Kako funkcioniše Accent Prime laserska platforma za neoperativni lifting podbratka?

Platforma Accent Prime, najnovije rešenje laserske kompanije Alma, donosi pravu revoluciju na polju neinvazivnih estetskih procedura. 

Accent Prime koristi najsavremenija tehnološka rešenja kako bi pacijentima pružio najefikasniji, najmoderniji i najkomforniji pristup zatezanju i liftingu lica. Ovaj laser akcenat stavlja na održavanje i oblikovanje takozvanog ,,trougla mladosti”, posebno ističući konture submentalne regije (regija podbratka) i to uz pomoć uklanjanja lokalizovanih masnih naslaga i zatezanja kože u ovoj regiji. Accent Prime radi na principu kombinovanja dva modula energije – ultrazvučnog i radiofrekventnog. Oba modula zajedno su dokazano efikasna u tretiranju adipoznih naslaga kao i vraćanju tonusa koži. Upravo njihova kombinacija rada donela je neverovatne rezultate, zbog čega je ovaj laser metoda izbora Diva Laser Centra kada je reč o neoperativnom liftingu podbratka. 

Ultrazvučni modul funkcioniše tako što primenjuje usmerenu i selektivnu ultrazvučnu lipolizu koja ciljano deluje na regiju lica i pogodna je za sledeće indikacije:

 • Oblikovanje lica
 • Opuštenost kože lica
 • Tretiranje lokalizovanog adipoziteta 

Radiofrekventni modul funkciniše tako što zagreva površinu kože lica i tako podiže temperaturu tkiva. Na ovaj način se rešava opuštenost kože lica koja nastaje usled gubitka elastičnosti, čime se istovremeno konturiše čitavo lice. Takođe, radio talasi uspešno uklanjaju fine linije, dublje bore i akne, kao i crvenilo lica koje one prouzrokuju. Pored submentalne regije, odnosno podbratka, Accent Prime uspešno tretira i sledeće regije:

 • čelo
 • temporalne regije
 • bore oko spoljašnjih uglova očiju (takozvane ,,crow’s feet’’, odnosno svračije nožice)
 • liniju vilice
 • bradu

Kako izgleda procedura neoperativnog uklanjanja podbratka uz pomoć Alma platforme?

Tretman laserskog uklanjanja lokalizovanih masnih naslaga iz regije podbratka se sastoji iz dve faze. Obe faze sadrže različit tip energije koja usmereno deluje na željenu regiju i upravo je to ono što doprinosi sinergističkom efektu kojim se ova procedura odlikuje. 

I Faza

Prva faza podrazumeva primenu dva tipa ultrazvučne energije koji igraju ključnu ulogu u eliminisanju masnih naslaga  – tople i hladne ultrazvučne energije. I topla i hladna energija se koriste naizmenično, radi postizanja maksimalnog efekta. Jačina energije, kao i dubina njenog delovanja se određuju u odnosu na individualne potrebe pacijenta (priroda i lokalizacija adipoziteta). Iako za pacijenta u potpunosti neosetan i bezbolan, ultrazvuk ima razorno dejstvo kada je reč o masnom tkivu. Njegova energija kida membrane masnih ćelija što mu omogućava da efikasno deluje i na tvrdokorne masne naslage koje su se taložile dugo vremena.  Kada se membrana masne ćelije jednom pokida, njen sadržaj napušta regiju tretmana pomoću limfotoka. Kako tečnost pomaže da se pospeši i ubrza čitav proces, pacijentima se savetuje uzimanje veće količine tečnosti neposredno pre i nakon tretmana. 

II Faza

Druga faza uključuje primenu radiofrekventnog modula koji kao glavni cilj ima zatezanje opuštene kože tretirane regije, kao i poboljšanje njenog kvaliteta i to preko rekonstrukcije starog i stimulacije produkcije novog kolagena. Ovaj modul ima dve faze – preterapeutsku i terapeutsku fazu. Tokom preterapeutske faze dolazi do zagrevanja tkiva i podizanja bazalne temperature sa 32 0C na 40 0C. Zahvaljujući izuzetno moćnom dejstvu radiofrekventnog modula, za ovu razliku od 8 0C dovoljan je samo jedan minut. U terapeutskoj fazi radio talasi za cilj imaju održavanje postignute terapeutske temperature, koja se kreće od 40 0C do 44 0C. Svaki put kada modul pređe preko tretirane regije, lekar koristi specijalni IC termometar kako bi utvrdio tačnu temperaturu kože. Uprkos tome što se tkivo zagreva do tako visoke temperature, pacijent ne oseća ni najmanju nelagodu tokom tretmana. 

