, a koži svakog pacijenta daje se mogućnost da samostalno pokrene proces zarastanja i regeneracije. Iako ovi tretmani traju duže no što je trajao proces izrade tetovaže na telu pacijenta, ovakav pristup smanjiće pritisak sa tela pacijenta i dovesti do dugotrajnih i primetnih rezultata, što je upravo ono čemu se svako od njih nada da će se desiti po okončanju tretmana.

Harmony XL Pro

ClearSkin

Borba sa aknama može da bude veoma frustrirajuća i izazovna, bez obzira na vaše godine ili pol, a ovi problemi utiču ne samo na fizički izgled pacijenta, već i na njeno samopouzdanje, naročito kod mlađih osoba. Mnogi koji se suočavaju sa problemima akni često nalaze utehu u sveobuhvatnom pristupu koji kombinuje odgovarajuću negu kože, uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Uz to, pacijenti se često konsultuju sa dermatologom ne bi li saznali više o mogućnostima koje su im dostupne, ali je nedvosmisleno da su strpljenje i briga o sebi ključni u ovom procesu, jer može proći dosta vremena pre no što se pokažu rezultati. 

No, to nije slučaj sa preparatima koji su nam sada dostupni, te sada više ne morate živeti sa tvrdoglavim aknama. Alma lasers kompanija je stvorila efikasno rešenje koje koristi moćnu, ciljanu energiju lasera za smanjenje i uklanjanje akni. Korišćenjem napredne tehnologije, ovo rešenje ima za cilj da smanji i na kraju eliminiše upornu borbu sa kojom se suočavaju osobe sklone aknama. 

Akne su česte među tinejdžerima, ali i znatan broj odraslih ima problema sa upornim nedaćama akni. Osnovni faktori koji doprinose ovoj kožnoj stanju su složeni, pri čemu se promene u hormonalnoj ravnoteži i neuravnotežena ishrana ističu kao glavni okidači. Hormonske promene, tipične tokom adolescencije i čak i kasnije, mogu izazvati prekomernu proizvodnju sebuma – prirodnog ulja – od strane lojnih žlezda kože. Složena interakcija sebuma, mrtvih ćelija kože i bakterija dovodi do začepljenja pora kože, što rezultira zapaljenjem. Ovaj složeni niz događaja potom dovodi do karakterističnog izgleda akni. Srećom, ovi problemi se danas rešavaju brzo i efikasno laserskom tehnologijom, i to je definitivno razlog zbog čega bi trebalo obratiti više pažnje na nju.

Kako ClearSkin laser tretira vaše akne?

Alma Lasers revolucionarni Clearskin laser kao dodatak moćnom Harmoni XSL Pro služi za lečenje teških slučajeva akni. Laserski sistem je posebno dizajniran za borbu protiv sva tri faktora nastanka akni uključujući višak sebuma, nagomilane mrtve ćelije na površini kože i razvoj bakterija. Svaki od ovih uzroka može da izazove mnoštvo problema kod pacijenata koji su podložni aknama, i zbog toga je neophodno imati sva tri faktora na umu prilikom lečenja akni. Međutim, sa ovom laserskom tehnologijom, moguće je rešiti sve probleme odjednom i tretirati akne adekvatnije i efikasnije nego ikada ranije.

Rezultati su dugotrajni, a postupak je gotovo bezbolan, jer nema nikakve potrebe za iglama, anestezijom, gelovima ili dugim i mnogobrojnim terapeutskim sesijama. Laser je neablativan, što znači da zagreva tkivo, ali ga ne oštećuje, te dolazi samo do tretmana akni bez ikakvih povreda na ostalim delovima kože. Laser cilja dermalni sloj u dubini kože i stoga rešava problem sa aknama na duge staze.

Dejstvo lasera na uzrok nastanka akni

Na površini kože i višku sebuma nalaze se mrtve ćelije koje stvaraju povoljne uslove za rast bakterija i razvoj akni. Tretman Clearskin bavi se ovim problemima kroz upotrebu ugrađenog sistema sa vakuumom, blago čisteći kožnu površinu, dok laserska tehnologija u isti mah deluje duboko ispod površine kože. Za razliku od agresivnog čišćenja i neugodnih hemijskih pilinga za koje se pacijenti često odlučuju usled nedovoljne informisanosti o posledicama i alternativama, ovaj tretman ne narušava prirodni lipidni sloj koji održava zaštitnu barijeru kože, te je potpuno bezbedan za vašu kožu.

U ovim terapijama, preporučuje se korišćenje različitih laserskih modula. Poželjno je koristiti različite aplikatore uređaja Harmony XL Pro kako bi se povećala efikasnost tretmana – kombinacijom ClearLift i ClearSkin procedura za podmlađivanje i čišćenje kože.

