Tretmani laserom u Diva laser centru

Lasersko uklanjanje Oziljaka

Dermatološki laser centar Diva osnovan je pre više od 30 godina, a prvi smo u našem regionu uveli dermatološke i hirurške lasere. Laser Centar Diva je sa obzirom na višedecenijsko iskustvo u laserskoj i estetskoj medicini postao sinonim za visokokvalitetnu uslugu. Stručan kadar uz najnoviju lasersku tehnologiju daje garanciju uspeha u tretiranju brojnih stanja na koži. Raspolažemo laserima najnovije generacije – Fotona Combo laser i Alma Harmony XL Pro, koji poslednji model lasera na tržištu svetski poznate firme Alma lasers. Obe laserske platforme imaju brojne indikacije, kako u medicinske, tako i u estetske svrhe.

Koje su indikacije koje ispoljavaju tretmani laserom?

  • Lečenje akni i ožiljaka od akni – smanjuje se lučenje sebuma, aktivne akne nestaju, ožiljci su plići i manje vidljivi.
  • Uklanjanje drugih ožiljaka – moguće je tretiranje različitih postoperativnih ožiljaka, ožiljaka nastalih nakon povreda.
  • Lečenje i uklanjanje fleka – flke su sa svakim tretmanom bleđe, manje, a broj tretmana koji je potreban varira od tipa hiperpigmentacije.
  • Uklanjanje kapilara sa lica i tela – uklanjaju se vaskularnim Nd Yag laserom, u velikom procentu kapilari nestaju nakon jednog tretmana.
  • Lečenje rozacee – smanjuje se osećaj peckanja, zatezanja i toplote, a vremenom dolazi i do smanjivanja crvenila.
  • Uklanjanje strija – kombinacijom različitih laserskih sondi mogu se tretirati i sveže (crvene) i stare (bele) strije.
  • Lasersko podmlađivanje – regije koje mogu da se tretiraju su lice, vrat, dekolte, šake. Dolazi do poboljšanja tonusa kože, bore su manje vidljive, dok fine bore nestaju, koža je blistavija, glatkija, a ten ujednačeniji.
  • Antiaging intimne regije – vaginalna sluzokoža postaje ishranjena i hidrirana, epitel zadebljava, jačeg je tonusa i elasticiteta. Uspostavlja se normalna vaginalna pH vrednost koja omogućava održavanje normalne protektivne barijere i redukuje rizik od nastanka infekcija.
  • Laserska epilacija – u našoj ordinaciji na Novom Beogradu posedujemo i Lumenis light sheer desire laser za epilaciju, dermatološki ispitan laser najnovije generacije, najefikasniji i najnapredniji medicinski laseri za ovu indikaciju u svetu. Laserska epilacija na ovom laseru je trajna, bez ikakvih neželjenih efekata, a bezbedno se mogu tretirati svi tipovi kože. Indikacije za lasersku epilaciju su: neželjena i povećana maljavost, problem uraslih dlačica, česti upalni procesi u folikulu dlake. Radi postizanja najboljih rezultata najčešće je proceduru potrebno ponoviti od 3-5 puta u regularnim intervalima.

Pre samog tretmana obavlja se konsultacija sa lekarom kako bi se odredio adekvatan protokol u zavisnosti od stanja kože, kao i da se utvrdi da li je moguće uraditi tretman. Koža ne sme biti osunčana, ni tretirana preparatima retinola, jer bi u suprotnom moglo doći do stvaranja komplikacija nakon tretmana laserom. Kontraindikacije su i trudnoća, autoimune bolesti, maligniteti, epilepsija, pojedini lekovi (najčešće neki od antibiotika).

 

U toku tretmana obično se koristi više laserskih sondi, od kojih svaka ima različito dejstvo. Tretman traje oko 20-30 minuta, a preporučuje se da se tretmani ponavljaju na 3-6 nedelja, što zavisi od same indikacije. Broj preporučenih tretmana varira, i obično iznosi oko 3 tretmana.

Maksimalan efekat se vidi nakon mesec dana, dok kod pojedinih tretmana efekat je odmah vidljiv.

Tretmani su bezbolni, komforni, prisutan je blagi osećaj toplote i peckanja, a pacijenti se vec sutradan mogu vratiti svakodnevnim aktivnostima.

Idealan period kada se vrše tretmani laserom jesu zimski meseci, kada nema puno sunčanih dana. Svakako se preporučuje korišćenje zaštite od sunca u vidu antisolarnh kremova sa SPF50+.