Koje su indikacije za neoperativni lifting podbratka?

Neoperativni lifting podbratka može da se radi onda kada pacijent ima lokalizovane masne naslage u predelu podbratka i kada mu to predstavlja estetski problem. Takođe, ovaj tretman predstavlja odlično rešenje i za zatezanje opuštene kože submentalne regije, kao i vraćanje mladalačkih kontura licuPostoje određeni kriterijumi koji se uzimaju u obzir prilikom odabira odgovarajućih pacijenata za tretman neoperativnog liftinga podbratka. 

Potrebno je da pacijent:

 • Bude motivisan i ima realistična očekivanja od celokupnog procesa;
 • Ima BMI manji od 30;
 • Bude normalno uhranjen do umereno gojazan;
 • Ima lokalizovane adipozne naslage u donjoj regiji lica (linija vilice i podvilična regija);
 • Ima opuštenu kožu u regiji podbratka;
 • Ima bore u predelu brade i podbatka. 

Kako se utvrđuje tok i broj tretmana?

U Diva Laser Centru, prva poseta je obično konsultativne prirode. Pacijent dobija upitnik čijim popunjavanjem lekar dobija uvid u životne navike pacijenta. Ove informacije pomažu pri utvrđivanju stepena uspešnosti tretmana, a takođe mogu ukazati i na postojanje potencijalnih kontraindikacija.  Tokom trajanja pregleda, jedan od naših stručnih lekara detaljno proučava anamnezu pacijenta. U obzir se uzimaju i pređašnji postupci koji su sprovođeni u cilju uklanjanja ovog problema, ukoliko ih je bilo u prošlosti. Takođe, posebna pažnja se obraća i na dermatološko stanje pacijenta, kako bi se izabrao najpodesniji tretman za rešavanje njegove specifične estetske potrebe.  Na osnovu ovog početnog pregleda, jasno se utvrđuje tačan broj tretmana koji su potrebni za postizanje željenog efekta. Najčešće se pacijentima preporučuje od 4 do 6 tretmana koji se rade jednom na svake dve nedelje. 

Koje su kontraindikacije za ovaj tretman?

Postoje određene kontraindikacije koje predstavljaju smetnju za sprovođenje tretmana neoperativnog otklanjanja masnih naslaga i zatezanja submentalne regije. 

Pacijentu se ne savetuje podvrgavanje ovom tretmanu ukoliko ispunjava bilo koji od sledećih uslova:

 • Boluje od psorijaze;
 • Boluje od maligne bolesti ili ima istoriju malignih oboljenja;
 • Pati od sistemskih bolesti;
 • Pati od vaskularnih bolesti;
 • Ima trombozu krvnih sudova;
 • U drugom je stanju ili doji;
 • Ima ugrađen pejsmejker;
 • Pati od hroničnih problema i stanja kože;
 • Ima lokalne upalne procese na koži;
 • Ima glaukom;
 • Ima metalne implante u tretiranoj regiji.

Koje su prednosti neoperativnog liftinga podbratka?

Zahvaljujući upotrebi najsavremenije Accent Prime laserske platforme, neoperativni lifting podbratka u Diva Laser Centru donosi mnogobrojne prednosti svojim pacijentima. Prvo i osnovno, važno je istaći da je neoprerativni lifting podbratka sigurna i bezbedna procedura koja ne izaziva nikakve neželjene efekte. U pitanju je u potpunosti neinvazivan i bezbolan, a istoveremeno izuzetno efikasan tretman, koji ni na koji način ne oštećuje kožu i okolna tkiva.  Kako je reč o neoperativnom tretmanu, pacijent se ne uvodi u anesteziju a u oblasti tretirane regije ne ostaju nikakvi ožiljciNakon tretmana ne postoji nikakav period oporavka i pacijenti mogu odmah da se vrate svojim uobičajenim aktivnostima. Tretman je komforan i kod pacijenata izaziva osećaj prijatnosti sličan onom koji se javlja prilikom tople masaže. Upravo ove prednosti su zaslužne za sve veću popularnost koju ova neverovatna procedura uživa među pacijentima oba pola. 

