Laserska Epilacija – Trajno Uklanjanje Neželjenih Dlaka

Laserska Epilacija – Trajno Uklanjanje Neželjenih Dlaka

Laserska epilacija je neinvazivna medicinska metoda trajnog uklanjanja neželjenih dlaka procesom fototermolize dostupna u Diva laser centru. Lasersko uklanjanje neželjenih dlaka odobreno je 1997. godine od strane FDA kao tretman trajnog uklanjanja dlaka, a u Diva laser centru dostupan je već 17 godina.

Metoda laserske epilacije je izuzetno popularna zbog svoje visoke efikasnosti, neinvazivnosti i kratkog trajanja procedure.

Fotoni laserskog snopa u fototermolitičkom procesu bivaju apsorbovani od strane ćelija koje sadrže primarni pigment naše kože i kose – melanin. Apsorpcijom svetlosti od strane melanina oslobađa se toplota koja destruktivno deluje na bazalne stem ćelije folikula koje su odgovorne za rast dlake. Folikuli u anagenoj fazi (faza rasta) dlake su najbolja meta za dejstvo lasera.

U anagenoj fazi nalazi se 70-90% dlaka i ta činjenica govori o efikasnosti laserskog tretmana.

Tretmani se ponavljaju u određenim vremenskim intervalima u zavisnosti od regije.  Laserska epilacija lica radi se na 4-6 nedelja, dok se laserska epilacija tela radi na 6-8 nedelja. Tretman laserske epilacije je potrebno ponavljati više puta da bi se obuhvatile dlačice koje tokom predhodnog tretmana nisu bile u fazi rasta.

laserska epilacija

U Diva laser centru koristimo najsavremenije medicinske lasere visoke efikasnosti sa mogućnošću hlađenja tretiranog dela kože, čime se izbegava mogućnost termičkog oštećenja i dodatno povećava komfornost tretmana uz smanjenje subjektivnog osećaja bola.

Laser centar Diva već 28 godina prati naučne inovacije na polju lasera i poseduje najmodernije medicinske lasere za trajnu epilaciju.