Šta su Mezoniti?

Mezoniti su neinvazivna, bezbedna i nehirurška procedura koja je postala trend u estetskoj medicini. Njihovu efikasnost možete iskusiti i kod nas, u Laser Centru Diva.

3D LIFTING MEZONITIMA je nehirurški medicinski postupak koji postiže odlične rezultate u podmlađivanju i zatezanju kože. Koriste se niti od biorazgradivog materijala koje se ubacuju pod kožu tankom i fleksibilnom iglom, čime se snažno stimulišu procesi regeneracije i stvaranje kolagena.

Materijali od kojih su napravljene niti su potpuno bezbedni, a neki od njih se koriste čak i u dečijoj kardiohirurgiji. To su Polydioxanone, Caprolac, mlečna kiselina i drugi.

Zašto Mezoniti?

Mezoniti zatežu kožu lica i tela, smanjuju bore i pružaju prirodan i osvežen izgled.

Mogu se primeniti na različite delove lica i tela, pružajući vam izbor bez potrebe za klasičnom hirurškom intervencijom.

Indikacije za proceduru Mezonitima

 • Zatezanje kože lica i tela 
 • Nehirurški lifting lica
 • Smanjenje bora i finih linija
 • Podizanje jagodica bez operacije
 • Tretman opuštene kože na kolenima, grudima, vratu i stomaku

Prednosti ove metode

 • Brzi i sigurni rezultati
 • Minimalna nelagodnost tokom procedure
 • Bezbedna procedura bez ikakvih ožiljaka
 • Prirodni izgled posle tretmana
 • Svega 30 minuta trajanja procedure donosi podmlađivanje od najmanje 5 godina

mezoniti

Za koga su Mezoniti pogodni?

Mezoniti se preporučuju osobama sa opuštenom kožom lica i tela. Takođe su idealni za osobe sa izraženim borama oko usana, očiju i na obrazima.

Efekti procedure mezonitima i trajanje:

Efekat liftinga je odmah vidljiv nakon tretmana, zadržavajući prirodan izgled i mimiku. Rezultati traju od 20 do 24 meseca, nakon čega se tretman može ponoviti.

Kako funkcionišu mezoniti? 

Niti ostaju u koži 6 do 8 meseci, nakon čega se potpuno razgrađuju, dok efekat traje oko 2 godine. U novije vreme se koriste i uvijene niti (šrafovi) koje izazivaju snažniju reakciju tkiva i jači lifting efekat.

Kada se niti ubace, pružaju odmah vidljivu mehaničku podršku tkivu i rezultiraju zatezanjem kože. Takođe, pokreću procese angiogeneze (formiranje novih krvnih sudova), poboljšavaju lokalnu mikrocirkulaciju i drenažu limfe, te aktiviraju fibroblaste, što dovodi do poboljšanja kvaliteta i zatezanja kože. Pravi efekat se javlja nakon nekoliko meseci kada se formira novi kolagen.

Na kojim regijama kože se može koristiti ova procedura?

Mezonitima se mogu tretirati različite zone lica i tela, efikasno se rešavajući nazolabijalnih bora, bora na čelu, obrazima, vratu, dekolteu, opuštene kože lica, ruku, kolena, podvaljak i druge regije. Tretman mezonitima se može kombinovati sa drugim estetskim procedurama kao što su botoks, hijaluronski fileri, PRP (faktori rasta), mezoterapija.

Rezultati su fascinantni, tretman je minimalno invazivan i bezbedan za pacijenta, naravno kada se sprovodi od strane lekara edukovanog za primenu estetskih procedura kao što je naš stručni tim Diva Laser Centra.

Zbog čega su 3D mezoniti veoma tražen tretman?

Tretman mezonitima je postao izuzetno popularan zbog svojih izvanrednih rezultata i minimalne invazivnosti. Njime možemo tretirati kožu lica i tela. Najčešće indikacije na licu su: oblikovanje lica, zatezanje vrata, obraza, podvaljka, čela, podizanje obrva i druge. Kada se niti aplikuju na tačno određenu dubinu, pokreću se regenerativni procesi i stvara se kolagen oko svake niti, što dovodi do zatezanja i podmlađivanja tkiva.

