Tajna večne mladosti

Omiljeni tretmani holivudskih diva koji su vam dostupni kod nas

Poslednjih godina, među poznatim ličnostima, popularan je no-makeup movement koji postavlja visoke zahteve u negovanju naše kože i standarde lepote koji su sve više okrenuti prirodnom i zdravom izgledu. Trend zdrave, zategnute i sjajne kože nalazi se ispred napadnog trenda slojevitog i teškog scenskog makeup-a kojim samo privremeno maskiramo nesavršenosti.

No-makeup trend insistira da svojim stilom šaljemo poruku samopouzdanja koje je rezultat zdravih izbora i svakodnevne brige o sebi i svojoj koži.

Verovali ili ne, Vaša koža može uz pravi izbor tretmana i uravnotežen životni stil izgledati besprekorno, kao i koža holivudskih diva.

Starenje

Starenje je fiziološki proces, rezultat prirodne regresije hormonskih i metaboličkih procesa, koji napreduje tokom vremena.

Staro i mlado lice

Starenje kože lica je pospešeno hroničnom ekspozicijom UV zracima i inicijalno se manifestuje pojavom tankih linija u mimičnim regijama i prvim hiperpigmentacijama na najprominentnijim tačkama lica napredujući  dalje do:

 • dubljih bora 
 • tanjenja dermisa  
 • pojave vidljivih izmenjenih kapilara na koži koji vremenom postaju sve fragilniji i razgranatiji 
 • postepenog gubitka volumena lica 
 • atrofije facijalnih mišića 
 • pojave podočnjaka
 • pada tonusa kože lica usled gubitka tkivne potpore u središnjem masivu lica i posledične pojave ,,viška’’ kože u donjoj trećinu lica uz gubitak kontura donje vilice i nastajanje podbratka

Navedene promene na licu ispoljavaju se u različitom stepenu i razvijaju se različitom brzinom zavisno od urođenih predispozicija i anatomske konfiguracije lica pacijenta, životnih navika i svakodnevne nege. Iz navedenog, možemo zaključiti da je proces starenja različit kod svake osobe i kao takav zahteva individualan pristup prilikom pregleda.

Lucenje kolagena u razlicitim zivotnim dobima

Kada govorimo o starenju lica treba obratiti pažnju na dve pojave: 

 • gubitak volumena lica
 • progresivno opadanje kvaliteta kože lica

Gubitak volumena lica

Umoran i ispijen izgled lica je nešto na šta se pacijenti najčešće žale prilikom pregleda. 

Gubitak volumena lica usled starenja uzrokovan je:

 • Gubitkom hijaluronske kiseline iz vezivnog tkiva, važnog molekula koji vezuje vodu, gubi se volumen i jedrina tkiva
 • Promenama na mimičnim mišićima oko očiju (ptoza) i usta (pad ugla usana ili labijalne komisure)
 • Promenama na površnom sloju potkožne masti i masnog tkiva u dubljim kompartmanima  što uzrokuje veće konturne defekte na licu
 • Promenama na kostima lobanje u smislu poremećaja dinamike sinteze i resorpije kosti. Bez strukturne potpore skeleta lica nastaju vidljive promene u površnim slojevima mekog tkiva i kože lica.

Najznačajnije promene nastaju u predelu otvora orbite, nosnog otvora, donje vilice i zigomatične regije – regija jagodica.

HIJALUONSKI FILERI su tretman izbora kod pacijenata sa manjim ili većim gubitkom volumena lica koji se može nadomestiti injektovanjem filera u odgovarajuće regije lica u cilju vraćanja kontura i podmlađivanja lica uz postizanje prirodnog i osveženog izgleda. Fileri hijaluronske kiseline spadaju u najpopularnije procedure estetske medicine i estetske dermatologije na globalnom nivou i mogu se zaista nazvati ,,eliksirom mladosti’’.  Tretman podmlađivanja hijaluronskim filerima spada u minimalno invazivne procedure bez perioda oporavka kojima pacijent na bezbolan i efikasan način dolazi do željenih rezultata tj. nehirurškog liftinga lica.  

Dijagram problematicnih regija na licu

Koje se regije mogu korigovati hijaluronskim filerima?

