Na koji način deluje Profhilo?

Profhilo preparat sadrži hijaluronsku kiselinu niske molekulske mase, koja prodire duboko u kožu i hidrira je iznutra, poboljšavajući elastičnost i teksturu kože, dok hijaluronska kiselina visoke molekulske mase stvara “mrežu” u površinskom sloju kože, pružajući potporu i čvrstinu. 

Profhilo se aplicira u tačno određenim tačkama na licu i vratu, koristeći posebnu tehniku ubrizgavanja koja je bezbolna i minimalno invazivna.  Primenjuje se na dubini od 4mm, a nakon toga se radijalno širi do 2-2.5cm u okolno tkivo. Ovaj proces stimuliše regeneraciju kože na tri nivoa. Prvo, utiče na fibroblaste – ćelije koje su odgovorne za proizvodnju kolagena i elastina, a koji su važni za održavanje čvrstine, elastičnosti i prirodnog volumena kože. Drugo, utiče na adipocite – ćelije u potkožnom tkivu koje pružaju koži potporu i fiksaciju na određenim lifting tačkama lica i vrata. I treće, utiče na keratinocite – ćelije na površini kože, što rezultira svežijim izgledom i blistavijim tenom. Nakon tretmana, hijaluronska kiselina se polako razlaže u koži, pružajući postepeno i prirodno poboljšanje izgleda kože tokom perioda od 2 do 6 meseci.

Sve ovo zajedno dovodi do smanjenja bora, poboljšanja čvrstine i elastičnosti kože, te vraćanja prirodnog volumena, svežine i blistavosti vašem licu i vratu.

pre profhilo tretmana    nakon profhilo tretmana

Efekti Profhilo tretmana su:

 • Hidratacija kože – Hijaluronska kiselina niske molekulske mase u Profhilu privlači i zadržava vodu, što dovodi do poboljšanja hidratacije kože. Ovo može pomoći u sprečavanju pojave finih linija i bora, čineći kožu glatkom i sjajnom.
 • Povećana čvrstoća kože – Hijaluronska kiselina visoke molekulske mase deluje na povećanje čvrstoće kože. To može smanjiti vidljivost opuštene kože i poboljšati tonus kože.
 • Poboljšanje teksture kože – Profhilo može pomoći u poboljšanju teksture kože, uključujući smanjenje poremećaja i nepravilnosti, što dovodi do blistave i zdrave kože.
 • Dugotrajni rezultati – Efekti Profhila traju duže nego kod drugih tretmana hijaluronskom kiselinom, što znači da vam neće biti potrebno mnogo tretmana u kratkom vremenskom periodu.

Efekti Profhilo tretmana

Profhilo je tretman koji ima za cilj da poboljša hidrataciju i čvrstoću kože. Kada se Profhilo ubrizgava u kožu, hijaluronska kiselina se polako širi i integriše u kožu, dajući joj potrebnu hidrataciju i čvrstoću.

Profhilo je pokazao sledeće efekte:

 • Stimuliše sintezu kolagena
 • Dubinski hidrira kožu
 • Poboljšava tonus kože
 • Smanjuje bore
 • Vraća blistavost licu i vratu

Kako izgleda Profhilo tretman?

S obzirom da se radi o nekoliko uboda koji nisu duboki i vrše se tankom iglom, izvođenje Profhilo tretmana traje kratko, procedura je minimalno bolna, ne zahteva nikakvu posebnu pripremu niti period oporavka. Nakon ovog tretmana moći ćete se vratiti svojim redovnim aktivnostima.

Najpre se nanese anestetik u vidu kreme, a zatim se Profhilo ubrizga u pet ključnih tačaka:

 • U najistaknutiju tačku jagodice
 • U deo jagodice blizu uha
 • U koren nazolabijalne bore
 • U ugao donje vilice i
 • U bradu

Postoje neka pravila kojih se treba pridržavati nakon tretmana: izbegavajte fizičku aktivnost, upotrebu šminke, odlazak u saunu i izlaganje suncu.