Evo nekih od razloga zašto naši pacijenti obožavaju tretman mezonitima:

 • Brzi i sigurni rezultati
 • Minimalna nelagodnost tokom procedure
 • Bezbedna procedura bez ikakvih ožiljaka
 • Prirodni izgled posle tretmana
 • Svega 30 minuta trajanja procedure donosi podmlađivanje od nekoliko godina

Interesantna indikacija je i zatezanje kože tela, naročito iznad kolena, na stomaku, rukama, posebno nakon gubitka kilograma, trudnoće i porođaja, kada postoji višak kože.

Bez anestezije, dugog perioda oporavka i s minimalnim rizicima

Prednost aplikacije mezoniti je što ne zahteva primenu anestezije (osim lokalne u nekim regijama), metoda je minimalno invazivna, bezbedna i ne ostavlja ožiljke.

Oporavak je brz (može doći do pojave manjih modrica i otoka koji su prolazni), a rezultat je prirodan izgled lica koji traje oko dve godine.

Nakon tretmana mezonitima, rizik od komplikacija je minimalan. Tretman sprovodi lekar, uz pridržavanje svih mera asepse i antisepse. Takođe, pacijent treba da se pridržava saveta lekara nakon tretmana.

Stvaranje kolagena

Mezonitima se omogućava stimulacija proizvodnje kolagena u koži, što je ključni faktor u postizanju efekta podmlađivanja i zatezanja. Kada se mezoniti unesu u kožu, oni deluju kao mehanička podrška tkivu i istovremeno stimulišu fibroblaste, ćelije odgovorne za proizvodnju kolagena.

Kako mezoniti deluju na proces proizvodnje kolagena?

Kolagen je strukturni protein koji čini osnovu kože. Sa godinama, prirodna proizvodnja kolagena se smanjuje, što dovodi do gubitka tonusa, čvrstoće i elastičnosti kože, kao i pojave bora i opuštanja. Mezoniti deluju na taj proces tako što pokreću regenerativne mehanizme i podstiču fibroblaste da proizvode novi kolagen.

Kada se mezoniti ubace, oni stvaraju mikrotraume u koži, što aktivira prirodni odgovor organizma na obnavljanje oštećenog tkiva. To rezultira stvaranjem novih kolagenskih vlakana oko niti, čime se postiže zatezanje i podmlađivanje kože.

Ovaj proces ne samo da dovodi do trenutnih efekata podmlađivanja, već i dugoročno poboljšava kvalitet kože. Novi kolagen koji se formira nakon tretmana mezonitima postaje deo strukture kože i pruža dugotrajan rezultat.

Zahvaljujući stimulaciji kolagena, koža postaje čvršća, elastičnija i više glatka. Bore se smanjuju, a opuštena koža dobija tonus. Mezoniti takođe poboljšavaju teksturu i kvalitet kože, dajući joj mlađi izgled.

Važno je napomenuti da se pravi efekat postiže vremenom, jer je potrebno nekoliko meseci da se formira novi kolagen. Redovnost i strpljenje su ključni kako biste postigli optimalne rezultate tretmana mezonitima.

Zatezanje kože lica mezonitima

Rekonturisanje i podmlađivanje lica takođe se mogu postići primenom mezonita. Niti se postavljaju na tačno određenu dubinu, a njihov broj zavisi od stanja kože i potkožnog tkiva. Kada se niti ubace, aktiviraju se regenerativni procesi i stvara se novi kolagen oko svake niti.

Kada se ubaci dovoljan broj niti na pravo mesto i dubinu, formira se mreža kolagenskih vlakana koja daje čvrstinu, zateže lice i popunjava bore sopstvenim kolagenom.

Postoje niti različitih dužina, kao i uvijene niti, niti sa “čvorićima” i druge varijante koje stimulišu kožu i proizvodnju kolagena.

