PRP je prirodan tretman za rast kosei  koristi se  kao terapija protiv opadanja i proređivanja  kose kod žena i muškaraca. Može se koristiti i  preventivno za poboljšanja kvaliteta kose i za njeno jačanje.

Kako se izvodi PRP tretman kose?

Za postizanje željenih rezultata potrebno je od 3–5 tretmana u razmaku od 4–6 nedelja. Prvo je potrebno izvaditi manju količinu krvi kako bi se pripremila plazma bogata trombocitima.

Krv se vadi iz vene prilikom čega se poštuju svi principi antisepse i asepse. Količina krvi koja je potrebna, za dobijanje adekvatne količine PRP, je oko 9 ml. Krv se zatim stavlja u specijalnu centrifugu. Tankim iglicama, u područjima gde je vlasište proređeno, ubrizgava se krvna plazma.  Injektovanje materijala vrši se u potkožno tkivo.Indikacije za PRP tretman:

PRP tretman kose efikasno rešava problem opadanja kose. Predstavlja tretman izbora kod sporog rasta kose,  masnog vlasišta, naglog gubitka kose, tanke kose sklone pucanju, seboreje i peruti.

Ovaj tretman podstiče rast nove kose, čini kosu gušćom i kvalitetnijom, a može se kombinovati sa drugim tretmanima kao što je mezoterapija kose i hair filler tretman.
Osnovna svrha ovog tretmana je „probuditi“ folikule dlake koji se nalaze u stanju mirovanja, kako bi  prešli u aktivnu fazu rasta.

Kod muškaraca, PRP terapija se često primenjuje kada se primete početni znaci gubitka kose u čeonom i slepočnom delu glave, kao i u ranoj fazi proređenja na temenu.

Kod žena, PRP tretman može se primenjivati u svim fazama difuznog opadanja kose . U više od 80% slučajeva, tretman daje odlične rezultate. Ne samo da vidno smanjuje proređenje kose, već i zaustavlja dalji gubitak, čineći kosu znatno jačom i vitalnijom nego što je bila pre tretmana. PRP tretman zahteva održavanje na svakih šest do dvanaest meseci.

Zakažite Vaš pregled

    Pozovite 069/692-692