Savremene tehnike uklanjanja bora u Diva Laser centru

Uklanjanje bora

Na osnovu višedecenijskog rada i velikog iskustva na polju estetske medicine i dermatologije patentirali smo jedinstvene protokole u antiaging programima koji su se pokazali kao najefikasniji.

Prirodan izgled i mladalački sjaj kože lica bez nepravilnosti su ideal kojem težimo u našem dugogodišnjem radu na polju lepote. Najbolje rezultate u antiaging programu smo postigli kombinacijom različitih protokola rejuvenacije lica.

Bore na licu nastaju kao rezultat degenerativnih promena u koži koji prate starenje usled povećane razgradnje molekula kolagena, elastina i hijaluronske kiseline ogdovornih za čvrstinu, elastičnost i hidriranost kože.

Uklanjanje bora, zatezanje i poboljšanje kvaliteta kože može se postići na nekoliko načina:

1) Lasersko podmlađivanje 4D i 5D COMBO laserom

Lasersko podmlađivanje 4D i 5D COMBO laserom predstavlja zlatni standard u procesu uklanjanju bora i poboljšanju kvaliteta kože. Procedura je neinvazivna i bezbedna sa dugoročnim rezultatima.

Kombinacijom više talasnih dužina u programu podmlađivanja koji je prilagođen individualno svakom pacijentu deluje kako dubinski na sve slojeve kože tako i na uklanjanje površinskih nepravilnosti. Kombinacijom energije NdYag lasera i erbijumskog frakcionisanog lasera dolazi do uklanjanjanja linija i sitnih bora na licu, fleka, ožiljaka i kapilara. Na ovaj način stimuliše se produkcija kolagena amplifikovano i narednih 6 meseci do godinu dana nakon samog tretmana.

Odlično se kombinuje sa ostalim procedurama podmlađivanja.

2) Uklanjanje bora radiofrekventnom energijom

Uklanjanje bora radiofrekventnom energijom je još jedna neinvazivna metoda kojom se mogu redukovati i ukloniti znaci starenja sa svih regija lica. Tretman intenzivno stimuliše produkciju kolagena čime se smanjuje dubina bora i vrši lifting i zatezanje kože lica. Spada u najkomfornije antiaging metode, podseća na toplu masažu lica i apsolutno je bezbolan. Možemo se pohvaliti da jedini u Srbiji koristimo ovaj modalitet RF energije najnovije platforme Alma lasera koji je poslednja inovacija na svetskom tržištu lasera.

3) Uklanjanje bora hijaluronskim filerima

Ukoliko pacijent ima izražene i duboke bore, aplikovanjem hijaluronskih filera odgovarajuće gustine (za tu regiju lica) ih je moguće u potpunosti popuniti. Ovom metodom mogu se ukloniti nazolabijalne bore, marionetske bore, sitne bore oko usana, i podočnjaci, kao i nadoknaditi volumen određenih regija lica. Ova popularna procedura je rezervisana za pacijente koji žele brzo i efikasno rešenje uz osveženi izgled lica.

4) Botoks

Botoks je najpopularnija procedura u rešavanju problema bora na čelu, oko spoljašnjih uglova očiju i regije glabele (između obrva), tj. cele gornje trećine lica. Tretman je bezbolan, sa razvijanjem efekta kroz narednih 7 dana i trajanja efekta od 4-6 meseci.