Podmlađivanje lica i uklanjanje bora

Podmlađivanje lica je jedan od najpopularnijih procesa, kojima teže žene. Prirodan izgled i mladalački sjaj kože lica bez nepravilnosti su ideal kojem težimo u Diva laser centru tokom našeg višedecenijskog rada. Najbolje rezultate u antiaging programu smo postigli kombinovanjem brojnih različitih protokola za podmlađivanje lica i uklanjanje bora.

Kako se proces starenja odražava na našu kožu lica i tela?

Starenje je proces koji se odražava na ceo organizam. Koža i potkožno tkivo prolaze kroz različite promene: transparentnost kože se povećava usled tanjenja epidermalnog sloja, koža je fragilnija i manje otporna na sile istezanja, povrede i dejstvo spoljašnjih štetnih faktora a gubitak strukturnih proteina, potpornog potkožnog masnog tkiva i atrofija mišića dovode do pojave opuštene kože lica i tela. Gubitak masnog tkiva u regiji lica dovodi do umornog izgleda pacijenta što je posebno primetno u periorbitalnoj regiji kada oči izgledaju upale u orbitu usled postepene atrofije masnog jastučeta. Hronična ekspozicija UV zracima oštećuje kolagena i elastična vlakna i pravi veliku štetu našoj koži lica i tela.

U kojim regijama je starenje najizraženije?

Koža vremenom postaje opuštena i smanjenog elasticiteta na celom telu ali se ove promene najviše zapažaju na licu. Ostale regije gde možemo primetiti naboranu ili opuštenu kožu tokom starenja: vrat, nadlaktice, laktovi, stomak, zadnjica, butine i kolena.

Kako na bezbedan i efikasan načn možete uraditi podmlađivanje lica i kože?

Jedan od načina kojim možemo postići podmlađivanje kože jeste stimulacija fibroblasta. Fibroblasti su ćelije vezivnog tkiva, smeštene su u dermisu kože gde su odgovorne za sintezu kolagena i elastina. Savremene anti-age procedure koje koriste ovaj prirodni mehanizam podmlađivanja su u poslednjih 10 godina u potpunosti zamenile hirurške procedure i omogućile podmlađivanje na komforan i bezbedan način.
U Diva laser centru pacijentima su dostupne najsavremenije metode podmlađivanja najnovijim modelima dermatoloških lasera koji upravo dovode do podmlađivanja kože i uklanjanja svih nepravilnosti preko stimulacije prirodnih regeneratornih mehanizama kože.

podmladjivanje lica

Koje sve metode podmlađivanja postoje?

U Diva laser centru nudimo širok spektar metoda podmlađivanja i uklanjanja bora.
Lasersko podmlađivanje kože i podmlađivanje kože radiofrekventnom energijom su neinvazivni tretmani koji utiču na prirodne reparatorne mehanizme naše kože u cilju postizanja neoperativnog liftinga lica,uklanjanja bora i podmlađivanja različitih regija tela.Ove metode podmlađivanja su neinvazivne i vrlo efikasne sa minimalnim periodom oporavka.
Minimalno invazivne procedure podrazumevaju upotrebu igala prilikom aplikacije hijaluronskih filera, krvne plazme i različitih biostimulatora u cilju obnove i podmlađivanja kože kao i uklanjanja bora.
Starenje je individualan proces i svaki pacijent prilikom pregleda dobija preporučeni protokol procedura koje se kombinuju u procesu podmlađivanja.

Kako izgleda podmlađivanje lica i uklanjanje bora upotrebom lasera?

Laserska stimulacija fibroblasta (ćelija koje luče kolagen kao osnovnu strukturnu komponentu kože) može ,,zaustaviti vreme’’ u našoj koži i usporiti ćelijsko starenje. Koža je zategnuta, čvrsta, ujednačene teksture i pigmentacije, bez prisustva znakova starenja kao što su staračke fleke, pad tonusa u predelu srednje i donje donje trećine lica, prošireni kapilari i sitne bore i linije.
Najveća prednost lasera je NEINVAZIVNOST koja ga izdvaja od ostalih procedura za podmlađivanje, kao i postizanje rezultata koje su pacijenti pre mogli postići samo invazivnim procedurama koje sa sobom nose mnoštvo komplikacija i dug period oporavka.

Šta su hijaluronski fileri i koje su indikacije za njihovu primenu?

