Tretman Kose Krvnom Plazmom

Šta je podmlađivanje kose krvnom plazmom?

U pitanju je minimalno invazivan PRP tretman krvnom plazmom, bez neželjenih efekata.

Izvodi se tako što se od pacijenta uzima uzorak krvi koja se centrifugira. Nakon centrifugiranja, izdvaja se krvna plazma koja je bogata trombocitima, matičnim ćelijama i faktorima rasta. Izdvojena krvna plazma se koristi u tretmanu.

 

Ko su kandidati za ovakav tretman kose?

Tretman kose je bezbedna i sigurna metoda, bez alergijskih reakcija. Najbolji kandidati za tretman kose su osobe oba pola u ranoj fazi gubitka kose.

Tretman kose plazmom uspešno regeneriše folikul dlake, čak i na onim mestima gde se folikuli ne vide.  Ovim tretmanom se snažno ojačava regija vlasišta, podiže lokalni imunitet kože i pospešuje lokalna cirkulacija.

Plazma se ubrizgava u specifična područja kože, stimuliše sopstveni kolagen na rast, regeneriše tkivo i tako stvara glatku teksturu kože glave.

PRP i Mezoterapija Kose

Koji je cilj tretmana kose plazmom?

Cilj je da stimuliše folikul dlake, poboljša dotok kiseonika, krvi i hranljivih sastojaka koje su vašoj kosi potrebne za zdrav rast. Takođe, pospešuje prelazak folikula iz faze mirovanja u aktivnu fazu rasta. Kao rezultat možete očekivati da se obnovi vlasište kose, primetno brži rast dlake, kao i da Vam je kosa gušća, sjajnija i kvalitetnija. Dobri rezultati se postižu i kod nasledne i ožiljne alopecije. Podjednaki uspeh se postiže i kod muškaraca i kod žena.

 

Koliko je tretmana potrebno?

Broj tretmana mezoterapije kose procenjuje lekar. Najčešće je potrebno od 3 do 4 tretmana u razmacima od 4 do 6 nedelja, a zatim faza održavanja jednim tretmanom na svakih 6 meseci do godinu dana.

Nakon tretmana stručnjaci preporučuju da se minimalno 24h nakon tretmana ne pere kosa, niti da se na nju nanose bilo kakvi kozmetički proizvodi.