Na ovaj način, vaše lice neće izgledati “zategnuto” ili “veštački”, već će imati prirodan, podmlađen i zdrav izgled. Uz vrhunske preparate, naše stručno znanje i vašu saradnju, uspeh je zagarantovan.

Kada se preporučuje metoda nehirurškog liftinga mezonitima?

Mezoniti se mogu koristiti za podizanje svih delova lica – gornje, srednje i donje trećine. Ova metoda rešava probleme kao što su duboke bore na čelu ili oko nosa i usta. Možete se odlučiti za tretman pojedinih regija ili za celoviti tretman.

Mezoniti se često primenjuju na ograničenim regijama gde je došlo do gubitka tonusa i opuštanja kože, kao što su podbradak, dekolte, bore oko i iza uha, krajevi obrva, kao i opuštena koža nadlaktica, unutrašnja strana butina, kolena i stomaka.

Da li se Mezoniti mogu kombinovati sa drugim metodama podmlađivanja?

Apsolutno! Prema najnovijim svetskim trendovima i preporukama, Mezoniti se uspešno kombinuju sa laserskim tretmanima, filerima, plazmom i mezoterapijom radi postizanja najboljih rezultata. Na osnovu našeg dugogodišnjeg iskustva u estetskoj medicini, Diva Laser Centar vam preporučuje sledeće kombinacije:

 • 3D Mezoniti + hijaluronski fileri pružaju najbolje rezultate za nehirurško podizanje lica.
 • 3D Mezoniti + plazma se veoma uspešno koriste za tretiranje ožiljaka od akni.
 • 3D Mezoniti + mezoterapija su idealni za poboljšanje kvaliteta kože, osvežavanje, ishranu, tonus i elastičnost.
 • 3D Mezoniti + 4D COMBO laser su apsolutni hit za podmlađivanje različitih delova lica i tela.

Mezoniti – cena procedure

Cena za proceduru mezonitima kreće se od 200 evra u dinarskoj protivvrednosti, ali se preciznije određuje nakon konsultacija i potrebnog broja tretmana. Opširniji cenovnik svih antiaging procedura možete pogledati ovde.

Da li je tretman mezonitima pogodan za mene?

Uzimajući u obzir sve navedene prednosti i rezultate koje pruža tretman mezonitima, ne treba da čudi zašto je ova metoda postala izuzetno tražena u domenu estetske medicine. Sve veći broj pacijenata se odlučuje za mezonite kao sigurnu, neinvazivnu i efikasnu opciju za podmlađivanje i zatezanje kože.

Prirodan izgled uz minimalnu nelagodnost

Tretman mezonitima ne samo da pruža brze i sigurne rezultate, već je i minimalno nelagodan tokom same procedure. Za razliku od invazivnih hirurških intervencija, tretman mezonitima ne zahteva dug period oporavka niti ostavlja ožiljke na koži. Pacijenti mogu očekivati prirodan izgled nakon tretmana, bez veštačkog ili previše zategnutog izgleda.

Brza i efikasna procedura

Još jedna važna prednost tretmana mezonitima je njegovo trajanje. Svega 30 minuta trajanja procedure može doneti podmlađivanje od nekoliko godina. Ovo je izuzetno privlačno za one koji žele brze i efikasne rezultate bez dugotrajnih procedura.

Za različite grupe pacijenata

Dodatno, mezoniti su pogodni za različite kategorije pacijenata. Opuštena koža lica i tela, izražene bore oko usana, očiju i na obrazima, kao i koža koja je izgubila tonus nakon gubitka kilograma, trudnoće ili porođaja, mogu se sve uspešno tretirati mezonitima.

Naši stručnjaci imaju veliko iskustvo u izvođenju ove procedure

Važno je napomenuti da se tretman mezonitima najbolje sprovodi pod nadzorom stručnog tima, poput našeg u Diva Laser Centru. Naši lekari su edukovani za primenu estetskih procedura i garantuju siguran i kvalitetan tretman.

