Tajna večne mladosti

Omiljeni tretmani holivudskih diva koji su vam dostupni kod nas

Poslednjih godina, među poznatim ličnostima, popularan je no-makeup movement koji postavlja visoke zahteve u negovanju naše kože i standarde lepote koji su sve više okrenuti prirodnom i zdravom izgledu. Trend zdrave, zategnute i sjajne kože nalazi se ispred napadnog trenda slojevitog i teškog scenskog makeup-a kojim samo privremeno maskiramo nesavršenosti.

No-makeup trend insistira da svojim stilom šaljemo poruku samopouzdanja koje je rezultat zdravih izbora i svakodnevne brige o sebi i svojoj koži.

Verovali ili ne, Vaša koža može uz pravi izbor tretmana i uravnotežen životni stil izgledati besprekorno, kao i koža holivudskih diva.

Starenje

Starenje je fiziološki proces, rezultat prirodne regresije hormonskih i metaboličkih procesa, koji napreduje tokom vremena.

Staro i mlado lice

Starenje kože lica je pospešeno hroničnom ekspozicijom UV zracima i inicijalno se manifestuje pojavom tankih linija u mimičnim regijama i prvim hiperpigmentacijama na najprominentnijim tačkama lica napredujući  dalje do:

 • dubljih bora 
 • tanjenja dermisa  
 • pojave vidljivih izmenjenih kapilara na koži koji vremenom postaju sve fragilniji i razgranatiji 
 • postepenog gubitka volumena lica 
 • atrofije facijalnih mišića 
 • pojave podočnjaka
 • pada tonusa kože lica usled gubitka tkivne potpore u središnjem masivu lica i posledične pojave ,,viška’’ kože u donjoj trećinu lica uz gubitak kontura donje vilice i nastajanje podbratka

Navedene promene na licu ispoljavaju se u različitom stepenu i razvijaju se različitom brzinom zavisno od urođenih predispozicija i anatomske konfiguracije lica pacijenta, životnih navika i svakodnevne nege. Iz navedenog, možemo zaključiti da je proces starenja različit kod svake osobe i kao takav zahteva individualan pristup prilikom pregleda.

Lucenje kolagena u razlicitim zivotnim dobima

Kada govorimo o starenju lica treba obratiti pažnju na dve pojave: 

 • gubitak volumena lica
 • progresivno opadanje kvaliteta kože lica

Gubitak volumena lica

Umoran i ispijen izgled lica je nešto na šta se pacijenti najčešće žale prilikom pregleda. 

Gubitak volumena lica usled starenja uzrokovan je:

 • Gubitkom hijaluronske kiseline iz vezivnog tkiva, važnog molekula koji vezuje vodu, gubi se volumen i jedrina tkiva
 • Promenama na mimičnim mišićima oko očiju (ptoza) i usta (pad ugla usana ili labijalne komisure)
 • Promenama na površnom sloju potkožne masti i masnog tkiva u dubljim kompartmanima  što uzrokuje veće konturne defekte na licu
 • Promenama na kostima lobanje u smislu poremećaja dinamike sinteze i resorpije kosti. Bez strukturne potpore skeleta lica nastaju vidljive promene u površnim slojevima mekog tkiva i kože lica.

Najznačajnije promene nastaju u predelu otvora orbite, nosnog otvora, donje vilice i zigomatične regije – regija jagodica.

HIJALUONSKI FILERI su tretman izbora kod pacijenata sa manjim ili većim gubitkom volumena lica koji se može nadomestiti injektovanjem filera u odgovarajuće regije lica u cilju vraćanja kontura i podmlađivanja lica uz postizanje prirodnog i osveženog izgleda. Fileri hijaluronske kiseline spadaju u najpopularnije procedure estetske medicine i estetske dermatologije na globalnom nivou i mogu se zaista nazvati ,,eliksirom mladosti’’.  Tretman podmlađivanja hijaluronskim filerima spada u minimalno invazivne procedure bez perioda oporavka kojima pacijent na bezbolan i efikasan način dolazi do željenih rezultata tj. nehirurškog liftinga lica.  

Dijagram problematicnih regija na licu

Koje se regije mogu korigovati hijaluronskim filerima?

