Naučite više o ovoj proceduri

Nauka koja stoji iza postupka zatezanja kože radiofrekvencijom (RF) predstavlja fascinantan put u srž vitalnosti naše kože i izuzetnu ulogu kolagena u njoj. Kolagen, često nazivan strukturalnim skeletom kože, temeljni je protein odgovoran za davanje našoj koži čvrstoću, elastičnost i mladolikost. Međutim, nepomirljivi prolaz vremena ostavlja trag na ovom vitalnom proteinu, donoseći vidljive znakove starenja, uključujući pojavu finih linija, bora i opuštene kože.

RF tretmani se baziraju na osnovnom principu obnavljanja i osvežavanja kolagena. Ovaj proces počinje preciznom isporukom kontrolisane energije, izražene u obliku elektromagnetnih talasa, dubljim slojevima kože. Dok ovi talasi elegantno prodiru kroz slojeve kože, ostvaruju blago, ali transformišuće zagrevanje dubokog tkiva.

Magija se dešava unutar ovih dubljih slojeva, kako rastuća temperatura budi uspavane snage proizvodnje kolagena. 

Efekti složenog pomeranja elektromagnetnih talasa i reakcije kolagena su ništa manje nego izvanredni. Koža, koja je nekada bila obeležena prepoznatljivim znakovima starenja, počinje transformaciju. Fine linije postepeno nestaju. Čak i opuštena koža, naročito primetna oko centralnih delova lica, vilice i brade, steže se i jača.

Možda najčarobniji aspekt zatezanja kože RF-om je taj što postiže ove izvanredne rezultate bez potrebe za invazivnim hirurškim procedurama. Vreme oporavka je minimalno, omogućavajući pojedincima da se brzo vrate svojim svakodnevnim aktivnostima s uzbuđenjem zbog transformacije svoje kože.

U suštini, zatezanje kože radiofrekvencijom nije samo kozmetička procedura; to je putovanje u svet nauke o koži i prirodne sposobnosti naših tela da se obnove i osveže. Ono pruža uvid u ono što je moguće kada se tehnologija i priroda prožmu kako bi otkrili večnu lepotu skrivenu unutar nas. Obećanje zatezanja kože RF-om je da, putem magije kontrolisane energije i oživljavanja kolagena, priča o mladosti može da se nastavi, urezujući novo poglavlje u narativu vaše kože.

Kako izgleda lifting lica radiofrekventnom energijom?

Razumevanje procesa tretmana radiofrekvencijom (RF) za zatezanje kože ključno je za osobe koje razmatraju ovaj inovativni postupak. 

Kompletna konsultacija

Putovanje ka mlađoj, osveženoj koži počinje sa temeljnom konsultacijom sa iskusnim stručnjakom. Ovaj početni korak je od suštinskog značaja jer služi kao osnova za celo vaše iskustvo sa RF tretmanom za zatezanje kože. Tokom ove konsultacije sarađivaćete blisko sa stručnjakom, diskutujući o vašim jedinstvenim brigama za kožu, estetskim ciljevima i specifičnim oblastima koje želite da rešite. Stručnjak će takođe sprovesti temeljnu procenu trenutnog stanja vaše kože, uzimajući u obzir faktore poput teksture, elastičnosti i prisustva bora. Ova personalizovana procena omogućava stručnjaku da dizajnira prilagođen plan tretmana koji tačno odgovara vašim individualnim potrebama i aspiracijama.

Tretman 

Kada je prilagođeni plan tretmana postavljen, vreme je da krenete sa samim postupkom RF tretmana za zatezanje kože. Ovde stručnjak koristi poseban prenosivi uređaj koji tačno isporučuje kontrolisanu RF energiju na ciljanu oblast. RF energija nežno prodire u kožu, postepeno i pažljivo zagrevajući tkivo ispod nje. Ovaj kontrolisani proces zagrevanja je mesto gde se dešava prava transformacija. On podstiče organizam na akciju, stimuliše proizvodnju kolagena – strukturnog proteina koji igra ključnu ulogu u održavanju čvrstine i elastičnosti kože. Kako se pokreće proizvodnja kolagena i remodelira postojeći kolagen, rezultat je vidljivo poboljšanje zategnutosti i teksture kože. Važno je napomenuti da većina pacijenata tokom postupka doživljava prijatan osećaj toplote, što ga čini generalno dobro podnošljivim.

