Šta je korekcija brade?

Neoperativna korekcija brade je postupak koji se koristi za oblikovanje brade i zatezanje donje polovine lica bez potrebe za hirurškim zahvatima. Ova procedura spada u estetske intervencije harmonizacije lica i ima za cilj vraćanje atraktivnog izgleda kod žena i muškaraca.

Oblikovanje brade i vilice

Oblik brade ima važnu ulogu u simetriji lica i može biti ključan faktor u postizanju proporcionalnog izgleda lica. Brada takođe može naglasiti senzualnost kod žena i muževnost kod muškaraca. Osim postizanja željenog oblika brade, korekcija brade doprinosi liftingu donjeg dela lica.

Kojim se procedurama izvodi korekcija brade bez operacije?

Najefikasnije procedure za oblikovanje brade i zatezanje donje polovine lica obično uključuju upotrebu neinvazivnih tehnologija i hijaluronskih filera. Za oblikovanje donje trećine lica, u kombinaciji sa dermalnim filerima, često se koristi neinvazivna tehnologija uređaja kao što je Accent Prime. Ova tehnologija kombinuje ultrazvučnu i radiofrekventnu energiju kako bi konturisala donju liniju brade i zategla regije lica, vrata i dekoltea.

Napredak u estetskoj medicini omogućio je postizanje idealnog oblika brade putem neoperativnih metoda, kao što je upotreba hijaluronskih filera. Konturisanje brade hijaluronskim filerima je postao popularan trend u estetskoj medicini, jer omogućava postizanje prirodnog izgleda lica sa smanjenim rizicima povezanim sa hirurškim zahvatima.

Postupci neivanzivne korekcije brade

Postupci neinvazivne korekcije brade predstavljaju revolucionarni pristup u estetskoj medicini koji omogućava oblikovanje i transformaciju brade bez potrebe za hirurškim zahvatima. Jedan od ključnih alata u ovim postupcima su hijaluronski fileri, koji su postali pravi hit u svetu estetike i pružaju izvanredne rezultate u postizanju željenog oblika i konture brade.

Korekcija brade hijaluronom

Hijaluronski fileri su gelovi koji se sastoje od hijaluronske kiseline, supstance koja je prirodno prisutna u našoj koži. Oni se bezbedno i efikasno ubrizgavaju u određene delove brade kako bi se postigla željena estetska transformacija. Hijaluronski fileri pružaju rezultate odmah, a njihova trajnost može varirati od nekoliko meseci do godinu dana, u zavisnosti od individualnih faktora i proizvoda koji se koriste.

Tehnike aplikacije hijaluronskih filera za oblikovanje brade su veoma precizne i zahtevaju stručnost i iskustvo estetskog lekara. Prilikom postupka, lekar pažljivo analizira anatomske karakteristike pacijenta, proučava proporcije lica i brade i prilagođava tretman kako bi se postigao prirodan i harmoničan izgled. Hijaluronski fileri se ubrizgavaju u određene regije brade, koristeći različite tehnike kao što su aplikacija iglom ili kanilom. Uvođenje kanile ili tupe igle smanjuje mogućnost modrica i ublažava neugodnosti tokom tretmana.

Kombinacija tehnologija 

Kombinacija tehnologija takođe igra važnu ulogu u neinvazivnoj korekciji brade. Jedna od najefikasnijih kombinacija tehnologija je upotreba ultrazvuka i radiofrekvencije za zatezanje brade. Ova tehnika se obično sprovodi uz pomoć uređaja kao što je Accent Prime, koji kombinuje ove dve energije kako bi stimulisao stvaranje kolagena i poboljšao tonus kože. Ultrazvuk prodire duboko u kožu i ciljano deluje na određena područja, dok radiofrekvencija zagreva kožu i podstiče proizvodnju novog kolagena. Kombinacija ove dve tehnologije omogućava zatezanje i podizanje donje linije brade, poboljšanje konture i smanjenje opuštene kože obraza i gornjeg dela vrata.