Kako se pripermiti za neoperativni lifting podbratka?

Kako se radi o tretmanu koji ne uključuje hiruršku intervenciju i koji je potpuno neinvazivan, ne postoji neka posebna priprema kojoj bi pacijenti trebalo da budu podvrgnuti. Međutim, s obzirom da sadržaj masnih ćelija napušta regiju podbratka putem limfotoka, potrebno je organizmu obezbediti dovoljno tečnosti kako bi se ceo proces odvijao što efikasnije. Stoga se pacijentima preporučuje povećan unos tečnosti i pre i nakon tretmana Accent Prime laserom. 

Da li postoje i druge metode kojima se može sprovesti neoperativni lifting podbratka?

Postoji nekoliko metoda koje su se pokazale efikasnim u borbi protiv pojave masnog tkiva u submentalnoj regiji. Te metode uključuju RF lifting podbratka, ultrazvučnu lipolizu podbratka, mezoniti i lasersku lipolizu.

RF lifting podbratka 

RF lifting podbratka podrazumeva upotrebu radiofrekventne energije u predelu regije podbratka. Radio talasi deluju lokalno, ciljajući samo tretiranu regiju, i pored uklanjanja masnih naslaga imaju i funkciju zatezanja i revitalizacije kože. Radiofrekventna energija direktno izaziva remodelaciju kolagenih vlakana, čime koža postaje otpornija na gubljenje tonusa i elastičnosti. Obe ove pojave su direktna posledica starenja i delovanja sile zemljine teže. Rezultat je zategnuta i podmlađena koža oslobođena od masnih naslaga.

Ultrazvučna lipoliza podbratka

Ultrazvučna lipoliza radi po principu kombinovanja dva tipa ultrazvučne energije – hladnog i toplog. Ova kombinacija hladne i tople energije deluje na masne naslage tako što uzrokuje kidanje membrana njihovih ćelija. Kao rezultat ovog procesa, pacijent postepeno gubi masne naslage iz submentalne regije. Takođe, zahvaljujući ultrazvučnom delovanju, zajedno sa gubitkom masnog tkiva i konture lica poprimaju svoj nekadašnji oblik. 

Mezoniti

Mezoniti su najčešće tretman izbora za one pacijente koji žele izrazito brz efekat podmlađivanja regije lica. Mezonitima se efikasno podiže i zateže koža submentalne regije, što dovodi do vraćanja kontura lica. Ove neverovatne niti daju odličan rezultat kada je u pitanju lifting kože, uključujući i regiju podbratka, i daju čitavom licu podmlađen izgled. Treba napomenuti i da ove niti nemaju samo trenutni efekat. Zapravo, one svojim prisustvom podstiču proizvodnju kolagenih vlakana, čime efekat liftinga postaje dugotrajan

Laserska lipoliza podbratka

Laserska lipoliza podbratka predstavlja neoperativnu i neinvazivnu proceduru tokom koje dolazi do topljenja masnih naslaga pod dejstvom lasera. Pored uklanjanja masnog tkiva, laser podstiče zatezanje kože tretirane regije, što dovodi do podmlađenog i osveženog izgleda. U Diva Laser Centu se za neoperativni lifting podbratka koristi najmodernija Alma laserska platforma – Accent Prime. Ova platforma takođe funkcioniše dvojako i poznata je po svojim izuzetnim performansama.  Moćni Accent Prime laser istovremeno koristi i ultrazvučne i radio talase kako bi pacijenti dobili fantastičan rezultat – adipozitet biva uspešno otklonjen sa lokalizovanog područja, a koži se istovremeno vraća zategnutost i tonus. Sva četiri različita tretmana koja postoje su međusobno komplementarna, što znači da se mogu kombinovati bez ikakvog problema. Učestalost i način njihovog kombinovanja uslovljen je stanjem u kojem se koža nalazi, kao i samom količinom masnog tkiva koje je prisutno u regiji tretmana. Takođe, svi tretmani koje smo spomenuli predstavljaju brzo, sigurno, bezbedno, efikasno i u potpunosti bezbolno estetsko rešenje za problem lokalizovanih masnih naslaga i opuštene kože u regiji podbratka. 

