Fileri hijalurona za uklanjanje bora

U cilju dobijanja željenog efekta podmlađivanja poželjno je imati kompleksan pristup problemu starenja kombinovanjem više metoda. Fileri hijalurona su jedna od najpopularnijih procedura upravo zbog velike komplementarnosti sa ostalim neinvazivnim procedurama.

Indikacije za primenu hijaluronskih filera:

-Bore i fine linije na licu
-Pad tonusa lica
-Konturisanje i harmonizacija lica pacijenta

Fileri hijalurona imaju mnoge namene, a neke od njih su:

-Redukovanje bora i finih linija na koži lica
-Vraćanje volumena jagodicama
-Povećanje volumena usana
-Konturisanje lica hijaluronskim filerima
-Neoperativni lifting lica u 8 tačaka

Kako deluju fileri hijalurona?

Fileri su gelovi glatke konzistencije koji se sastoje od prirodne hijaluronske kiseline, normalnog sastojka kože, koja joj daje volumen i hidrira je. Nakon aplikacije hijaluronske kiseline ispod kože, vaša koža će povratiti volumen, a bore će nestati na potpuno prirodan način.

Kako se izvodi procedura?

Nakon aplikovanja lokalne anestezije u vidu kreme na tretirano područje, dermalni fileri se injektuju potpuno bezbolno i komforno po pacijenta. Najbolje kod ove procedure je to što se efekat vidi odmah, a nema nikakvog perioda opravka – istog dana kada uradite intervenciju, vraćate se svojim uobičajnim aktivnostima.

Primena filera hijalurona za uklanjanje bora i podizanje tonusa celog lica:

-Korekcija podočnjaka filerima hijalurona

Nehirurško uklanjanje podočnjaka filerima hijalurona ili ,,tear trough’’ intervencija upotrebom hijaluronskih filera donosi revoluciju u rešavanju ovog estetskog problema. Fileri hijalurona zamenili su donju blefaroplastiku za koju se do pre 10 godina mislilo da je jedina solucija u rešavanju problema podočnjaka. Hijaluronski filer se aplikuje kanilom, tupom iglom, prilikom čega se pravi svega jedan ubod, što ovu tehniku čini izuzetno komfornom, bezbednom i minimalno invazivnom za pacijenta uz izbegavanje nastanka hematoma na mestu aplikacije.

Hijaluronski fileri vraćaju volumen na mestu atrofije masnog jastučeta podočnjaka i predstavljaju idealno rešenje uz minimalni rizik jer je hijaluronska kiselina prirodna komponenta našeg organizma.

-Jagodice – nadoknada volumena hijaluronskim filerima u središnjem masivu i podizanje tonusa celog lica

Oblikovanje brade hijaluronskim filerima

Po najnovijoj tehnici aplikovanja hijaluronskih filera po MD kodovima, brada je izdeljena na regije i u zavisnosti od potrebe hijaluronski filer se sa sigurnošću može injektovati radi konturisanja, voluminizacije i postizanja usklađenog izgleda lica pacijenta.

Prilikom planiranja aplikovanja filera hijalurona kao cilj postavljamo postizanje idealnih odnosi sa ostalim regijama lica (usne, nos i čelo) i postigne harmonizacija celokupnog izraza lica pacijenta.

-Volite Juvederm hijaluronski filer za poboljšanje kvaliteta kože lica, šaka, vrata i dekoltea

„Volite“ je hijaluronski filer filer nastao u cilju da se, pored očuvanja volumena kože i usporavanja procesa starenja, postigne i poboljšanje njene strukture i kvaliteta.
Jedinstven dizajn ovog hijaluronskog filera podrazumeva čvrstu povezanost lanaca hijaluronske kiseline što ga čini otpornijim na dejstvo slobodnih radikala u odnosu na ostale materijale.

-8 point lifting lica hijaluronskim filerima

Lifting lica filerima hijalurona u 8 tačaka podrazumeva primenu hijaluronskih filera po MD kodovima u različitim regijama lica u cilju postizanja podmlađenog izgleda. Minimalna količina hijaluronskog filera za ovu proceduru je 4 ml. Tačke za injektovanje filera hijalurona se razlikuju kod muškaraca i žena.

-Oblikovanje donje vilice filerima hijaluromske kiseline

Jawline korekcija hijaluronskim filerima može se vršiti različitim tehnikama (igla ili kanila). Upotebom kanile, tupe igle, znatno se redukuje mogućnost nastanka modrica prilikom injektovanja hijaluronskih filera, na šta treba obratiti pažnju ukoliko pacijent u anamnezi navede ovakvu predispoziciju.

-Korigovanje gubitka volumena u temporalnoj (slepoočnoj) regiji hijaluronskim filerima

-Korigovanje nazolabijalnih bora hijaluronskim filerima

Mimične bore zbog kojih se pacijenti u praksi najčešće javljaju i koje im najviše smetaju zovu se nazolabijalne bore. Mogu biti dinamičke, usled učetalog smejanja, ali su najčešće statičke prirode usled pada tonusa lica. Na licu su pozicionirane vertikalno u vidu linije koja polazi od regije nosnih krilaca spuštajući se nadole i koso do uglova usana. Predstavljaju prvi znak pada tonusa i jedrine lica i mogu se korigovati hijaluronskim filerima na više načina.

Hijaluronskim filerima moguće je ispuniti bore direktno, što u zavisnosti od fizionomije lica može dati zadovoljavajući rezultat, ali pravo rešenje kojim se može delovati na sam uzrok nastanka pada tonusa lica u srednjoj trećini lica jeste jačanje same potpore srednjeg masiva lica hijaluronskim filerima. Željeni efekat, trajnog karaktera, se postiže konturisanjem jagodica filerima hijalurona jer su kao regija važne za održavanje mladalačkog trougla lica i tonusa čime se sprečava ponovni nastanak nazolabijalnih bora.