Period posle tretmana

Jedna od izuzetnih prednosti RF tretmana za zatezanje kože je minimalno vreme oporavka. Nakon što završite svoju tretmansku sesiju, nećete morati da oslobodite svoj raspored za produženi period oporavka. U većini slučajeva, pacijenti mogu odmah da se vrate svojim svakodnevnim aktivnostima bez ometanja. Iako možete doživeti blage i privremene nuspojave, kao što su crvenilo ili otok na tretiranom području, budite sigurni da se ovi efekti brzo povuku. Iskustvo nakon tretmana je dokaz neinvazivnosti i praktičnosti RF tretmana za zatezanje kože. Ono omogućava osobama da poboljšaju svoj izgled i povećaju svoje samopouzdanje bez potrebe za dugim periodima oporavka, čineći ga praktičnim izborom za osobe sa aktivnim načinom života.

Prednosti tretmana lifting lica

Privlačnost radiofrekvencijskog (RF) zatezanja kože seže daleko i široko, a njegova popularnost je neosporno utemeljena. Prednosti koje pruža onima koji žele osvežiti svoj izgled i povratiti vitalnost mladosti:

Čudo koje nije invazivno

RF zatezanje kože je dobra odluka za one koji se radije odlučuju za nehirurške alternative invazivnim procedurama. Ono predstavlja sigurniju i manje bolnu opciju koja eliminiše potrebu za incizijama ili dugotrajnim periodima oporavka. U svetu u kojem želja za estetskim unapređenjima često stoji nasuprot zabrinutostima u vezi sa potencijalnim rizicima hirurških zahvata, RF se ističe, nudeći nežan i minimalno invazivan put ka mladolikoj koži.

Suzdržana i prirodna transformacija

RF tretmani otkrivaju očaravajuću tajnu – veštinu suzdržanosti. Dok RF energija nežno stimuliše proizvodnju kolagena i zateže kožu, rezultati su postepeni i prirodni. Ovo je značajna razlika u odnosu na neke kozmetičke tretmane koji mogu dovesti do “preteranog” izgleda, izazivajući zabrinutost umesto samopouzdanja. RF zatezanje kože graciozno preoblikuje konture vašeg lica ili tela, čuvajući vašu jedinstvenu lepotu dok diskretno pomiče kazaljke sata unazad u borbi protiv starenja.

Bez premca u raznovrsnosti

Raznovrsnost je glavna odlika RF zatezanja kože. To je kao raznovrsni umetnik s velikim platnom. Ova inovativna tehnika može se primeniti na različite delove tela, pružajući sveobuhvatno rešenje. Bilo da je u pitanju područje lica, vrata, ruku, stomaka ili bedara, RF se može koristiti kako bi se rešili različiti problemi. Njegova fleksibilnost osigurava da različite osobe mogu pronaći ciljane metode prilagođene njihovim specifičnim potrebama.

Trajna lepota

RF zatezanje kože ne nudi privremene transformacije. Umesto toga, postavlja osnovu za dugotrajnu lepotu. Sa pažljivom negom kože i održavanjem nakon tretmana, rezultati mogu trajati godinama, pružajući trajno rešenje za postizanje i održavanje mladolike kože. Ovo nije samo brzina popravka; to je sveobuhvatna investicija u vaše dugoročno samopouzdanje i sjaj.