Ova napredna kombinacija terapija pruža širok spektar rešenja za nedostatke zrele kože. To uključuje bore, fine linije, neujednačen ten, gubitak tonusa i ožiljke od akni. Sinergijskim delovanjem dve različite talasne dužine, postiže se efekat podsticanja stvaranja kolagena III (ClearLift) i kolagena I (ClearSkin), što pomaže u obnavljanju kože. Integrisani vakuum sistem izvlači višak sebuma iz pora, dok hlađenje kože pruža zaštitu od nelagodnosti i obezbeđuje bezbedan i efikasan tretman sebaceoznih žlezda u dubljem sloju kože (dermu).

Nd:YAG vaskularni laser

Cooled Long Pulse 1064nm Nd:YAG modul je laser velike snage za tretiranje vaskularnih lezija. Služi za koagulaciju vaskularnih lezija i mekih tkiva koristeći jedan od dva optička vrha (2mm i 6mm). Ovo omogućava laseru da dostigne novi nivo preciznosti i snage, što je kombinacija koja će najviše značiti pacijentima sa dugotrajnim problemima sa kožom.

Indikacije:

 • hemangiomi
 • retikularne vene dijametra do 4mm
 • poikiloderma
 • teleangiektazije
 • rosacea
 • bradavice
 • spider nevusi
 • poikiloderma

DYE-VL Pro modul

Primenjuje usmerenu fototerapiju za neinvazivno lečenje vaskularnih i pigmentnih lezija. Selektivno deluje na oksihemoglobin, deoksihemoglobin i melanin. DYE-VL modul nudi tretman koji Vašoj koži može povratiti bolju funkciju, smanjiti crvenilo i razložiti fleke.

Indikacije:

 • Lečenje benignih pigmentnih epidermalnih lezija kao što su: 
  • dishromija
  • melazma
  • lentigo, itd.
 • Lečenje benignih kožnih vaskularnih promena, među koje se ubrajaju:
  • hemangiomi 
  • teleangiektazije 
  • rosacea, i druge promene.

iPIXEL Ee:YAG 2940nm

U osnovi iPIXEL Ee:YAG lasera je kristal poznat po izuzetnoj sposobnosti emitovanja laserske svetlosti na talasnoj dužini koja je visoko apsorbovana molekulima vode. Ova karakteristika čini iPIXEL Ee:YAG laser posebno efikasnim za ablativne tretmane obnove kože. Energija lasera se apsorbuje od strane vodenih molekula u ćelijama kože, što dovodi do kontrolisanog uklanjanja tkiva i naknadne stimulacije remodeliranja kolagena.  

Jedna od istaknutih karakteristika iPIXEL Ee:YAG lasera je njegova frakcionalna tehnologija. Frakcionalni laseri emituju mikroskopske stubove laserske energije, ostavljajući okolno tkivo netaknuto. Ovaj frakcionalni pristup omogućava brže zaceljivanje i smanjuje rizik od komplikacija, naročito kada se poredi sa tradicionalnim laserskim tretmanima celog površinskog sloja kože. iPIXEL sistem se može podešavati kako bi se stvorile različite dubine ablacije, što ga čini pogodnim za rešavanje različitih nivoa oštećenja kože.

Indikacije koje je važno imati na umu pri ovom tretmanu:

 • podmlađivanje,
 • bore,
 • ožiljci i stare strije
 • keloidi
 • keratoze
 • revizija ožiljka
 • površinske kožne lezije
 • ciste

Preporučen broj tretmana: tri do četiri tretmana u vremenskim razmacima od po četiri nedelje.

NIR Face modul

Svetlost spektra bliskog infracrvenom odmah zateže kožu sa vidljivim rezultatima koji traju i do dve godine. Već nakon 24 sata korisnici će takođe primetiti poboljšanje teksture kože sa blistavim sjajem. Tokom sledeća dva do tri meseca pacijenti mogu uživati u postepenim poboljšanjima teksture i čvrstoće kože i ujednačenosti tena.

Ova ciljana svetlosna energija primenjuje se precizno i dovodi do zatezanja kolagenih vlakana. Tkivo se zagreva i pokreće se proces ćelijske regeneracije unutar tkiva i proizvodnja kolagena. Za razliku od drugih agresivnih tretmana za podmlađivanje, epiderm ostaje potpuno nepromenjen nakon tretmana.

 

Autor:

Dr medicine Anja Zmbov

Specijalizant dermatovenerologije

Zakažite Vaš pregled

  Pozovite 069/692-692