Po kom principu radi Alma platforma

Selektivni UZ je kombinacija hladnog i toplog ultrazvuka. Hladni ultrazvučni talasi selektivno deluju na ćelije masti dok okolno tkivo ostaje netaknuto. Vibracije talasa utiču na membrane što dovodi do postepenog razbijanja i oslobađanja skladištene masti. Oštećene ćelije masti se zatim odlažu iz tela kroz limfne sisteme. Accent Prime takođe obezbeđuje i toplu UZ tehnologiju koja stvara kompresivne UZ talase koji podstiču visok nivo kavitacije. Lekari mogu izabrati da rade hladnim ili toplim UZ režimima, ili kombinacijom oba da bi se ostvarili maksimalni rezultati. 

Radiofrekvenca (RF) je zadužena za zatezanje kože. Unipolarna tehnologija koju koristi Accent Prime je jedinstvena i zasniva se na prenosu visoke energije direktno na tkivo čime se izaziva rotacija molekula vode. Na ovaj način dolazi do trenja koje stvara snažnu i delotvornu toplotu. Unipolarna tehnologija omogućava zagrevanje tkiva na različitim dubinama. Lekar može da kontroliše koju će dubinu zagrevati u zavisnosti od problema i regije tela. Accent Prime proizvodi radiofrekvencu najveće maksimalne energije na tržištu tako da je postizanje neophodne temperature skraćeno.

Prednosti tretmana uklanjanja celulita Alma Accent tehnologijom

Uklanjanje celulita Alma Accent tehnologijom može pružiti nekoliko prednosti, od kojih su sledeće:

  • Poboljšana tekstura i tonus kože

Alma Accent energija stimuliše proizvodnju kolagena, što može poboljšati izgled kože, smanjiti celulit i učiniti da koža bude glatka i čvrsta.

  • Smanjena pojava celulita

Alma Accent platforma cilja masne ćelije i uzrokuje njihovo smanjenje, što može smanjiti    pojavu celulita.

  • Neinvazivna procedura

Alma Accent tretman je neinvazivan, što znači da ne uključuje rezove ili operaciju.

  • Posle procedure nema perioda oporavka

Vreme oporavka je minimalno i nema potrebe za zavojima ili drugom negom posle procedure. Pacijenti se odmah posle tretmana mogu vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima. 

  • Uklanjanje celulita Alma Accent tretmanom je bezbedno i efikasno. 

U pitanju je siguran i delotvoran način za smanjenje pojave celulita bez neželjenih efekata. Tretman Alma Accent Prime platformom je delotvoran za sve tipove kože, kao i za tanku i osetljivu kožu lica (uključujući očne kapke), vrat, dekolte. 

 

  • Selektuje se ciljana regija

UZ i RF energija omogućava ciljano smanjenje obima i lečenje celulita određene regije tela bez oštećenja okolnog tkiva.

  • Tretman je komforan

Postepeno zagrevanje tkiva i integrisani sistem za hlađenje sprečavaju bol i tretman je izuzetno prijatan. 

  • Kombinovana tehnologija

Accent Prime platformom mogu se tretirati i lečiti gojaznost i celulit ali se može i zatezati koža i mišići tela i ukoliko nemamo višak kilograma.  Važno je napomenuti da rezultati mogu da variraju od osobe do osobe i da može biti potrebno više tretmana za optimalne rezultate. Konsultujte se sa našim stručnim lekarima specijalistima za više informacija, a na konsultaciji će se utvrditi li ste dobar kandidat za tretman.

Šta dovodi do pojave celulita?

Mnogi od vas već znaju kako izgleda celulit i pokušavaju da ga se otarase. U pitanju je estetska i funkcionalna promena u slojevima ispod kože. Usled previše stresa, predugog sedenja, zamora, loše ishrane, hormonskog disbalansa i pasivnog načina života bez upražnjavanja fizičkih aktivnosti, može doći do pojave celulita. Celulit je uobičajeno stanje koje pogađa kožu na butinama, bokovima, zadnjici i stomaku. Odlikuje se neravninama, udubljenjima i neujednačenim izgledom kože, koji se često opisuje kao “pomorandžina kora”. Celulit je uzrokovan kombinovanim faktorima, uključujući genetiku, hormonske promene i izbor načina života. Celulit se može pojaviti bez obzira na to da li je osoba gojazna, a javlja se u bilo kom uzrastu od adolescencije do menopauze. Statistike pokazuju da je od celulita obolelo više od 85% žena životne dobi preko 18 godina.

Vrste celulita

Celulit se deli na tvrdi, meki i vodeni. Meki celulit je celulit u početnoj fazi i lakše se otklanja, dok je tvrdi celulit teže lečiti i predstavlja stanje u kojem je koža bolna na dodir. Takozvani vodeni celulit nastaje usled problema sa cirkulacijom i zadržavanjem vode, a noge su natečene i imaju naduven izgled.