Bezbolna priroda tretmana

Radiofrekventno (RF) zatezanje kože se slavi ne samo zbog izvanrednih rezultata, već i zbog svog komfora i gotovo bezbolne prirode. Za razliku od nekih invazivnih kozmetičkih postupaka koji mogu uključivati nelagodnost ili period oporavka, RF tretmani nude nežno i ohrabrujuće iskustvo. Tokom tretmana, možete osetiti toplinsku senzaciju dok RF energija deluje ispod površine kože, stimulišući proizvodnju kolagena i zatežući tkivo. Većina pacijenata ovu senzaciju doživljava kao lako podnošljivu i čak opuštajuću, čineći RF zatezanje kože odličnim izborom za one koji žele koristi mladolike i zategnute kože bez nelagodnosti često povezane sa hirurškim intervencijama. Ova bezbolna karakteristika doprinosi rastućoj popularnosti tretmana, obezbeđujući pojedincima da se posvete svojim estetskim ciljevima sa samopouzdanjem i minimalnim nelagodnostima.

Nema potrebe za oporavkom

Jedna od izuzetnih karakteristika radiofrekvencijskog (RF) zatezanja kože je njegova sposobnost da pruži zadivljujuće rezultate bez potrebe za periodom oporavka nakon tretmana. Za razliku od hirurških postupaka koji često podrazumevaju vreme oporavka i period zarastanja, RF tretmani su gotovo bez stresa. Nakon tretmana, obično možete odmah nastaviti sa svojim svakodnevnim aktivnostima. Dok neki pacijenti mogu doživeti privremeno crvenilo ili oticanje, ovi efekti su obično blagi i brzo se povlače. Ova potreba za periodom oporavka ogleda se u njegovoj neinvazivnoj i minimalno ometajućoj prirodi, što ga čini atraktivnim izborom za one sa zauzetim rasporedima koji ipak žele postići osvežavajući, mladalački izgled bez neugodnosti povezanih sa dužim periodom oporavka.

Koje su indikacije za upotrebu RF energije? 

  • Opuštena koža lica i vrata,
  • Dublje bore,
  • Ožiljci na licu,
  • Akne
  • Fleke tj. hiperpigmentacije 

Na koji način RF energija deluje na kožu?

Razumevanje složenih mehanizama delovanja RF (Radiofrekvencijske) energije na kožu otkriva fascinantan proces koji stoji iza njenih podmlađujućih efekata. Pixel RF modul, napredna tehnologija, zauzima središnje mesto u ovom nastojanju. Namenjen je osvežavanju kože i ispravljanju njenih nesavršenosti putem ablativne laserske glave. Telo reaguje tako da lokalno pojačava proizvodnju kolagena kao odgovor na mikro povrede nastale ovim putem. Kolagen, poznat po ulozi u očuvanju čvrstoće i elastičnosti kože, ključan je za očuvanje mladolikog izgleda. Dodatno, mikro otvori stvoreni tokom ovog procesa olakšavaju unošenje dermatološke formule u dublje slojeve kože. Ova formula pažljivo je odabrana kako bi se adresirala specifična stanja i indikacije kože, poboljšavajući ukupnu učinkovitost tretmana.

Da li se tretira regija oko očiju?

Jedan značajan aspekt ovog RF modaliteta je njegova svestranost. Proširuje svoje podmlađujuće efekte na periorbitalnu regiju, koja obuhvata područje oko očiju. Ovo postignuće postiže se kroz upotrebu posebnog nastavka dizajniranog upravo u tu svrhu. Periorbitalna regija često je podložna ranim znakovima starenja, uključujući opuštenu kožu i bore. Pomoću ovog specifičnog nastavka, RF energija se koristi za neinvazivno podizanje gornjih kapaka, podmlađivanje obrva i smanjenje bora oko spoljašnjih uglova očiju. Ovaj ciljani pristup omogućava pojedincima da povrate mlađi i osvežen izgled oko očiju, što igra ključnu ulogu u opštoj estetici lica.

Kako izgleda procedura liftinga lica?