Jawline fileri

Procedura korekcije brade hijaluronskim filerima zahteva stručnost i iskustvo lekara. Brada se deli na regije, a hijaluronski fileri se pažljivo ubrizgavaju kako bi se postiglo konturisanje, voluminizacija i postizanje usklađenog izgleda lica pacijenta. Kada se planira aplikacija filera, uzimaju se u obzir faktori kao što su labiomentalni prelaz (između donje usne i brade), razmak između linije brade i vrata, odnos između različitih regija lica (usne, nos, čelo) i veličina brade. Cilj je postići usklađivanje celokupnog izgleda lica pacijenta.

Diva Laser Centar koristi visokokvalitetne hijaluronske filere, poput Juvederm, koji su posebno dizajnirani za regiju brade. Ovi fileri imaju veliku gustinu molekula, što omogućava postojanost i velike mogućnosti konturisanja. Rezultati korekcije hijaluronskim filerima mogu trajati od 1,5 do 2 godine.

Koliko traje tretman?

Zahvaljujući iskusnim lekarima Diva laser centra, za svega 30 minuta možete dobiti savršen oblik brade i povratiti mladalački izgled donje trećine lica. Prema najnovijoj tehnici aplikovanja hijaluronskih filera po MD kodovima, brada je izdeljena na regije i u zavisnosti od potrebe, ovaj biorazgradivi materijal se sa sigurnošću može injektovati radi konturisanja, voluminizacije i postizanja usklađenog izgleda lica pacijenta.

Razlike između konturisanja brade kod žena i muškaraca

Tehnika korekcije brade kod žena

Kod žena možemo postići bolju prednju projekciju brade i konturu same donje vilice što u kombinaciji sa konturisanjem jagodica ističe najatraktivnije atribute ženskog lica. 

Neoperativna korekcija brade pruža ženama mogućnost postizanja bolje projekcije i konture brade, ističući njihovu prirodnu lepotu. Ova tehnika se često kombinuje s korekcijom jagodica kako bi se postigao harmoničan i atraktivan izgled lica. Kroz precizno aplikovanje hijaluronskih filera, stručnjaci mogu oblikovati bradu tako da odgovara fizionomiji pacijentkinje. Poboljšanje projekcije i konture brade može pružiti ženama definisane i elegantne crte lica, naglašavajući njihovu ženstvenost i stvarajući harmoniju s ostalim regijama lica, poput jagodica i nosa.

Efekti neoperativne korekcije brade kod ženskog lica mogu biti izvanredni. Pacijentkinje često primećuju poboljšanje definicije donje vilice, postizanje senzualnijeg izgleda i ravnotežu između različitih delova lica. Takođe, ova tehnika može smanjiti opuštenu kožu obraza i gornjeg dela vrata, doprinoseći svežijem i mlađem izgledu donje trećine lica. Neoperativna korekcija brade pruža ženama mogućnost da ostvare svoje estetske ciljeve bez invazivnih hirurških zahvata i sa minimalnim periodom oporavka.

Tehnika korekcije brade kod muškaraca

Kao uslov prilikom aplikovanja hijaluronskih filera postavljamo muževan i podmlađen izgled augmentacijom tj. uvećanjem lateralnih delova brade. Brada izgleda šire i jače, ima jasne i oštre konture, regija maseteričnog mišića je naglašena.

Kod muškaraca, neoperativna korekcija brade ima za cilj postizanje muževnosti i podmlađivanje izgleda. Muška brada često simbolizuje snagu i karakter, stoga je važno da korekcija brade pruži snažniji i oštriji izgled. Kroz precizno postavljanje hijaluronskih filera, moguće je povećati lateralne delove brade, što rezultira širim i jačim izgledom. Jasne i oštre konture brade su karakteristike koje su često povezane s muškom estetikom.

Muškarci često traže neoperativnu korekciju brade kako bi poboljšali svoj profil, postigli definisaniju donju vilicu i naglasili svoje muževne crte lica. Ova tehnika može pružiti prirodan izgled i ravnotežu s ostalim regijama lica, poput nosa i čela. Osim toga, neoperativna korekcija brade omogućava muškarcima da ostvare svoje estetske ciljeve bez potrebe za operacijom, s minimalnim periodom oporavka i bez dugotrajnih ožiljaka.

