Neoperativna korekcija brade

oblikovanje brade

Nehirurška korekcija brade i donje vilice spada u estetske intervencije harmonizacije lica i vraćanja atraktivnog izgleda i kod žena i muškaraca. Ima snažan uticaj na postizanje senzualnog izgleda zenskog lica i naglašavanju atraktivnosti i muževnosti kod jačeg pola. Konturisanje brade doprinosi, osim postizanja željenog oblika brade, i samo smanjenje opuštene kože obraza i gornjeg dela vrata. 

Koje su najefikasnije procedure za oblikovanje brade i zatezanje donje polovine lica?

Nehirurškom korekcijom izgleda brade može se izbeći ili odložiti genioplastika. Za oblikovanje donje trećine lica u kombinaciji sa dermalnim filerima najčešće se koristi neinvazivna tehnologija Accent Prime uređaja koja kombinuje ultrazvučnu i radiofrekventnu energiju za konturisanje donje linije brade, zetezanje svih regija lica, vrata i dekoltea.

Napredovanjem estetske medicine moguće je neoperativnim putem, upotrebom hijaluronskih filera, postići idealan oblik brade usklađen sa fizionomijom lica pacijenta. Konturisanje hijaluronskim filerima predstavlja najnoviji trend estetske medicine i odnelo je prevagu nad operativnim zahvatima zbog postizanja lepšeg prirodnog izgleda uz redukciju rizika koje nosi plastična hirurgija.

Zahvaljujući iskusnim lekarima Diva laser centra, za svega 30 minuta možete dobiti savršen oblik brade i povratiti mladalački izgled donje trećine lica. Prema najnovijoj tehnici aplikovanja hijaluronskih filera po MD kodovima, brada je izdeljena na regije i u zavisnosti od potrebe, ovaj biorazgradivi materijal se sa sigurnošću može injektovati radi konturisanja, voluminizacije i postizanja usklađenog izgleda lica pacijenta.

Brada ima veliku ulogu u izgledu lica iz profila kao i nos i jedna je od ključnih tačaka koja utiče na proporcionalan izgled lica. Prilikom planiranja aplikovanja filera posmatramo labiomentalni prelaz (između donje usne i brade) kao i razmak između linije brade i vrata, njihov odnos i veličinu. Cilj je da se ovom intervencijom postignu idealni odnosi sa ostalim regijama (usne, nos i čelo) i postigne harmonizacija celog lica pacijenta.

Jawline korekcija hijaluronskim filerima može se vršiti različitim tehnikama (igla ili kanila). Upotebom kanile, tupe igle, znatno se redukuje mogućnost nastanka modrica, na šta treba obratiti pažnju ukoliko pacijent u anamnezi navede ovakvu sklonost.

U Diva laser centru koristimo najkvalitetniji i najprečišćeniji Juvederm hijaluronski filer nemenjen specijalno za regiju brade, velike molekulske gustine što omogućava njegovu postojanost i veliki potencijal konturisanja. Postojanost Voluma Juvederm filera je 1,5 do 2 godine.

Indikacije:

 • pomeranje linije brade napred radi postizanja idealnog izgleda profila
 • postizanja vertikalnih promena u smislu produženja brade i celog lica
 • lateralne korekcije ukoliko pacijent ima izraženu asimetriju donje trećine lica
 • slabo naglašena brada kod muškaraca
 • dobijanje mladalačkog izgleda konturisanjem trougla mladosti
 • višak kože u donjoj trećini lica i gubitak jasnih kontura donje vilice

Razlike u tehnici oblikovanje kod muškaraca i žena

Žene

Kod žena možemo postići bolju prednju projekciju brade i konturu same donje vilice što u kombinaciji sa konturisanjem jagodica ističe najatraktivnije atribute ženskog lica. 

Muškarci

Kao uslov prilikom aplikovanja hijaluronskih filera postavljamo muževan i podmlađen izgled augmentacijom tj. uvećanjem lateralnih delova brade. Brada izgleda šire i jače, ima jasne i oštre konture, regija maseteričnog mišića je naglašena.

Prednosti neoperativnog tretmana regije brade

 • neinvazivan
 • nema uvođenja u anesteziju
 • nema perioda oporavka
 • rezultati vidljivi posle samo jednog tretmana
 • nema oštećenja okolnih nerava koji su česti kod operativnih zahvata sa propratnim dugotrajnim osećajem trnjenja
 • nema rizika od infekcije


  Laser Centar Diva

  Vladimira Popovića 52, Novi Beograd
  Prote Mateje 9, kod Slavije