Pre nego što sama procedura započne, postoji pripremni korak koji pridonosi udobnosti pacijenta i glatkom izvođenju tretmana. Pacijent nanosi kremu koja sadrži lokalni anestetik na područje koje će biti tretirano, i potrebno je ostaviti kremu da deluje oko 30 minuta kako bi se osiguralo da će sama procedura biti što udobnija. Tokom same procedure, obučeni medicinski profesionalac preuzima proces. Ovaj medicinski stručnjak je obučen za upravljanje Pixel RF modulom, koji je dio Alma platforme, kako bi pružio precizan i učinkovit tretman. Prisutnost kvalifikovanog stručnjaka osigurava da se procedura izvede sigurno i u skladu s jedinstvenim potrebama i ciljevima pacijenta.

Šta čini ovu proceduru pravim izborom za vas?

U svetu estetskih tretmana, važno je prepoznati da ne postoji univerzalno rešenje koje odgovara svakome. Radiofrekventno (RF) zatezanje kože je svakako privuklo pažnju mnogih, ali pitanje da li je to savršen izbor za vas zahteva personalizovanu analizu. Ovo ističe važnost traženja stručnog saveta i konsultaciju sa kvalifikovanim stručnjakom kako biste doneli pravu odluku koja se savršeno uklapa u vaše jedinstvene okolnosti.

Individualna Priroda Estetskih Tretmana

Estetski tretmani, uključujući RF zatezanje kože, jednako su raznoliki kao i osobe koje ih traže. Vaš tip kože, starost, opšte zdravlje i specifični kozmetički problemi igraju ulogu u određivanju najpogodnijeg pristupa. Ono što deluje čarobno za jednu osobu možda neće doneti iste rezultate drugoj. Ova svest o individualnoj prirodi estetskih tretmana ističe neophodnost prilagođenog pristupa za zadovoljenje vaših jedinstvenih potreba.

Uloga Profesionalne Evaluacije

Vaš put prema osveženoj i mladolikoj koži počinje profesionalnom evaluacijom. Konsultacija sa kvalifikovanim stručnjakom nije samo korak u procesu; to je ključna odluka. Ovi stručnjaci poseduju znanje i iskustvo za sveobuhvatnu procenu vaših specifičnih zahteva i očekivanja. Mogu vam pružiti uvid u potencijalne koristi RF zatezanja kože na osnovu vaših jedinstvenih karakteristika, osiguravajući da tretman odgovara vašim kozmetičkim ciljevima.

Razumevanje Vaših Ciljeva

Efikasna komunikacija sa izabranim stručnjakom je od suštinskog značaja. Tokom konsultacije, jasno izrazite svoje ciljeve, brige i očekivanja. Bilo da tražite zatezanje kože, smanjenje bora ili osvežen izgled, deljenje vaših želja omogućava praktičaru da prilagodi tretman vašim preciznim ciljevima.

Procena Prikladnosti

Nakon temeljne evaluacije, vaš praktičar može odrediti da li je RF zatezanje kože odgovarajući izbor za vas. Razmotriće faktore kao što su elastičnost vaše kože, područja koja želite tretirati i koje rezultate se nadate da ćete postići. Na osnovu ove procene, moći će vam pružiti dragocene uvide i smernice.

Koliko traje procedura i da li postoji period oporavka?

Trajanje procedure: 30 minuta. Period oporavka posle intervencije je 7 dana. Nakon intervencije pacijent je u obavezi da poštuje uputstva koja mu je lekar dao u toku perioda oporavka i da svakodnevno koristi zaštitni faktor 50. Tretmani se ponavljaju u razmacima od dve nedelje radi postizanja kumulativnog efekta.

Zakažite svoj termin u našoj specijalističkoj ordinaciji Diva Novi Beograd ili Diva Slavija svakog radnog dana u okviru radnog vremena pozivom na brojeve +381 11 66 04 55 3 i +381 11 24 44 676 ili slanjem email-a na našu zvaničnu e-mail adresu [email protected] 

 

Zakažite Vaš pregled

    Pozovite 069/692-692