Prednosti neoperativnog tretmana korekcije brade

Neoperativna korekcija brade pruža brojne prednosti u odnosu na hirurške zahvate. Evo nekoliko ključnih prednosti neoperativne korekcije brade:

Neinvazivnost

Ova tehnika ne zahteva invazivne procedure poput operacije, što znači da se ne pravi rez ili ne uklanja koža. Umesto toga, hijaluronski fileri se pažljivo ubrizgavaju u određene tačke za postizanje željenog oblika brade.

Odsustvo anestezije

Neoperativna korekcija brade se obično izvodi uz lokalnu anesteziju u obliku kreme ili injekcije. Nema potrebe za opštom anestezijom, što znači da se izbegavaju rizici i komplikacije povezane sa sedacijom.

Brzi rezultati i nema perioda oporavka

Nakon tretmana, rezultati su vidljivi odmah ili u roku od nekoliko dana. Ne postoji potreba za periodom oporavka kao kod operativnih zahvata, što znači da se pacijenti mogu odmah vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.

Smanjen rizik od oštećenja okolnih nerava

Hirurške intervencije mogu ponekad oštetiti okolne živce, što može rezultirati privremenim ili čak dugotrajnim osećajem trnjenja ili utrnulosti. Neoperativna korekcija brade smanjuje taj rizik, jer se hijaluronski fileri precizno ubrizgavaju na određene tačke bez potrebe za velikim rezovima ili manipulacijom živaca.

Nema rizika od infekcije

Hirurške procedure nose određen rizik od infekcije usled rezova i otvorenih rana. Sa neoperativnom korekcijom brade, ova briga se smanjuje, jer se tretman izvodi kroz sterilne injekcije, a koža ostaje netaknuta.

Povećanje samopouzdanja i povratak mladalačkog izgleda

Neoperativna korekcija brade može znatno poboljšati izgled i simetriju lica. Kroz oblikovanje brade i zatezanje kože, postiže se harmonija i atraktivan izgled. Ovaj postupak može pomoći pacijentima da povrate samopouzdanje i osećaju se mlađe i svežije.

Značaj simetrije lica i oblika brade

Simetrija lica igra ključnu ulogu u percepciji lepote i atraktivnosti. Jedan od elemenata lica koji ima značajan uticaj na simetriju i harmoniju je oblik brade. Oblik brade može biti presudan za postizanje skladnog i privlačnog izgleda.

Uloga brade u estetici lica

Brada je jedna od centralnih tačaka lica i ima veliki uticaj na celokupan izgled. Pravilno oblikovana brada može uravnotežiti proporcije lica, doprinoseći simetriji i harmoniji. Ona može promeniti izgled profila lica, kao i naglasiti druge karakteristike poput nosa, usana i vilica. Stoga je oblik brade ključan faktor prilikom ocenjivanja estetike lica.

Simetrija lica i njen uticaj na atraktivnost

Simetrija lica smatra se jednim od ključnih faktora privlačnosti. Studije su pokazale da lica koja su simetrična imaju tendenciju da se smatraju lepšim i privlačnijim. Kada je reč o bradi, simetričan oblik može dodatno poboljšati privlačnost lica. Harmonična brada može pružiti ravnotežu drugim karakteristikama lica, poput oblika nosa ili jagodica, stvarajući skladan izgled.

Veza između oblika brade i drugih karakteristika lica

Oblik brade takođe može biti povezan sa drugim karakteristikama lica. Na primer, osobe s izraženim jagodicama često imaju koristi od definisane i blago istaknute brade kako bi se postigla ravnoteža i simetrija. Takođe, postoji veza između oblika brade i oblika nosa. Na primer, kod nekih pacijenata sa zaobljenim nosem, blago izdužena brada može stvoriti iluziju produženog profila lica.

Indikacije za neoperativnu korekciju brade

Neoperativna korekcija brade pruža mogućnost rešavanja različitih estetskih problema donje trećine lica. Evo nekoliko indikacija koje su često povezane s ovom procedurom:

Promena linije brade za postizanje idealnog profila: Ukoliko želite poboljšati izgled profila lica, neoperativna korekcija brade može vam pomoći. Ova procedura omogućava pomak linije brade napred kako biste postigli željeni profil i simetriju lica.