Tvrdi celulit

Tvrdokorni celulit je čvrst na dodir i pod prstima se oseća kvržičasta struktura. Deluje kao da prianja uz mišiće i dok ležite ne menja svoj oblik. Mahanički pritisak na kožu izaziva bol. Tvrdi ili tvrdokorni celulit se uglavnom javlja na butinama i unutrašnjim delovima kolena. Često se javlja kod mlađih žena koje nisu gojazne i koje su naprotiv u stanju dobre fizičke spremnosti i odlične muskulature. Rešiti se ove vrste celulita nije nimalo jednostavno, ali treba biti uporan. Da bi se razbilo tvrdokorno masno tkivo, kriolipoliza, UZ i RF tehnologija kao što je Alma Accent mogu da pomognu u najvećoj meri i beleže sjajne rezultate. 

Meki celulit

Meki celulit je sunđeraste, mekane strukture i prilikom promene položaja tela se vidno pomera (npr. kada legnete), nije bolan na dodir, a regije koje zahvata su unutrašnja strana butine i ruke. Osobe koje imaju struje i atrofične mišiće sklonije su ovoj vrsti celulita. Prisutan je kod žena u četrdesetim godinama koje dugo sede, mada može biti i rezultat kompaktnog celulita koji nije lečen ili je posledica lošeg tretmana mršavljenja (realizovanog previše brzo ili neadekvatno). Da biste ga maksimalno smanjili, važno je da znate kako izgleda ishrana protiv celulita i naravno – da se pokrenete. Probajte manje da sedite i bavite se fizičkom aktivnošću.

Vodeni ili edematični celulit

Ova vrsta celulita se odlikuje kašastom konzistencijom i bolna je na dodir. U uskoj je vezi sa lošom cirkulacijom krvi u nogama kao i sa proširenim venama i kapilarima i drugim problemima tog tipa. Vezuje se i uz problem zadržavanja tečnosti u organizmu, osećaj težine u nogama i sklonost da osoba lako dobija modrice na koži i nakon najblažeg udarca. Razvija se na butinama, a u kasnijim fazama u predelu gležnjeva, pa noge dobijaju stubasti izgled. Da biste se rešili ovog tipa celulita, najpre je potrebno da poboljšate svoju cirkulaciju. To uključuje vežbanje i masaže radi podsticanja površinske cirkulacije. Osobama koje pate od ove vrste celulita, preporučuje se veći unos tečnosti, a manji unos soli. 

Uzroci celulita

Genetika

Celulit je češći kod žena nego kod muškaraca i često se nasleđuje genetski. To ne znači da će ga muškarci biti pošteđeni, kao i da je “rezervisan” samo za gojazne osobe.

Hormoni

Hormoni kao što su estrogen, insulin i tiroidni hormoni mogu uticati na raspodelu masti u telu i doprineti razvoju celulita.

Način života

Faktori kao što su pušenje, loša ishrana, nedostatak fizičke aktivnosti i visok nivo stresa takođe mogu doprineti razvoju celulita.

Kako se rešiti celulita: ostale metode

Najpre treba naglasiti da celulit nije bolest, već stanje kože koje nije štetno, ali ga mnogi smatraju estetski neprivlačnim. Postoje razni načini tretiranja celulita kao što su masiranje područja zahvaćenog celulitom, nanošenje i utrljavanje prirodnih melema ili kozmetičkih preparata, ali ove metode nisu efikasne kao tretmani ultrazvučnim talasima i radiofrekvencama.

Masaža

Masiranje pogođenih područja može pomoći da se poboljša cirkulacija i razbiju masne naslage koje doprinose celulitu.

Vežba

Redovna fizička aktivnost, posebno vežbe sa opterećenjem, mogu pomoći u toniranju mišića i smanjenju pojave celulita.

Preparati za lokalnu upotrebu

Neke kreme, losioni i gelovi za lokalnu upotrebu mogu donekle smanjiti pojavu celulita povećanje cirkulacije i razbijanjem masnih naslaga.

Raznovrsnija i zdravija ishrana

Ishrana koja sadrži malo prerađene hrane i puno voća, povrća i nemasnih proteina može pomoći u smanjenju pojave celulita.

Prirodni načini lečenja celulita

Postoji nekoliko prirodnih načina za lečenje celulita.

Hidriranje: Pijte dovoljno vode kako biste održali telo hidratizovanim i omogućili da se toksini izbace iz tela.

Kofein: Kofein se koristi u mnogim kremama za celulit jer pomaže u poboljšanju cirkulacije i smanjenju masnih naslaga.