Profhilo tretman za regiju kože vrata

Regija vrata često se smatra jednom od prvih regija koja pokazuje znakove starenja. Na tom području kože postoje tri glavna znaka starenja: gubitak elastičnosti, pojava bora i opuštena koža.

Sa starenjem, proizvodnja kolagena i elastina u koži se smanjuje, što dovodi do gubitka elastičnosti. Ovo je posebno primetno u regiji vrata, gde koža može da izgubi svoju prirodnu zategnutost i postane opuštena. Kao posledica gubitka elastičnosti, koža na vratu može biti podložnija i pojavi bora. Ove bore obično se javljaju na gornjoj strani vrata, kao i na bočnim stranama vrata. Uz sve ovo, gubitak tonusa je takođe čest znak starenja na području vrata. Kako koža gubi na elastičnosti, ona može postati opuštenija i izgubiti svoju prirodnu zategnutost. To može dovesti do primetnih bora i kože koja visi.

Profhilo tretman može doneti odlične rezultate za regiju kože vrata. Hijaluronska kiselina u tretmanu deluje na dublje slojeve kože, gde stimuliše proizvodnju kolagena i elastina, pomažući u obnavljanju prirodne elastičnosti i čvrstoće kože.

Tretman takođe hidrira kožu, čime se smanjuje dehidratacija i suvoća kože, što može biti jedan od uzroka opuštene kože na području vrata. Profhilo tretman može pomoći u smanjenju vidljivih bora na vratu i poboljšanju celokupne teksture kože. Osim toga, tretman doprinosi podizanju opuštene kože i oblikovanju prirodnog “zategnutog” izgleda kože na području vrata.

Kao i kod svih tretmana, rezultati Profhilo tretmana za regiju vrata mogu varirati u zavisnosti od individualnih potreba i stanja kože. Ovaj tretman može biti izvrsna opcija za sve koji žele obnoviti mladalački izgled kože na području vrata i umanjiti vidljive znakove starenja.

Razlike između Profhilo tretmana i tretmana hijaluronskim filerima

Hijaluronski fileri i Profhilo su dva tretmana koji se koriste u estetskoj medicini za poboljšanje izgleda kože, ali imaju razlike u svojstvima i načinu primene. Profhilo ne stvara dodatni volumen kože, dok hijaluronskim filerima nadoknađujemo volumen u određenoj regiji. Hijaluronski fileri „ostaju“ na mestu gde se aplikuju, dok se Profhilo nakon aplikacije raspoređuje u potkožno tkivo i stumuliše proces sinteze kolagena i elastina i hidrira kožu.

Hijaluronski fileri su gelovi koji se sastoje od hijaluronske kiseline koja je sintetički proizvedena. Oni se ubrizgavaju u kožu kako bi se popunile bore, povećala punoća usana ili poboljšala kontura lica. Hijaluronski fileri dolaze u različitim formulacijama, od tanjih do gušćih gelova, sa različitim koncentracijama hijaluronske kiseline i drugih aditiva. Efekti hijaluronskih filera traju od nekoliko meseci do godinu dana, nakon čega se moraju ponoviti tretmani kako bi se održali rezultati.

Profhilo je takođe tretman hijaluronskom kiselinom, ali se razlikuje od hijaluronskih filera po svojoj formuli i načinu primene. Profhilo se sastoji od stabilizovane forme hijaluronske kiseline koja se razlikuje od one koja se koristi u filerima. Takođe, Profhilo se ne koristi za popunjavanje bora ili povećanje volumena, već se primenjuje u tačno određenim tačkama na licu i vratu, sa ciljem hidratacije kože i povećanja čvrstoće. Profhilo se ubrizgava površinski u kožu, bez potrebe za dubokim ubodima, i daje prirodan izgled kože, bez dodavanja volumena. Rezultati Profhila traju duže nego kod hijaluronskih filera, obično 6-12 meseci.

Ukratko, hijaluronski fileri se koriste za popunjavanje bora i dodavanje volumena, dok se Profhilo koristi za hidrataciju kože i povećanje čvrstoće. Hijaluronski fileri su efikasniji u stvaranju vidljivih i dramatičnih promena u izgledu lica, dok Profhilo daje suptilne i prirodne efekte poboljšanja. Hijaluronski fileri zahtevaju više tretmana da bi se održali rezultati, dok se Profhilo primenjuje samo jednom u 6 meseci do godinu dana.