Vertikalne promene za produženje brade i celokupnog lica: Kod nekih pacijenata, brada može delovati nedovoljno izraženo ili kraće nego što bi želeli. Neoperativna korekcija brade može pomoći u produženju brade i celokupnog lica, stvarajući harmoničniji izgled.

Korekcija asimetrije donje trećine lica: Asimetrija donje trećine lica može biti izražena kod nekih pacijenata, što može uticati na njihovu estetiku. Neoperativna korekcija brade omogućava prilagođavanje i izjednačavanje asimetričnih delova donje vilice, što rezultira skladnijim izgledom.

Poboljšanje kontura trougla mladosti i mladalačkog izgleda: Trougao mladosti se odnosi na regiju između jagodica i brade koja je često povezana s mladolikim izgledom. Neoperativna korekcija brade može poboljšati konture trougla mladosti, ističući mladalački izgled lica.

Gubitak definicije donje vilice i višak kože u toj regiji: S godinama, koža u donjoj trećini lica može izgubiti tonus i elastičnost, rezultirajući gubitkom definicije donje vilice i stvaranjem viška kože. Neoperativna korekcija brade može zatezati kožu, poboljšavajući konture i vraćajući mladalački izgled donje trećine lica.

Diva Laser Centar vaše pouzdano mesto za korekciju brade bez operacije

Diva Laser Centar je vodeći estetski centar koji pruža neoperativnu korekciju brade sa stručnošću i posvećenošću. Naš tim se sastoji od iskusnih lekara i stručnjaka za estetsku medicinu koji su posvećeni pružanju vrhunskih usluga i postizanju savršenog izgleda donje trećine lica. 

Koristimo najkvalitetnije materijale, poput Juvederm hijaluronskih filera, koji su specijalno dizajnirani za regiju brade. Uz napredne tehnologije kao što su kombinacija ultrazvuka i radiofrekvencije, postižemo izuzetne rezultate konturisanja brade i zatezanja kože. Naš pristup je individualan, sa ciljem da postignemo harmoniju i prirodan izgled lica svakog pacijenta. Bezbednost, kvalitet i dugoročni rezultati su naša najviša prioriteta. Zakažite svoj termin u našoj specijalističkoj ordinaciji Diva Laser Centar i doživite transformaciju vaše brade bez hirurškog zahvata.

Zašto je važno da ovu proceduru izvodi stručno lice?

Stručnost pri izvođenju korekcije brade neoperativnim putem je od izuzetne važnosti. Stručno lice poseduje duboko razumevanje anatomije lica i brade, što je ključno za postizanje prirodnih i harmoničnih rezultata. Lekari su obučeni da pravilno procene strukturu lica, odnose između različitih regija i proporcije koje treba postići. Uz to, naš tim stručnjaka je upoznat sa različitim tehnikama i metodama korekcije brade, te su u mogućnosti da odaberu pravu tehniku i proizvod koji odgovaraju specifičnim potrebama pacijenta. Njihovo iskustvo u izvođenju postupka garantuju preciznost, pažljivost i minimalizaciju rizika od mogućih komplikacija. Kada se korekcija brade obavlja od strane stručnog lica, pacijenti mogu biti sigurni da se postupak izvodi pod nadzorom obučenog profesionalca koji ima potrebna znanja i veštine za postizanje sigurnih i efikasnih rezultata.

Kako da zakažem tretman korekcije brade hijaluronom i kombinacijom neivanzivnih tehnika?

Ukoliko ste se opredelili za tretman korekcije brade, možete da zakažete termin u Diva Laser Centru na Novom Beogradu ili Diva Slaviji. Stručni tim lekara će vam pružiti uslugu sa ciljem postizanja savršenog oblika brade i povratka mladalačkog izgleda donje trećine lica. Kontakt informacije za zakazivanje su +381 11 66 04 55 3 i +381 11 24 44 676, ili putem email adrese [email protected].

Zakažite Vaš pregled

    Pozovite 069/692-692