 • Nedostatak volumena u temporalnoj (slepoočnoj) regiji
 • Podočnjaci
 • Središnji masiv lica (jagodice)
 • Nazolabijalne bore
 • Usne
 • Brada
 • Regija donje vilice
 • Mentolabijalni sulkus ili marionetske bore (od uglova usana do brade)

Zena pre i posle laserskog tretmana

Posebne vrste hijaluronskih filera sa kojima radimo imaju svojstvo biostimulatora i pored toga što omogućavaju  podmlađivanje kože i konturisanje lica, svojim prisustvom stimulišu sintezu kolagena u koži i poboljšavaju njenu elastičnost i čvrstinu kao što je PROFHILO filer.

Starenje kože

Starenje kože lica se manifestuje sledećim promenama na koži:

 • Tanjenje dermisa, središnjeg sloja kože i gubitak kolagena
 • Poremećaj teksture kože i pojava bora
 • Smanjena elastičnost usled gubitka elastina
 • Smanjena hidratacija usled gubitka hijaluronske kiseline
 • Pojava hiperpigmentacija i kapilara na koži lica

zensko lice u razlicitom starosnom dobu

Tretmani za zatezanje i podmlađivanje kože popularni kod holivudskih zvezda:

 • LASERSKI TRETMAN – UKLANJANJE  STRUKTURNIH I PIGMENTNIH NEPRAVILNOSTI KOŽE
 • NEINVAZIVNI LIFTING KOŽE
 • TRETMAN IZBORA ZA BESPREKORAN TEN I ZATEGNUTU KOŽU

Laseri predstavljaju primenu najmodernije tehnologije u službi estetske medicine za podmlađivanje i zatezanje kože, uklanjanje ožiljaka, pigmentacija, proširenih kapilara i strija sa kože.  Inovativna laserska tehnologija omogućava dostizanje savršenog tena i teksture kože kao  i mladalačke zategnutosti kože na bezbolan i neinvazivan način bez perioda oporavka.

Laseski tretman je tretman izbora za pacijente sa različitim tipovima nepravilnosti na koži – akne, bore i fine linije, strije, opuštena koža (lica,vrata,dekoltea ili tela), hiperpigmentacije, ožiljci, rosacea i kapilari na licu i telu.

Laserska terapija je superioran metod i predstavlja jedini tretman estetske medicine koji efikasno rešava veliki broj estetskih i dermatoloških stanja kroz svega nekoliko tretmana.

Podbradak pre i posle laserskog tretmana

Posebno mesto u laserskim tretmanima zauzima laserska lipoliza kojom je moguće konturisanje lica i tela i uklanjanje lokalizovanih masnih naslaga na potpuno bezbolan način i bez perioda oporavka čime se uspešno izbegavaju operativni estetski zahvati.

Tretman plazmom ili popularno ,,vampirski tretman’’

Krvna plazma, koja kao mehanizam delovanja koristi prirodnu sposobnost organizma za obnavljanje, u dermatologiji zauzima posebno mesto zbog svoje bezbednosti i odsustva neželjenih reakcija jer se ne koriste nikakvi dodatni materijali, samo krvna plazma pacijenta. Krvna plazma sa faktorima rasta stimulišući ćelije kože indukuje produkciju kolagena i elastina u koži. Izuzev kože, blagotvorno deluje na okolna tkiva – usporava resorpciju kostiju lica koja se dešava sa starenjem, podstiče stvaranje novih krvnih sudova, održava svežinu i tonus kože, ublažava bore i strije.

Biorevitalizacija kože

Upotrebom injektovane miksture aminokiselina i hijaluronske kiseline male molekulske gustine postiže se biorevitalizacija kože njenim prirodnim komponentama koje se gube u procesu starenja. Hijaluronska kiselina u sastavu biorevitalizacione miksture je prirodna komponenta kože odgovorna za njenu hidrataciju (zbog osobine da vezuje molekule vode) i stimulaciju neokolageneze – stvaranje novog kolagena u koži. Starenjem koncentracija hijaluronske kiseline opada a ćelijski procesi su usporeni i usled nedostatka vode u koži ona postaje suva, tanka i naborana.

Musko lice pre i posle vampirskog tretmana

Biorevitalizaciona formula, osim hijaluronske kiseline, sadrži i aminokiseline, prekursore kolagena.

Kolagen ima kompleksnu molekulsku strukturu i u organizmu je zastupljen u više podtipova. U svakom podtipu kolagena nalazi se aminokiselina glicin, najmanja od svih aminokiselina. Pored glicina, u sastav kolagena ulaze i aminokiseline L-lizin i L-prolin koji se nalaze u sastavu biorevitalizacione formule.

Za postizanje najboljih rezultata, u anti-aging programu se preporučuje kombinacija vise različitih procedura koje su međusobno komplementarne i sinergične.