 • Nedostatak volumena u temporalnoj (slepoočnoj) regiji
 • Podočnjaci
 • Središnji masiv lica (jagodice)
 • Nazolabijalne bore
 • Usne
 • Brada
 • Regija donje vilice
 • Mentolabijalni sulkus ili marionetske bore (od uglova usana do brade)

Zena pre i posle laserskog tretmana

Posebne vrste hijaluronskih filera sa kojima radimo imaju svojstvo biostimulatora i pored toga što omogućavaju  podmlađivanje kože i konturisanje lica, svojim prisustvom stimulišu sintezu kolagena u koži i poboljšavaju njenu elastičnost i čvrstinu kao što je PROFHILO filer.

Starenje kože

Starenje kože lica se manifestuje sledećim promenama na koži:

 • Tanjenje dermisa, središnjeg sloja kože i gubitak kolagena
 • Poremećaj teksture kože i pojava bora
 • Smanjena elastičnost usled gubitka elastina
 • Smanjena hidratacija usled gubitka hijaluronske kiseline
 • Pojava hiperpigmentacija i kapilara na koži lica

zensko lice u razlicitom starosnom dobu

Tretmani za zatezanje i podmlađivanje kože popularni kod holivudskih zvezda:

 • LASERSKI TRETMAN – UKLANJANJE  STRUKTURNIH I PIGMENTNIH NEPRAVILNOSTI KOŽE
 • NEINVAZIVNI LIFTING KOŽE
 • TRETMAN IZBORA ZA BESPREKORAN TEN I ZATEGNUTU KOŽU

Laseri predstavljaju primenu najmodernije tehnologije u službi estetske medicine za podmlađivanje i zatezanje kože, uklanjanje ožiljaka, pigmentacija, proširenih kapilara i strija sa kože.  Inovativna laserska tehnologija omogućava dostizanje savršenog tena i teksture kože kao  i mladalačke zategnutosti kože na bezbolan i neinvazivan način bez perioda oporavka.

Laseski tretman je tretman izbora za pacijente sa različitim tipovima nepravilnosti na koži – akne, bore i fine linije, strije, opuštena koža (lica,vrata,dekoltea ili tela), hiperpigmentacije, ožiljci, rosacea i kapilari na licu i telu.

Laserska terapija je superioran metod i predstavlja jedini tretman estetske medicine koji efikasno rešava veliki broj estetskih i dermatoloških stanja kroz svega nekoliko tretmana.

Podbradak pre i posle laserskog tretmana

Posebno mesto u laserskim tretmanima zauzima laserska lipoliza kojom je moguće konturisanje lica i tela i uklanjanje lokalizovanih masnih naslaga na potpuno bezbolan način i bez perioda oporavka čime se uspešno izbegavaju operativni estetski zahvati.

PRP tretman ili popularno ,,vampirski tretman’’

PRP ili platelet rich plasma, koja kao mehanizam delovanja koristi prirodnu sposobnost organizma za obnavljanje, u dermatologiji zauzima posebno mesto zbog svoje bezbednosti i odsustva neželjenih reakcija jer se ne koriste nikakvi dodatni materijali, samo krvna plazma pacijenta. Krvna plazma sa faktorima rasta stimulišući ćelije kože indukuje produkciju kolagena i elastina u koži. Izuzev kože, blagotvorno deluje na okolna tkiva – usporava resorpciju kostiju lica koja se dešava sa starenjem, podstiče stvaranje novih krvnih sudova, održava svežinu i tonus kože, ublažava bore i strije.

Biorevitalizacija kože

Upotrebom injektovane miksture aminokiselina i hijaluronske kiseline male molekulske gustine postiže se biorevitalizacija kože njenim prirodnim komponentama koje se gube u procesu starenja. Hijaluronska kiselina u sastavu biorevitalizacione miksture je prirodna komponenta kože odgovorna za njenu hidrataciju (zbog osobine da vezuje molekule vode) i stimulaciju neokolageneze – stvaranje novog kolagena u koži. Starenjem koncentracija hijaluronske kiseline opada a ćelijski procesi su usporeni i usled nedostatka vode u koži ona postaje suva, tanka i naborana.

Musko lice pre i posle vampirskog tretmana

Biorevitalizaciona formula, osim hijaluronske kiseline, sadrži i aminokiseline, prekursore kolagena.

Kolagen ima kompleksnu molekulsku strukturu i u organizmu je zastupljen u više podtipova. U svakom podtipu kolagena nalazi se aminokiselina glicin, najmanja od svih aminokiselina. Pored glicina, u sastav kolagena ulaze i aminokiseline L-lizin i L-prolin koji se nalaze u sastavu biorevitalizacione formule.

Za postizanje najboljih rezultata, u anti-aging programu se preporučuje kombinacija vise različitih procedura koje su međusobno komplementarne i sinergične.