Idealna metoda za podmladjivanje i uklanjanje nepravilnosti sa kože lica

Dve doktorice u ordinaciji

Microplasma PIXEL RF tehnologija u službi lepote

PIXEL RF modul Accent Prime platforme kompanije Alma lasers koristi microplazma tehnologiju koja deluje na kožu fokusiranom energijom u cilju njenog podmlađivanja i strukturne obnove u dubokim slojevima.

Ono što izdvaja ovu proceduru od ostalih antiaging laserskih procedura je to što može da se radi na svim tipovima kože i tokom cele godine.

Kako deluije PIXEL RF modul na našu kožu

PIXEL RF tehnologija deluje na slojeve kože ispod površine epiderma, stvarajući više kontrolisanih mikropovreda na koži sa malim površinama nezahvaćenog tkiva između. Samim tim, vreme oporavka nakon tretmana je dosta kraće od oporavka nakon tretiranja kože CO2 laserom. Na ovaj način se takođe stvara termički efekat (zagrevanje tkiva), sličan onom koji izazivaju frakcionisani laseri, kojim se stimuliše regenerativni mehanizam unutar kože i sinteza novog kolagena.

Impact tehnologija koja se kombinuje sa microplasmom u toku tretmana dovodi do transepidermalne isporuke željenih supstanci ili dermatoloških preparata koji omogućavaju rešavanje različitih problema na koži. Prednost UZ impact ubacivanja supstanci je što preparati koje lekar koristi prodiru do željene dubine unutar tkiva – tamo gde je njihova iskoristljivost najveća.

Prednosti tretmana PIXEL RF microplazmom:

 1. Boja kože pacijenta nije prepreka za rad kao što je slučaj sa laserima.
 2. Energija koja se isporuči prilikom tretmana se deli na partikule kao i kod frakcionisanog lasera ali PIXEL RF ne utiče samo na površinski sloj kože već i na dublje slojeve kože koristeći energiju toplote.
 3. Rezultat ove procedure je regeneracija kože u svim slojevima i snažna stimulacija stvaranja novog kolagena tj. podmlađivanje kože.
 4. Tokom tretmana u toku rada lekar kontroliše dubinu prodora usmerene energije unutar kože i njeno zagrevanje.
 5. Tretman se može bezbedno raditi u sunčanom periodu za razliku od ostalih laserskih procedura.
 6. Kombinovana tehnika i upotreba pixela i impacta dovodi do rešavanja najrazličitijih problema sa dugoročnim rezultatima.
 7. Procedura je komforna a vreme oporavka traje od 24h do 72h.

Koje su indikacije za upotrebu RF energije?

 • Opuštena koža lica,vrata i dekoltea
 • Duboke bore
 • Ožiljci na licu
 • Strije
 • Akne

Kako se izvodi procedura?

Pacijent pre same intervencije drži kremu sa lokalnim anestetikom u trajanju od 30 minuta na regiji koja obuhvata polje rada. Proceduru izvodi lekar koji je obučen za rad sa ovim modulom Alma platforme.

Koliko traje procedura i da li postoji period oporavka?

Trajanje procedure: 30 minuta.

Period oporavka posle intervencije traje od dva do tri dana. Nakon intervencije pacijent je u obavezi da poštuje uputstva koja mu je lekar dao u toku perioda oporavka. Tretmani se ponavljaju u razmacima od dve nedelje radi postizanja kumulativnog efekta.

ANTIAGING TRETMAN IZBORA

Pixel RF tretman je idealan za uklanjanje različitih znakova starenja: opuštena koža lica, vrata i dekoltea, bore na licu, pad tonusa kože lica, opuštena koža kapaka i bore oko očiju.
Nesmetano se kombinuje sa SVIM ostalim antiage procedurama (krvna plazma, hijaluronski fileri, biorevitalizacija…)

Takođe ovim metodom mogu se tretirati stari ožiljci od akni, ožiljci velike dubine, hiperpigmentacije, strije i akne.

Superiorna metoda omogućava da se kroz napravljene mikroperforacije transdermalno unose odgovarajuće hemijske supstance tako da se dobija kompletan terapijski učinak.