Lasersko Podmlađivanje

Upotreba lasera u službi lepote dovela je do revolucije na polju estetske medicine i dermatologije postavši zlatni standard u dermatološkim procedurama podmlađivanja.

Sjajna koža i ujednačen ten su obeležja mlade i negovane kože. Lasersko podmlađivanje je postupak kojim se omogućava zatezanje, regeneracija i poboljšanje tonusa kože i idealno se kombinuje sa različitim anti-aging procedurama kao što su hijaluronski fileri, mezoniti, plazma lifting i dr.

Starenje kože

Starenje je progresivan proces koji počinje oko 25. godine života i odlikuje se diskretnim linijama nastalim kao rezultat početnog gubitka volumena i elastičnosti potkožnog tkiva i nastavlja se sa stvaranjem dubljih bora. Sva tri sloja kože – epidermis, dermis i hipodermis uporedo stare. Promene epidermisa u procesu starenja rezultat su usporenog obnavljanja ćelija pločasto-slojevitog epitela i gubitka lipidne zastite, što se manifestuje grubom i suvom kožom. Preosetljivost kože na UV zračenje rezultira diskoloracijama u vidu hiperpigmentacija na koži.

Reparatorni celularni mehanizmi su usporeni i skloni greškama sa posledičnim povećanjem incidence mutacije. Promene u dermu obuhvataju dva ključna strukturna elementa – molekule kolagena i elastina. Kolagen je protein koji se nalazi u koži, mišićima, kostima i tetivama. Kolagen daje čvrstinu i elastičnost koži. Tokom starenja produkcija elastina i kolagena opada, koža postaje opuštena i pojavljuju se bore. Gubitak kolagena prati gubitak elastina, a gubi se i hijaluronska kiselina, što dovodi do smanjenog vezivanja molekula vode u koži tj. njene dehidratacije. Staračka potkožna purpura rezultat je hipoperfuzije (neishranjenosti) i povećane fragilnosti zidova kapilara. Kapilari su skloni pucanju, dotok kiseonika, kao i hranljivih materija, je smanjen i koža je podložnija regresivnim procesima starenja. Gubitak masnog tkiva u hipodermu doprinosi dodatno opuštenom izgledu obraza i padu tonusa celog lica sa gubitkom jagodične prominencije.

Lasersko podmlađivanje

Procesom laserskog podmlađivanja celularni i tkivni mehanizmi starenja se mogu zaustaviti.  Podmlađivanje u Diva laser centru radi se najmodernijim laserima kao i kombinacijom radiofrekventne i ultrazvučne energije. Ovi tretmani za cilj imaju pojačanje stimulacije sinteze kolagena i elastina i utiču na prirodne reparatorne mehanizme naše kože. Ove procedure su neinvazivne i vrlo efikasne sa minimalnim periodom oporavka.

Najsavremenija inovativna tehnologija za poboljšanje kvaliteta kože, zatezanje i konturisanje lica je platforma Alma lasera. Sinergijom ultrazvučne i radiofrekventne energije deluje se na dublje slojeve kože i na taj način se rešavaju problemi opuštene kože, bora, fleka, strija, kao i lečenje akneozne i problematične kože.

Jedinstvena platforma Accent Prime kombinuje ciljani ultrazvuk, radiofrekvencu, mikroplazmu i IMPACT tehnologiju i svojom multifunkcionalnošću postavlja nove standarde u oblasti estetske medicine i dermatologije.

Ultrazvuk je zadužen za smanjenje obima tretiranih delova tela i selektivnim aplikovanjem na željenu regiju omogućava konturisanje u cilju dobijanja željenog rezultata.

Radiofrekventna energija omogućava zatezanje kože i isporučuje se u jedinstvenom modu unipolarne energije sa opcijom preciznog definisanja dubine aplikacije u cilju postizanja željenog rezultata podmlađivanja tretirane regije.

Mikroplazma Pixel RF je tretman podmlađivanja koji koristi frakcionisanu ablativnu energiju uz minimalno prekidanje integriteta kože u cilju stimulisanja prirodnih regenerativnih mehanizama kože. Mikrootvori su mesta na koži gde se IMPACT tehnologijom uz primenu ultrazvuka ubacuju ciljano terapijski kokteli za specifičnu indikaciju – različite ampule aminokiselina, antibiotika, peptida, hijaluronske kiseline i vitamina u cilju podmlađivanja kože ili rešavanja različitih dermatoloških problema.

Indikacije:

 • oblikovanje lica i tela
 • fine linije i bore
 • proširene pore
 • problematična koža sklona aknama
 • nepravilna koloracija kože u vidu hiperpigmentacije i neujednačenog tena
 • opuštena koža
 • lokalizovane masne naslage i celulit

Alma laser platforma se idealno kombinuje sa 4D COMBO laserom kao i sa različitim anti-aging procedurama. Tretmani traju od pola sata do sat vremena a broj tretmana određuje lekar na pregledu individualnim pristupom pacijentu.  Pauze između više uzastopnih tretmana iznose od 10-20 dana u proseku.

Kontraindikacije:

 • pacijenti sa implantima u blizini tretirane regije
 • pejsmejker
 • maligne bolesti
 • trudnoća
 • neke autoimune bolesti

Rezultati podmlađivanja su trajni i progresivni; menjaju teksturu i povećavaju tonus i elastičnost kože u cilju postizanja optimalnog rezultata.

Zakažite svoj termin za besplatnu konsultaciju na 011/2444676 ili preko naše e-mail adrese [email protected] i uverite se i Vi zašto smo preko 25 godina broj 1 u Srbiji, a i u regionu.