Šta može pouzrokovati pojavu pigmentnih fleka ?

Pigmentne fleke se mogu pojaviti iz različitih razloga. Prvi najčešći uzrok pojave pigmentnih fleka je izlaganje kože Suncu bez adekvatne zaštite. Kada boravimo na suncu koža prirodno proizvodi melanin,koji se često neravnomerno rasporedi u koži.  

Tokom života u koži se formira manje melanina što uzrokuje pojavu tamnih fleka koje nazivamo „staračke pege“ . 

Njihovo formiranje može biti posledica genetske predispozicije, kao i hormonskog disbalansa tokom trudnoće ili tokom menopauze. 

Na koji način se ublažava pojava pigmentnih fleka?

Alma laserska platforma gde se koristi Claer Lift + DVL , kao i Erbium je najbezbednija i najefikasnija platforma za lečenje fleka.  Pored toga što ova kombinacija razlišitih talasnih dužina uklanja ili smanjuje fleke , sprečava pojavu novih i štiti kožu od preranog starenja. 

Kao stručnjaci opčinjeni kožom punih 30 godina prioritet nam je bezbednost pacijenta ,kao i efikasnost metode. 

Alma laserska platforma koju mi koristimo nadmašila je sva naša očekivanja , kako u lečenju pigmetnih fleka tako i u poboljšanju celokupnog kvaliteta kože, smanjenju proširenih pora, pojedinih kapilara na koži itd… 

Nove kliničke studije o upotrebi lasera koje su radjene širom sveta i kod nas pokazale su da samo nakon par meseci posle procedure fleke uklanjanju za 70-80%. Posle 6 meseci, i uradjene čitave serije laserskih tretmana po protokolu za uklanjanje fleka u većini slučajeva fleke postaju skoro neprimetne . 

Po našoj statistici  koju vodimo za svakog pojedinačnog pacijenta (prilagodjen individualnim potrebama) uspeh je siguran u 90% slučajeva.