Uz druge metode do dugotrajnijih rezultata

Uz kombinaciju mezonita sa drugim metodama podmlađivanja, kao što su hijaluronski fileri, plazma terapija, mezoterapija ili laserski tretmani, možete postići najbolje rezultate prilagođene vašim specifičnim potrebama i ciljevima.

Konačno, tretman mezonitima pruža dugotrajne efekte zahvaljujući stimulaciji proizvodnje kolagena. Proces stvaranja novog kolagena rezultira čvršćom, elastičnijom i glatkom kožom, smanjenjem bora i opuštenosti. Vaša koža će dobiti mlađi izgled, a rezultati će biti vidljivi tokom dužeg vremenskog perioda.

Ukratko, 3D Mezoniti su revolucionarna metoda za prirodno podmlađivanje i zatezanje.

Postoje li neke rizične grupe na kojima se ne izvodi ova procedura?

Iako je tretman mezonitima bezbedan i pogodan za većinu pacijenata, postoje neke grupe ljudi kod kojih se ta procedura može smatrati rizičnom ili možda nije preporučljiva. Uvek je najbolje konsultovati se sa stručnjakom pre donošenja odluke o bilo kojoj estetskoj proceduri. Evo nekoliko situacija u kojima se tretman mezonitima može smatrati kontraindikovanim:

Trudnoća i dojenje: Uobičajeno je da se estetski tretmani izbegavaju tokom trudnoće i dojenja, jer nema dovoljno podataka o sigurnosti takvih postupaka za fetus ili novorođenče. Takođe, hormonske promene u toku ovih perioda mogu uticati na rezultate tretmana.

Infekcije i upale: Ako postoje aktivne infekcije ili upale na tretiranim područjima, preporučuje se odložiti tretman mezonitima dok se infekcija ili upala ne izleče. Izvođenje tretmana na inflamiranoj koži može pogoršati stanje.

Kožne bolesti: Pacijenti koji pate od određenih kožnih bolesti poput dermatitisa, psorijaze ili ekcema mogu biti kontraindikovani za tretman mezonitima. Ove bolesti mogu uticati na zaceljivanje i rezultate tretmana.

Autoimune bolesti: Osobe sa sistemskim autoimunim bolestima poput lupusa, reumatoidnog artritisa ili sličnih stanja trebalo bi da budu pažljive kada je u pitanju izvođenje estetskih procedura. Tretman mezonitima može izazvati reakciju imunog sistema i pogoršati simptome tih bolesti.

Osobe sa kardiovaskularnim problemima: Pacijenti koji imaju ozbiljne srčane bolesti, kao što su srčani udar, srčana insuficijencija ili visoki krvni pritisak, mogu biti kontraindikovani za tretman mezonitima. Uvek je važno da se posavetujete sa kardiologom pre bilo kakve estetske procedure.

Kako mogu zakazati tretman?

U Laser Centru Diva, naš tim iskusnih stručnjaka stoji vam na raspolaganju kako biste dobili sve potrebne informacije o mezonitima i otkrili da li su one pravi izbor za vas. Saznajte više o ovoj revolucionarnoj tehnici liftinga i podmlađivanja. Zakažite svoj konsultativni pregled danas kako biste ostvarili svoje ciljeve u postizanju mlađeg, zategnutijeg i svežijeg izgleda lica.

U Laser Centru Diva, možete zakazati tretman svakog radnog dana tokom našeg radnog vremena.

Konsultacije za sve laserske i estetske procedure su BESPLATNE, a obavljaju ih naši lekari koji će vam pružiti najprecizniju informaciju o očekivanim efektima i preporučiti druge procedure koje možete kombinovati za postizanje najboljih rezultata.

Zakažite svoj termin u našoj specijalističkoj ordinaciji Diva na Novom Beogradu ili Diva na Slaviji, svakog radnog dana tokom našeg radnog vremena, pozivom na brojeve +381 11 66 04 55 3 i +381 11 24 44 676, ili putem e-maila na našu zvaničnu adresu [email protected]

Autor:
Dr medicine Anja Zmbov, Specijalizant dermatovenerologije

Zakažite Vaš pregled

  Pozovite 069/692-692