Više o hijaluronu i kolagenu

Hijaluron i kolagen su dve ključne komponente kože koje daju koži mladalački izgled i elastičnost.

Hijaluron je prirodni polisaharid koji se nalazi u koži, vezivnim tkivima i drugim delovima tela. On ima sposobnost da zadržava veliku količinu vode, što je važno za hidrataciju kože. Kako starimo, nivo hijalurona u koži opada, što dovodi do dehidrirane kože i pojave bora.

Kolagen je, s druge strane, strukturni protein koji se nalazi u koži, kostima, hrskavici, mišićima i drugim delovima tela. Odgovoran je za čvrstoću i elastičnost kože. S godinama, proizvodnja kolagena u koži se smanjuje, što dovodi do gubitka elastičnosti, pojavu bora i opuštene kože.

Profhilo je preparat koji se sastoji od hijaluronske kiseline visoke molekulske mase, koja ima sposobnost da stimuliše proizvodnju kolagena i elastina u koži. Hijaluronska kiselina u Profhilu oblikuje se u jedinstvenu formulu koja je sposobna da se raširi duboko u koži, delujući kao hranjiva podrška ćelijama kože.

Profhilo tretman se sastoji od dva tretmana, koja se obično izvode s razmakom od 4 nedelje. Tretman se obično izvodi na licu, vratu, dekolteu i rukama. Njegov cilj je da stimuliše prirodnu proizvodnju hijalurona i kolagena u koži, poboljšavajući hidrataciju, elastičnost i čvrstoću kože. Kao rezultat, koža postaje zdravija i sjajnija, a bore se smanjuju.

Često postavljana pitanja

Kome je namenjen Profhilo tretman?

Ovaj tretman je idealan kako za mlade, tako i za starije osobe. Za mlade osobe posle 25. godine života preporučuje se kao prevencija starenja kože, a za zrelu kožu deluje na poboljšanje tonusa i zatezanje kože lica i vrata. Ukoliko ne želite da dodate volumen u određenim regijama lica, Profhilo je idealno rešenje za hidrataciju i zdrav izgled kože. 

Na kojim regijama može da se izvodi Profhilo tretman?

Od velike je važnosti da tretman izvodi stručna osoba s iskustvom u primeni ovog tretmana. Neke od regija na kojima se može izvoditi Profhilo tretman su regije koje zahtevaju hidrataciju i podmlađivanje kože:

 • Lice
 • Vrat
 • Dekolte
 • Šake
 • Nadlaktice
 • Kolena
 • Stomak

Kada rezultati Profhilo tretmana postaju vidljivi?

Prvi rezultati vidljivi su nakon 10 dana od tretmana. Sitne bore su zaglađene, tonus je poboljšan, koža je blistava i hidrirana. Tek nakon mesec dana od drugog tretmana očekuje se pun efekat.

Koje rezultate nakon Profhilo tretmana mogu da očekujem?

Profhilo tretman može imati značajne rezultate u poboljšanju kvalitete kože i smanjenju znakova starenja. Evo nekih od najznačajnijih rezultata koje možete očekivati nakon tretmana:

Poboljšana hidratacija

Profhilo tretman hidrira kožu čineći je mekšom i elastičnijom. Hijaluronska kiselina koja se koristi u ovom tretmanu ima sposobnost zadržavanja vode u koži, čime se smanjuje dehidratacija i suvoća kože.

Bolja elastičnost i čvrstoća kože

Profhilo tretman podstiče proizvodnju kolagena i elastina u koži, čime se poboljšava njena elastičnost i čvrstoća. To znači da koža postaje zategnutija i manje opuštena, a bore se smanjuju.

Smanjenje znakova starenja

Profhilo tretman može pomoći u smanjenju vidljivih znakova starenja, kao što su bore, fine linije, tamni krugovi ispod očiju i neujednačen ten. To može dati koži mlađi i zdraviji izgled.

