Zašto Moramo Biti Oprezni Pri Upotrebi Hijaluronskih Filera

Upotreba hijaluronskih filera je jedna od najfrekventnijih estetskih procedura, a zbog samog efekta koji se razvija neposredno posle aplikacije je i najprivlačnija.

Naizgled bezazlena i brza za izvođenje, aplikacija hijaluronskih filera nosi sa sobom ozbiljne potencijalne posledice zavisno od toga ko izvodi ovu metodu, kakav se materijal aplikuje i naravno,  same reakcije pacijenata.

Niske cene koje se nude u salonima lepote ne treba da platite dodatno cenom svog zdravlja jer se iza same procedure krije najverovatnije nestručno lice ili neregistrovan materijal lošeg kvaliteta.

Hijaluronska kiselina se prirodno nalazi u našoj koži dajući joj volumen, održavajući hidriranost i mladalački tonus.

Procedura upotrebe filera je idealna za tehnike podmlađivanja lica, vrata, dekoltea i šaka, popunjavanje strukturnih nepravilnosti kože (od finih linija do dubljih bora) i konturisanje lica najnovijom metodom MD kodovima.

Prednosti tretmana:

  • brzo izvođenje
  • bezbednost
  • odmah vidljiv efekat

Pre nego što se odlučimo za proceduru koja uključuje upotrebu hijaluronskih filera, treba da obratimo pažnju na tri stavke:

1-Ko će nam raditi intervenciju?

Uvek se informišite o radu lekara kod koga idete i insistirajte da Vam pokaže svoje estetske korekcije na prethodnim pacijentima. Injekciju hijaluronskih filera rade isključivo lekari koji su prošli sertifikovanu edukaciju iz oblasti invazivnih estetskih procedura. Komplikacije nastaju zbog nepoznavanja anatomije, inervacije i vaskularizacije tretirane regije. Ubrizgavanjem filera u krvni sud nastaje ishemija područja vaskularizacije i posledična nekroza.

2-Informišite se o materijalu koji će se koristiti prilikom izvođenja procedure

Najpogodniji materijali su oni koji su duže na tržištu i koji su dali poželjne rezultate na velikoj grupi ljudi i samim tim zaslužili da uđu u kliničku primenu. Budite sigurni da je materijal bezbedan pre nego što ga unesete u svoju kožu. Proverite da li je materijal registrovan u našoj zemlji, jer ukoliko nije treba dodatno da posumnjate u kvalitet istog.

3-Radite tretman podmlađivanja iz više etapa

Ukoliko radite podmlađivanje celog lica, ustanovite koja regija je prioritet a ostatak radite posle određenog perioda. Svrha je da ispratite primarnu reakciju Vašeg organizma na filer i njegovo raspoređivanje u tkivu. Budite umereni i insistirajte na naglašavanju prirodne fizionomije svog lica.