PRIPREMITE SVOJE LICE ZA HLADNO VREME

Zimski meseci sa hladnim i vetrovitim vremenom su najveći neprijatelj vaše kože. Ukoliko koža nije pravilno zaštićena doći će iritacije, crvenila, isušenosti, pojave novih bora ili produbljivanja već postojećih. Da bi  tokom zimskih meseci očuvali zdravlje i vitalnost kože, naročito lica, moramo je negovati drugačije nego leti.

Svakodnevna nega je, neosporno najvažnija. Pravilan izbor kreme za lice je sigurno prvi i najvažniji korak. Hidrantne kreme sa dodacima she butera, arganovog ulja, alantoina, hijaluronske kiseline, vitamina i drugih sastojaka delovaće hidrirajuce, umurujuće na vašu nadraženu kožu ubrzavajući njenu regeneraciju i sprečavajući nastanak bora.

Dermatološke procedure koje imaju blagotvoran efekat na regeneraciju kože i koje se danas smatraju neophodnim u nezi kože lica su svakako, mezoterapija, PRP  i laserski tretmani kože.  Stručno i redovno izvođenje procedure sprečiće prerano starenje kože lica.

Mezoterapija je procedura kojom se u srednji sloj kože, pomoću igle, ubacuju kokteli na bazi hijaluronske kiseline,  polisaharida, minerala, vitamina i drugih hranjljivih sastojaka. Efekat mezoterapije je hidrirana, baršunasta, jedra,  revitalizovana koža sa manje bora, bez  tamnih podočnjaka i bez  fleka.

Poslednjih godina sve je popularniji PRP plazma tretman. Pacijentima se izvadi mala količina krvi i iz nje se dobije serum koji sadrži koncentrovane faktore rasta koji, ubačeni  tankom iglom u kožu,  obnavljaju volumen istanjene kože, remodeliraju kolagen i dovode do stvaranja novih krvnih sudova u koži. Uz pomoć ovog postupka, ublažavaju se bore i poboljšava tonus kože. Koža dobija više kiseonika, hranljivih materija i bolju hidrataciju, popravlja se strukturu kože i ona postaje glatka, elastična i zategnuta. Efekat svakog narednog tretmana daje duže i vidljivije rezultate.

Lasersko podmlađivanje (Combo 4D) je trenutno jedan od najpopularnijih tretmana u svetu za podmlađivanje kože. Ono  predstavlja tretman pri kome se korišćenjem laserskih zraka stimuliše razmena materija i regenerativni procesi u koži kao i stvaranje kolagena. Laserskim tretmanom se postiže vidljivo osveženje i zatezanje kože lica,  poboljšanje tonusa i elastičnosti, poravnavanje finih bora, smanjenje proširenih pora i vraćanje prirodne pigmentacije koži.

 

Vaš Diva Laser Centar