Šta prvo uraditi posle karantina po pitanju nege kože

4 devojke

Nije lako odabratu jer toliko toga ima u ponudi 🙂

Ukoliko imate izmedju 20-30 godina

Ukoliko imate između 20 i 30 godina akoža vam izgleda umorno i suvo, predlažemo vam površinsku mezoterapiju lica koja će da hidrira kožu, da je nahrani i pripremi za sunčane letnje dane. Ukoliko imate problematičnu kožu lica, savetujemo da ne birate sami tretman lica bez prethodne saglasnosti vašeg dermatologa, a kod nas Vas čekaju dermatolozi sa velikim iskustvom.

Ukoliko imate izmedju 30-40 godina

U ovom slučaju biorevitalizacija može biti pravi izbor za Vas. Razlika izmedju površinske mezoterapije i biorevitalizacije je u tome što se u koktelu za biorevitalizaciju nalazi veća koncentracija hijaluronske kiseline, a pored toga i aminokiseline koje predstavljaju gradivne materije za sintezu kolagena (koji se u ovim godinama polako već gubi). U ovim godinama nikako ne smemo zanemariti ni vrat, tako da je najbolje uraditi i lice i vrat.

Uz ovaj kokteličić zdravlja treba da iskoristimo mogućnost koju nam Diva nudi, a to je korišćenje najsavremenijih laserskih tretmana, a s obzirom da koža počinje polako da se opušta, tu je alma accent prime koja nam vraća tonus, zateže kožu lica i vrata a i sprečava dalje propadanje. Potrebno je uraditi 2 do 3 tretmana godišnje da bismo značajno usporili starenje.

Ukoliko imate izmedju 40-50 godina

Ovo je minut do 12 da počnete da negujete svoju kožu!

Ukoliko se do sada niste bavili svojom kožom, krajnje je vreme da počnete. U Divi rade sertifikovani lekari sa mnogobrojnim međunarodnim i nacionalnim diplomama za upotrebu hijaluronskih filera, a kada se koriste pravilno stvarno prave čuda – bar tako kažu naši pacijenti. Mogu nam naglasiti odredjene strukture na licu koje će nas učiniti atraktivnijima (usne, jagodice) mogu nam zategnuti kožu donje trećine lica i učiniti nas mlađim čak i mršavijim, iako kod mnogih vlada mišljenje da će ih hijaluron učiniti debljima – tu smo da Vas razuverimo. Možemo podići uglove usana kako ne bismo više izgledali tužno, naglasiti bradu ukoliko je uvučena itd. Upotreba hijaluronskih filera se širi iz godine u godinu, a mi smo tu da ih usvajamo i podelimo sa Vama.

Takođe preporučujemo i botulinski toksin za periokularnu regiju, čelo i glabelu (regiju između obrva gde su izražene takozvane “mrštalice”). Predstavlja najefikasniji način da ublažimo prenaglašenu mimiku i izbrišemo ljut izgled.

Sad kad smo sve stavili na svoje mesto, u ogledalu se vidi velika promena – ali tu još nešto fali. Kvalitet kože i izgled kože je isto toliko bitan kao i strukturalne promene koje se dešavaju na našem licu. Da bi slika bila kompletna lice mora da izgleda sveže, odmorno i sjajno. Tu nastupa laserska mezoterapija. Izvodimo je našim čarobnim štapićem Almom tako što prvo pomoću pixel sonde stimulišemo sintezu kolagena a onda impact sondom ubacujemo transepidermalmo aktivne supstance u kožu koje će upotpuniti efekat.

Ukoliko imate izmedju 50-60 godina

Ovo su uglavnom godine koje naši pacijenti dočekuju zajedno sa nama. Ali ukoliko ste se u ovim godinama prvi put odlučili za posetu Divi – ne očajavajte, srećom i ova grana medicine ide napred, pa je ono što je izgledalo potpuno nemoguće pre 5, 10 i 20 godina sada izvodljivo. Najčešće ćemo kao kod prethodnog uzrastnog razdoblja koristiti hijaluronske filere, botulinski toksin i lasersku mezoterapiju. Pored toga u ovom uzrastu često uočavamo i posledice dugoročnog sunčanja. Dobra vest je da se u potpunosti možemo rešiti flekica, naravno ukoliko obećamo sebi, a i svom lekaru, da ćemo se ubuduće strogo štititi od sunca.

Kada su u pitanju flekice ili bilo koja neujednačenost boja na našem licu, od presudnog značaja je pregled koji mora da obavi dermatolog, zato u divi sve preglede obavljaju specijalisti dermatovenerologije.

Ovo su samo neke smernice ali je bitno naglasiti da je individualan pristup pacijentu od suštinskog značaja za najbolji rezultat i mi ga praktikujemo u našoj klinici. Ukoliko smo Vas zainteresovali, ne gubite vreme i javite nam se za dodatne informacije.