Uklanjanje kapilara laserom u Diva laser centru

kapilari

Uklanjanje kapilara laserskim putem podrazumeva tretiranje pojedinačnih promena po tipu proširenih kapilara upotrebom usmerene svetlosne energije koja targetira hemoglobin unutar krvnog suda i koaguliše kapilar pri čemu se oslobađa toplota.
Uklanjanje vaskularnih lezija Nd.YAG  vaskularnim laserom  posebno cilja proširene kapilare, spider naevuse (ne venule i  vene) i hemangangiome prisutne na području lica i tela.

Laserski tretmani  Dye VL  laserom i Nd.YAG laserom najnovije laserske Harmony XL PRO platforme daju zavidne rezultate u terapiji rosaceae i uklanjanju proširenih kapilara na licu i telu.

Prošireni kapilari su izraženecrvene linearne promene ili mrežaste forme sitnih krvnih sudova neposredno ispod površine kože.

Na površini kože uočavaju se kao male crvene tačke, linije ili mreže na licu i predstavljaju vrlo čest estetski problem  koji se uspešno može rešiti laserskim putem.

Da li je laserski tretman uklanjanje kapilara bezbedan?

Tretman vaskularnim ND-Yag laserom je bezbedan, bezbolan i efikasan u uklanjanju malih krvnih sudova na licu i telu. Bezbednost ove terapije je zagarantovana viskom tehnologijom lasera koja monohromatskim zrakom, uz kontaktno hlađenje kože,  zatvara  krvne sudove bez ikakve iritacije okolnih struktura. Laser je zastupljen u kliničkoj praksi već dugi niz godina a mi ga u našem centru koristimo već trideset godina.

Da li se mogu tretirati kapilari koji su nastali kao posledica pojedinih oboljenja kao što je rosacea ?

 Moguce je tretirati ova stanja koze uz napomenu da laser otklanja kapilare ali ne leči osnovno oboljenje. Uklanja vidljive vaskularne promene koje su nastale kao rezultat delovanja unutrašnjeg faktora i prevenira dalju progresiju vidljivih promena na licu. Talasna dužina  lasera deluje antiinflamatorno na vaskularnu mrežu kože čime se uz eliminaciju kapilara postiže i smanjenje reaktivnosti kože.

Koliko je tretmana uklanjanje kapilara potrebno uraditi?

Trajno uklanjanje kapilara na licu i telu se postiže sa 2-3 tretmana, sa pauzama od 4-6 nedelja.
Ne tretiraju se stopala i regije oko članaka i nogu jer je tu hidrostatski pritisak u krvnim sudovima veliki i kapilari se ne mogu obliterisati. Obolele vene ne mogu se ukloniti ovim laserom, za njih je najbolja hirurška intervencija.

Koje su prednosti lasera za uklanjanje kapilara u odnosu na druge procedure za ovu indikaciju?

Procedura je bezbolna i nema neželjenih reakcija.

Lasersko uklanjanje kapilara je brza i efikasna procedura kojom se postiže trajno uklanjanje kapilara  za svega dva do tri tretmana.
Nema ožiljaka na mestu gde su uklanjani kapilari.
Tretman traje 10-60 minuta (zavisno od površine koja se tretira) .
Mogu se tretirati sve regije lica i tela izuzev periorbitalne regije.

Laserskim tretmanom se postiže prevencija daljeg širenja tretiranih krvnih sudova kao i drastična redukcija broja proširenih kapilara već u prvom tretmanu uz fantastičan estetski rezultat, jer se kapilari uklanjaju bez oštećenja kože.

 

Važne informacije za pacijente pre laserskog tretmana uklanjanja kapilara:

* 2 nedelje pre i posle tretmana:

– Izbegavajte lokalnu primenu  vitamina  A ili hidrohinona

– Izbegavajte proizvode za piling

– Izbegavajte samopotamnjivanje i solarijum 

– Izbegavajte uklanjanje dlačica uključujući  depilaciju voskom 

– Izbegavajte  izlaganje suncu i osigurajte svakodnevnu upotrebu SPF 50

*4 nedelje pre i posle  tretmana:

– Izbegavajte mehanički i hemijski piling kože