Prirodni izgled

Profhilo tretman pruža prirodan izgled kože, bez “naduvanog” izgleda koji se može pojaviti nakon nekih drugih tretmana. 

Koliko tretmana je potrebno uraditi da bi se video rezultat?

Optimalno je uraditi dva tretmana, u razmaku od mesec dana. U jednom tretmanu injektuje se 2ml Profhila. Zašto se preporučuje da se urade dva uzastopna Profhilo tretmana u razmaku od mesec dana? Kako je životni ciklus ćelija 3 nedelje, regenerativna aktivnost se usporava nakon 28 dana, pa se ovaj tretman ponavlja nakon 4 nedelje kako bi se održala kontinuirana regenerativna aktivnost i pojačao efekat liftinga. Efekat tretmana traje oko 6 meseci, nakon čega se može ponoviti.

Da li je Profhilo tretman bezbedan?

Hijaluronska kiselina je prirodno prisutna u našoj koži i igra važnu ulogu u održavanju njenog hidriranog i čvrstog izgleda. Zbog toga, tretmani koji koriste hijaluronsku kiselinu kao aktivni sastojak, poput Profhilo tretmana, nemaju rizik od neželjenih efekata u tom smislu.

Međutim, kao i kod svakog kozmetičkog tretmana, postoji mala mogućnost za neželjene efekte poput ​​blage iritacije kože, crvenila, otoka, svraba ili modrice na mestu primene. Ovi neželjeni efekti su obično privremeni i prolaze u roku od nekoliko sati do nekoliko dana.

Da li se Profhilo tretman može kombinovati sa drugim tretmanima?

Da, Profhilo tretman se može kombinovati sa drugim tretmanima radi jačeg efekta (laserski tretmani, botox, dermalni fileri, hemijski piling, itd). No, svakako je poželjno posavetovati se sa dermatologom pre kombinovanja Profhilo tretmana sa drugim tretmanima. U Diva laser centru možete obaviti konsultacije sa našim specijalistima dermatovenerologije kako bi se osiguralo da su tretmani prilagođeni vašim potrebama i ciljevima.

Postoje lli rizične grupe kojima se ne reporučuje Profhilo?

Da, postoji nekoliko grupa ljudi kod kojih se Profhilo tretman ne preporučuje ili se mora primeniti s oprezom:

 • Osobe koje su alergične na hijaluronsku kiselinu – Profhilo sadrži hijaluronsku kiselinu pa se ne preporučuje osobama koje su alergične na ovu supstancu.
 • Trudnice i dojilje – Iako nema poznatih štetnih efekata Profhilo tretmana za trudnice i dojilje, zbog nedostatka informacija o sigurnosti tretmana tokom trudnoće i dojenja, stručnjaci obično savetuju da se ovaj tretman odloži nakon završetka perioda trudnoće i dojenja. 
 • Osobe s aktivnim infekcijama ili upalama kože – U slučaju aktivnih infekcija ili upala kože, Profhilo se ne preporučuje dok se ovi dermatološki problemi ne otklone.
 • Osobe koje uzimaju određene lekove koji mogu uticati na krvarenje (kao što su aspirin ili antikoagulansi) treba da se posavetuju sa svojim lekarom pre primene Profhilo tretmana.

Profhilo tretman – cena

Profhilo od 2ml iznosi 250 evra u dinarskoj protivvrednosti. Za više informacija, pogledajte naš cenovnik svih anti-aging procedura. Tačne cene formiramo nakon konsultacija u zavisnosti od regije koja se radi, potrebnih tretmana i individualnih potreba svakog klijenta ponaosob. Ukoliko imate još nekih pitanja o Profhilo tretmanu ili želite da zakažete termin, pišite nam na [email protected] ili nas pozovite na +381 69 692 692, +381 11 24 44 676, +381 66 69 26 922, ili +381 11 66 04 553

Autor:
Dr medicine Anja Zmbov
Specijalizant dermatovenerologije

Zakažite Vaš pregled

  Pozovite 069/692-692