Kretanje: Redovna fizička aktivnost pomaže u sagorevanju masnih naslaga i poboljšanju cirkulacije.

Zdrava hrana: Dijetalna ishrana bogata voćem, povrćem, integralnim žitaricama i niskokaloričnim proteinima pomaže u kontroli težine i smanjenju masnih naslaga.

Piling kože: Pobrinite se da redovno čistite kožu kako biste uklonili mrtve ćelije kože i poboljšali cirkulaciju.

 

Hrana koja može pomoći u lečenju celulita

Namirnice bogate antioksidansima, kao što su bobice, lisnato povrće i orašasti plodovi, mogu pomoći u smanjenju upale i poboljšanju cirkulacije. Veoma su blagotvorne i namirnice bogate proteinima, kao što su riba, piletina i mahunarke, a preporučuje se i hrana bogata vitaminom C, kao što su pomorandže i paprike, a koja može pomoći da se poveća proizvodnja kolagena i poboljša izgled kože.

Hrana koju treba da izbegavate ako imate celulit

Na prvom mestu treba se odreći prerađene hrana i rafinisanih ugljenih hidrata. Ove namirnice mogu doprineti povećanju telesne težine i upali, što može pogoršati pojavu celulita. Iz svog jelovnika treba izbaciti i prženu hranu, kao i jela sa visokim sadržajem masti. Zaboravite na slatkiše i gazirane sokove! Konzumiranje velikih količina šećera u slatkoj hrani i pićima može dovesti do povećanja telesne težine, upale i insulinske rezistencije, a sve to može pogoršati pojavu celulita. Važno je napomenuti da ne postoji garantovan način da se u potpunosti eliminiše celulit, ali mnoge od gorenavedenih metoda mogu pomoći da se njegova pojava smanji, a izgled kože poboljša. Međutim, najefikasnija metoda koja se odlično pokazala jeste Alma Accent Prime tehnologija koja snagom ultrazvuka i radiofrekvence delotvorno i na bezbedan način “razbija” celulit i masne naslage.

Kako Alma Accent Prime oblikuje telo?

Accent Prime oblikuje telo kombinacijom UZ zaduženog za eliminisanje suvišne masti (lipoliza) i RF zadužene za metabolizam masti i zatezanje kože.  Primena RF toplotne energije nakon uništavanja masti izaziva zatezanje kože i poboljšanje njene teksture kao i stvaranje novog kolagena. 

Više o ultrazvučnoj terapiji

Selektivni UZ

Selektivni ultrazvuk je tehnologija koja koristi visokofrekventne zvučne talase za ciljanje određenih područja zahvaćenih mastima i celulitom. Može se koristiti u toplom i hladnom režimu, u zavisnosti od željenog ishoda lečenja. U toplom režimu, ultrazvučna energija se koristi za zagrevanje potkožnog masnog tkiva, što dovodi do smanjenja veličine masnih ćelija i poboljšanja izgleda kože zahvaćene celulitom. Ovaj režim se često koristi za oblikovanje tela i smanjenje masti. U hladnom režimu, ultrazvučna energija se koristi za hlađenje potkožnog masnog tkiva. Ovaj režim se obično koristi za smanjenje upale i otoka i često se koristi za lečenje stanja kao što su limfna kongestija i edem. Ultrazvučna tehnologija je neinvazivna i bezbedna, sa minimalnim neželjenim efektima. Obično se koristi kao samostalan tretman ili u kombinaciji sa drugim tretmanima za smanjenje celulita. Pored selektivnog ultrazvuka, radiofrekvencija (RF) je još jedna tehnologija koja se efikasno upotrebljava za tretman celulita i zatezanje kože. RF energija koristi toplotu da stimuliše proizvodnju kolagena i zateže kožu, što dovodi do smanjenja pojave celulita i opšteg poboljšanja teksture i tonusa kože. Jedna vrsta RF tehnologije koja se koristi za tretman celulita naziva se unipolarna tehnologija. Unipolarni RF sistemi, kao što je Accent Prime, koriste jednu elektrodu za isporuku RF energije na kožu. Tokom postupka, elektroda se postavlja u direktan kontakt sa kožom, a RF energija se isporučuje do ciljanog područja, izazivajući zagrevanje kože i stimulišući proizvodnju kolagena. Postupak se obično izvodi u nizu sesija, neinvazivan je i generalno je udoban za pacijenta.  Kao i kod svakog estetskog tretmana, nakon zahvata može doći do blagog crvenila ili otoka, ali to obično nestaje u roku od nekoliko sati. Rezultati će biti vidljivi nakon nekoliko sesija, uz postepeno poboljšanje izgleda i teksture kože na kojoj se nalazi celulit. Važno je da se konsultujete sa našim ekspertima iz oblasti dermatologije kako biste utvrdili da li je ovaj tretman pravi za vas i da razgovarate o broju procedura koje su potrebne za postizanje željenih rezultata.

