Kako skinuti celulit i salo sa stomaka

Stiglo je leto i vreme je da uživamo u zasluženom odmoru leškareci u omiljenom bikiniju u najboljem izdanju. Ukoliko niste povratili vašu idealnu figuru nakon zimskog periodai pitate se kako skinuti celulit i salo sa stomaka – ne očajavajte. U Diva laser centru zaista imamo ,,čarobni štapić’’.

Poslednja tehnologija Alma laser kompanije, Accent Prime, za zatezanje kože, topljenje masnih naslaga, konturisanje tela uz istovremeno poboljšanje kvaliteta kože je najefikasnije rešenje koje nudimo ekskluzivno u Diva laser centru.

Ova neinvazivna, nehirurška metoda uklanjanja sala i upornog celulita je tretman izbora žena 21. veka. Kombinujući ultrazvučnu energiju za topljenje masnih naslaga i radiofrekvencu kojom vršimo zatezanje koze na apsolutno bezbolan nacin možemo doći do idealnih mera i zategnutog tela za kratak vremenski period.

Inovativna kombinacija dva modaliteta energije – ultrazvuk (UZ) i radiotalasni lifting (RF), bezbedna je za pacijente i odobrena od strane FDA.

Ovom tehnikom se postiže ciljano dejstvo energije na dublje slojeve kože: derm i hipoderm – gde se taloži potkožno masno tkivo pri čemu je površinski sloj kože zaštićen sistemom hlađenja. Ciljanim delovanjem na dugogodišnje lokalizovane masne naslage koje je teško ukloniti vežbanjem možemo postići idealne konture tela uz očuvanje prirodnih oblina i senzualnosti tela žene.

Ciljano dejstvo energije na problematičnim regijama – ova karakteristika delovanja je posebno važna za osobe koje imaju veliki problem sa upornim celulitom, bez obzira na telesnu masu i promene u higijensko-dijetetskom režimu u smislu fizicke aktivnosti i ishrane.

CELULIT

Šta je celulit?

Celulit se medicinski definiše kao inflamacija masnog tkiva unutar površnog sloja dermisa koja vremenom prelazi u hronični oblik. Hronični oblik celulita se karakteriše postepenim prožimanjem masnog tikva vezivnim tkivom i sve većim, sledstvenim makroskopskim promenama na koži u vidu udubljenja i kvržica. Odmicanjem procesa u datoj regiji dolazi do bujanja vezivnog tkiva i povećanog vezivanja tečnosti unutar problematične regije.

Pre i posle celulit tretmana
Nepravilnosti i neravnine na koži zahvaćenoj celulitom nastale su usled jačanja vezivnih pregrada u dermisu koje neke delove kože povlače za sobom ka unutra, stvarajući udubljenja pri napredovanju hroničnog procesa.

Celulit je primarno estetski problem i tako se tretira.

Postoje dva sloja masnog tkiva u koži. Površinski sloj masnog tkiva kože je departman u kome dolazi do nastanka celulita usled promena u masnim ćelijama. Adipociti ili ćelije masnog tkiva su okružene ćelijama vezivnog tkiva – fibroblastima koji luče kolagen. Aktivacijom pojedinih faktora (fluktuacije u hormonskom statusu) dolazi do promena u vezivnom tkivu koje stvara kvržice unutar površnog sloja masnog tkiva i svojim bujanjem povlači pojedine delove kože ka unutra. Ove promene na koži imaju izgled pomorandžine kore.

Postoje tri forme celulita:

1. Blaga forma celulita

Karakteristike:

 • lokalizacija: regije opuštene kože kao što su noge, stomak, zadnjica i nadlaktice
 • bolje je primetna u ležećem nego stojećem položaju
 • rezultat je naglog dobijanja u težini i smanjene telesne aktivnosti
 • bezbolna na dodir

2. Teška forma celulita / ORANGE PEEL forma

 • regija sa promenama je bolna i osetljiva
 • promene su vidljive bez obzira na položaj tela
 • regije: butine, zadnjica, bokovi, stomak i nadlaktice

Obe navedene forme mogu biti tretirane UZ i RF modulom Accent Prime-a kojim postižemo lipolizu uz stimulaciju limfne drenaže.

3. Edematozna forma

 • celulit usled smanjene cirkulacije
 • karakteriše se retencijom tečnosti
 • javlja se najčešće na nogama, oko kolena i udružen je sa pojavom otoka u regiji potkolenica, izgled nogu je edematozan što se posebno ispoljava u regiji gležnjeva
 • Ako se pitate kako skinuti celulit u ovoj fazi, odgovor je da radiofrekventnom modulom Accent Prime aparata možemo postići adekvatnu limfnu drenažu koja je u slučaju ove forme celulita kompromitovana.

Kako skinuti salo sa stomaka?

Masne naslage na stomaku su najveći izazov u trci za savršenim telom. Regija stomaka je, čak i pored intenzivnog treninga, regija sa koje se najteže uklanja salo.

salo na stomaku

Promene u hormonskom statusu, nepravilna ishrana, nedostatak fizičke aktivnosti i posao koji zahteva dugotrajno sedenje postepeno dovode do promena u našem organizmu, gubitka forme i povećanja telesne tezine sa lokalnim nagomilavanjem masnih naslaga uvidu sala na različitim regijama.

Dve zene razlicite kilaze

Uklanjanje sala sa regije stomaka zahteva naporan fizički trening koji vrlo često ne daje odgovarajuće rezultate.

Idealno rešenje za uklanjanje masnih naslaga u ovoj regiji je ciljano lokalno delovanje na problematična mesta regije stomaka i bokova. Accent Prime platforma na bezbolan način, neinvazivnom tehnologijom omogućava smanjenje obima struka i uklanjanje centralnih masnih naslaga kao i sala donje regije stomaka.

Tretman uklanjanja masnih naslaga sa stomaka je podjednako popularan kod pacijenata muškog i ženskog pola.

Pored uklanjanja masnih naslaga ovom inovativnom tehnologijom omogućeno je zatezanje kože regije gde je prethodno istopljeno masno tkivo. Tretman je poput prijatne tople masaže i apsolutno bezbolan. Posle prvog tretmana moguće je ukloniti 2cm u obimu tretirane regije.

Preporučen broj tretmana: 5 – 6
Tretmani se rade u razmacima od 2 – 3 nedelje.

Konturisanje, uklanjanje celulita, uklanjanje sala i zatezanje kože – regije koje mogu da se rade:

 • nadlaktice
 • unutrašnja strana butina
 • zadnja strana butina i zadnjica
 • bokovi
 • stomak
 • opuštena koža oko kolena