Hijaluronski fileri sadrže hijaluronsku kiselinu koja je prirodna komponenta naše kože. Aplikuju se injekciono, tankom iglom koja ne ostavlja vidljive tragove ili kanilom kada je neprijatnost aplikovanja filera svedena na minimum.
Ukoliko pacijent ima izražene i duboke bore, aplikovanjem hijaluronskih filera odgovarajuće gustine moguće ih je u potpunosti popuniti. Ovom metodom podmlađivanja mogu se ukloniti nazolabijalne bore, marionetske bore, sitne bore oko usana, i podočnjaci, kao i nadoknaditi volumen određenih regija lica. Ova popularna procedura je rezervisana za pacijente koji žele brzo i efikasno podmlađivanje uz osveženi izgled lica.
Da li su hijaluronski fileri bezbedni?
Danas, kombinacijom pravih filera i pravilne tehnike aplikacije, uz iskusnog lekara i sa minimalnim rizikom može se postići mnogo – od poboljšanja kvaliteta kože, uklanjanja bora, do povećanja volumena usana , jagodica , korekcije podočnjaka, harmonizacije celog lica i podmlađivanja šaka, vrata i dekoltea filerima.
Igle koje se koriste su izuzetno tanke i prave minimalnu traumu kože, što sam proces unošenja filera čini manje neprijatnim.
Što se tiče potencijalnih rizika povezanih sa osobinama filera, sama hijaluronska kiselina je prirodnog porekla ali treba koristiti registrovane filere maksimalne prečišćenosti i obavezno se na konsultacijama detaljno informisati o istim kod Vašeg lekara. U Diva laser centru svaki pacijent dobija registarski broj otvorenog filera.

Koje se regije mogu korigovati hijaluronskim filerima u cilju podmlađivanje lica?

Nedostatak volumena u temporalnoj (slepoočnoj) regiji
Podočnjaci
Središnji masiv lica (jagodice)
Nazolabijalne bore
Usne
Brada
Regija donje vilice
Mentolabijalni sulkus ili marionetske bore (od uglova usana do brade)

Kome je namenjeno uklanjanje bora radiofrekventnom energijom?

Ovaj tretman podmlađivanja intenzivno stimuliše produkciju kolagena čime se smanjuje dubina bora i vrši lifting i zatezanje kože lica. Tretmani zatezanja kože RF energijom su idealan izbor za pacijente koji nisu ljubitelji invazivnih procedura. Spada u najkomfornije metode podmlađivanja, pacijenti ga opisuju kao toplu masažu lica i apsolutno je bezbolan metod podmlađivanja. Možemo se pohvaliti da jedini u Srbiji koristimo ovaj modalitet RF energije Alma lasera u cilju podmlađivanja koji je poslednja inovacija na svetskom tržištu lasera.

Šta podrazumeva podmlađivanje krvnom plazmom ili ,,vampirski tretman’’?

Krvna plazma, koja kao mehanizam delovanja koristi prirodnu sposobnost organizma za obnavljanje, u dermatologiji zauzima posebno mesto zbog svoje bezbednosti i odsustva neželjenih reakcija jer se koristi samo krvna plazma pacijenta. Krvna plazma sa faktorima rasta stimulišući ćelije kože indukuje produkciju kolagena i elastina u koži. Izuzev kože, blagotvorno deluje na okolna tkiva – usporava resorpciju kostiju lica koja se dešava sa starenjem, podstiče stvaranje novih krvnih sudova, održava svežinu i tonus kože, ublažava bore i strije.
Kada treba da se odlučimo za biorevitalizaciju kože?
Injektovanjem miksture aminokiselina i hijaluronske kiseline male molekulske gustine postiže se biorevitalizacija kože njenim prirodnim komponentama koje se gube u procesu starenja. Tretman biorevitalizacije se preporučuje za kožu koja pokazuje prve znake starenja ili kožu oštećenu UV zracima, ali prvenstveno je namenjena za podmlađivanje i oporavak kože +40 godina. Biorevitalizacija daje dramatično poboljšanje kvaliteta kože već posle prve serije tretmana.

Koje metode su najbolje za podmlađivanje lica i uklanjanje bora?

Sve metode podmlađivanja se idealno kombinuju. U Diva laser centru lekar pravi individualni program prema pacijentu i određuje dinamiku izvođenja procedura u određenim vremenskim razmacima.
Za uklanjanje bora i podmlađivanje, u anti-aging programu se preporučuje kombinacija vise različitih procedura koje su međusobno komplementarne i sinergične u cilju postizanja najboljih rezultata.