Hijaluronski Fileri

Hijaluronski fileri se koriste za smanjenje znakove starenja, ublažavanje bora i povratak mladalačkog sjaja Vašem licu.

Od svih dermalnih filera koji se koriste u estetskoj medicini, najpopoularniji je hijaluronska kiselina.

Hijaluronska kiselina je supstanca koja se prirodno nalazi u vezivnom tkivu naše kože. Samim tim, veoma je bezbedna za aplikaciju i kao materijal je veoma fleksibilna, lako se raspoređuje u tkivu čime se izbegava veštački izgled.

Uloga hijaluronske kiseline je vezivanje molekula vode u tkivu. Ono biva hidrirano, uvećanog volumena i upravo ova osobina omogućava konturisanje željenih regija lica (jagodice, usne), popunjavanje finih bora na licu i blagi lifting aplikacijom u više tačaka.

Hijaluronski fileri se razlikuju po gustini, formulaciji i stepenu umreženosti. Ove osobine utiču na trajnost rezultata različitih hijaluronskih filera.

Delovanje filera je vidljivo odmah posle procedure, a prateće neželjene pojave kao što su crvenilo, bolna osetljivost i otok su normalni i vrlo brzo se povlače.

Efekti hijalurona:

  • Uklanjanje podočnjaka
  • Konturisanje obraza i jagodica
  • Povećanje usana i njihovo konturisanje
  • Popunjavanje bora oko usana
  • Popunjavanje nazolabijalnih bora
  • Podmlađivanje šaka
  • Popunjavanje marionetskih bora
  • Lifting lica hijaluronom u više tačaka

Trajanje procedure

U Diva laser centru, u cilju postizanja maksimalne komfornosti za pacijenta, pre procedure za ciljanu regiju maže se krema sa lokalnim anestetikom koja stoji 30 minuta.

Sama procedura traje od 10-20 minuta u zavisnosti od izabrane tehnike aplikovanja (Pixel kanila ili igla) i tretirane regije.

U Diva laser centru koristimo najkvalitetnije Juvederm filere koji su Alerganov proizvod i zastupljeni su u najelitnijim svetskim dermatološkim ordinacijama.

Proceduru aplikovanja filera izvode isključivo lekari koji su prošli sertifikovanu obuku od Alerganovih trenera.

Period oporavka je kratak i pacijent se ubrzo može vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.

Nakon povlačenja otoka potrebno je 2-3 nedelje da se filer stopi sa okolnim tkivom kada se može videti definitivna forma i željeni efekat.

Trajnost hijaluronskih filera zavisi od njihove vrste, u proseku od 1-2 nedelje.

U Diva laser centru svaki pacijent dobija serijski broj otvorenog filera kao dokaz o aplikaciji Juvederm hijaluranskog filera.