Kako Alma Accent Prime utiče na zatezanje kože?

Zatezanje kože postiže se radiofrekvencom (RF) zagrevanjem kože do određene temperature pri čemu koža ostaje intaktna. U dubokim slojevima kože dolazi do stimulacije fibroblasta i stvaranja novog kolagena i elastina. Prednost ove metode je povećanje otpornosti kože u budućnosti kao i popravljanja trenutnog izgleda kože, njenog tonusa, jedrine i kvaliteta. 

Kako Alma Accent Prime deluje na celulit?

Celulit nastaje zbog uvećanja masnih ćelija, poremećaja cirkulacije i zadržavanja tečnosti. Celulit je često i genetski predisponiran i oko 90% Evropljanki pati od ovog estetskog problema.  Alma Accent Prime koristi kombinaciju RF energije i mehaničke masaže za ubrzavanje metabolizma adipoznog tkiva uz smanjenje volumena ćelija masti, stimulisanja limfne drenaže i poboljšanja teksture kože. 

Zašto je važna produkcija kolagena?

Kolagen je vrsta proteina koji se nalazi u koži i drugim tkivima tiela. On je važan za održavanje kože elastičnom i čvrstom. Celulit je stanje u kojem se pojavljuju neravnine i grudvice na koži što je često povezano sa smanjenom produkcijom kolagena. UZ i RF terapija se koristi za poboljšanje izgleda kože zahvaćene celulitom tako što poboljšava proizvodnju kolagena u koži. Emituju se talasi koje prodiru u kožu i podstiču ćelije kože da proizvode više kolagena. Ova terapija se često koristi zajedno sa drugim metodama, kao što su masaže i vakuumske terapije, da bi se postigao što bolji rezultat.

Koliko je potrebno tretmana za postizanje željenog rezultata?

Broj potrebnih tretmana je individualan i zavisi od stanja problematičnih regija tela kao i od vrste celulita. U toku jednog tretmana može se raditi samo jedna velika regija (zadnja strana nogu, prednja strana nogu) i jedna manja regija (nadlaktice, stomak, podbradak..)  Preporučen broj tretmana je od 3-6 tretmana sa pauzama od 10-14 dana. Već posle prvog tretmana se mogu videti efekti i poboljšanje ukoliko pacijent ima manji problem sa gojaznošću i celulitom. Svakog pacijenta fotografišemo pre i neposredno nakon tretmana (tretirana regija) da bismo jasno uvideli i pratili efekte. 

Postoje li izvesne kontraindikacije?

Metalni implanti u regiji koju tretiramo, osobe sa ugrađenim pejsmejkerom, pojedine sistemske i autoimune bolesti i trudnoća su slučajevi u kojima se lečenje celulita Alma Accent tehnologijom ne preporučuje. Pre same procedure doktor uzima kompletnu anamnezu pacijenta i obavlja klinički pregled, zbog bezbednosti i sigurnosti pacijenta.

Lečenje celulita – cena

Cena tretmana Alma accent prime za oblikovanje tela iznosi od 90 evra za regiju nadlaktica, 120 evra za tretman regije stomaka, dok je za butine je potrebno izdvojiti od 150 evra, a za kolena 90 evra. Cene su izražene u evrima, ali se procedure plaćaju u dinarskoj protivvrednosti. Detaljniji cenovnik lečenja celulita i preoblikovanja tela možete pogledati ovde a tačna cena i potreban broj tretmana će se utvrditi na konsultaciji.

Kako mogu da zakažem lečenje celulita?

U Laser Centru Diva možete zakazati tretman lečenje celulita Alma Accent laserom svakog radnog dana u okviru radnog vremena. Konsultacije za sve laserske i estetske procedure su BESPLATNE, a rade ih lekari koji će vam dati najprecizniju informaciju o efektu koji možete da očekujete, kao i preporuku o nekim drugim procedurama koje eventualno možete kombinovati sa laserom radi postizanja maksimalnih rezultata. Zakažite svoj termin za besplatnu konsultaciju u našoj specijalističkoj ordinaciji Diva Novi Beograd ili Diva Slavija svakog radnog dana u okviru radnog vremena pozivom na brojeve +381 11 66 04 55 3 i +381 11 24 44 676 ili slanjem email-a na našu zvaničnu e-mail adresu [email protected]

Autor:
Dr medicine Anja Zmbov
Specijalizant dermatovenerologije

 

Zakažite Vaš pregled

    Pozovite 069/692-692