Nega kože tokom letnjih meseci

 Osnovna nega kože u letnjem periodu podrazumeva upotrebu krema sa visokim zaštitnim faktorom i adekvatnu hidrataciju kako bi koža očuvala mladalačku svežinu, zadržala vlažnost i elastičnost. Sunce i visoke temperature dovode do dehidratacije organizma, ubrzanog starenja kože i pojave hiperpigmentacija koje su rezultat akumuliranog fotooštećenja.
Antiage medicina nudi širok spektar procedura kojima se deluje protektivno i regenerativno u cilju očuvanja kvaliteta i hidriranosti kože kao barijere našeg organizma koja je prva ,,na udaru’’ UV zračenja i visokih temperatura. UV zraci deluju negativno na sintezu kolagena, dok  visoke temperature dovode do gubitka vode iz kože što dovodi do nastanka bora i ubrzanog starenja kože.

Odgovarajuće antiage procedure za negu kože tokom leta 

Odabir adekvatne procedure koja će biti od pomoći u borbi protiv štetnog uticaja Sunca je veoma važna stavka.

Procedure za hidrataciju i obnovu kolagena:

  • Mezoterapija kože – Mezoterapija je procedura kojom se plitkim ubodima u površni sloj kože unosi hijaluronska kiselina za hidrataciju kože, aminokiseline i vitaminski kokteli. Procedura se ponavlja više puta u razmaku od 7 dana i ne zahteva period oporavka.
  • Biorevitalizacija –Postoje različite vrste biorevitalizacije koje su namenjene za različite starosne grupe i tipove kože. Razlikuju se po gustini hijalurona za intradermalnu primenu i udelu aminokiselina. Ove procedure služe za dubinsku hidrataciju i remodelaciju i obnovu kolagena unutar kože i spadaju u najpopularnije antiage procedure u letnjem periodu.

 

prp tretman prp tretman

Regenerativne procedure za obnovu kože:

  • PRP
  • Cellular matrix (PRP+hijaluronska kiselina)

PRP je najprirodniji antiage tretman koji podrazumeva izdvajanje krvne plazme pacijenta sa faktorima rasta i injektovanja iste u kožu  u cilju obnove molekula elastina i kolagena koji se gube starenjem.

Navedene procedure su međusobno kompatibilne i mogu se kombinovati u okviru adekvatnog protokola koji individualno predlaže i kreira lekar na pregledu na osnovu stanja kože pacijenta. 


Da li je procedura bolna i koliko traje oporavak?

Na kožu pacijenta se nanosi lokalni anestetik , trajanje procedure zavisi  od toga koliko se regija tretira, a za lice, vrat i dekolte zajedno treba odvojiti od 30 do 45 minuta. Nakon tretmana mogu da se pojave blago crvenilo i osetljivost kože koji su prolaznog karaktera.