Najčešća pitanja

Šta je podbradak i zbog čega se javlja?

Podbradak, odnosno akumulirano adipozno tkivo locirano u submentalnoj regiji, nije problem samo onih osoba koje se bore sa viškom kilograma. Zapravo, podbradak može nastati i kod ljudi normalne telesne težine koji imaju genetsku predispoziciju za formiranje masnih naslaga u ovoj regiji. Češće se javlja kod pripadnica lepšeg pola i to zbog činjenice da žensko telo sadrži veću količinu masnog tkiva u poređenju sa muškim organizmom. Kako osoba stari, tako podbradak postaje sve izraženiji. Jedan od razloga zbog kojeg do ovoga dolazi jeste uticaj gravitacije na tkiva i posledično opuštanje kože lica. Drugi razlog je smanjeno stvaranje kolagena i elastina koji imaju važnu potpornu ulogu. Oni daju koži zategnutost i elastičnost te tako usled njihove smanjene produkcije dolazi do značajnog pada tonusa lica. Pad tonusa, udružen sa atrofijom potpornih tkiva, dovodi do stvaranja masnog tkiva i masnih naslaga u predelu linije vilice i podvilične regije. 

Koja je najefikasnija metoda uklanjanja podbratka?

Najefikasnija neoperativna tehnika uklanjanja i zatezanja regije podbratka jeste lifting laserom. S obzirom da je Diva Laser Centar poznat po svojoj upotrebi najsavremenijih tehnologija koje se primenjuju u oblasti estetske medicine, ne čudi što se u našoj ponudi našao najmoderniji laser poznatog Alma brenda – Accent Prime. Zahvaljujući inovativnom metodu rada, Accent Prime sa lakoćom rešava problem masnih naslaga i opuštenosti regije podbratka i garantuje fantastičan rezultat.

Koje su najveće prednosti neoperativnog liftinga podbratka?

Najveće prednosti rešavanja problema masnih naslaga u submentalnoj regiji uz primenu Accent Prime lasera su:

 • Neinvazivnost tretmana
 • Nema hirurške intervencije
 • Nema ožiljaka
 • Nema perioda oporavka
 • Nema bola
 • Nema oštećenja kože i tkiva
 • Potpuno podmlađen i osvežen izgled lica

Da li je procedura liftinga podbratka neoperativnim putem bezbedna?

Diva Laser Centar stavlja zdravlje i bezbednost svojih pacijenata na prvo mesto i stoga koristi samo one tehnologije koje su se u višegodišnjoj praksi pokazale kao potpuno sigurne po pacijente. U prostorijama našeg centra se neoperativni lifting podbratka izvodi uz pomoć izrazito efikasne i potpuno pouzdane Accent Prime laserske platforme čija upotreba je dokazano bezbedna

Koliko je tretmana potrebno uraditi u cilju postizanja najboljeg rezultata?

Broj tretmana je individualan i zavisi od stanja pacijenta, kao i prirode i stepena izraženosti njegovog problema. Kako bi se utvrdio tačan broj tretmana, poptrebno je zakazati konsultaciju sa nekim od naših stručnih lekara. Tek nakon pregleda i upitnika koji pacijent popunjava, a u kome navodi potrebne detalje o životnim navikama, lekar može da odredi broj tretmana koji je potrebno uraditi kako bi se dobio željeni rezultat. Takođe, tokom ovog pregleda pacijent dobija određene smernice koje se tiču načina života i ishrane a koje su od izuzetnog značaja za stepen efikasnosti procedure. 

Koji su neželjeni efekti neoperativnog liftinga podbratka?

Ne postoje! Tretman smanjenja masnih naslaga u regiji podbratka uz pomoć Accent Prime aparata je u potpunosti bezbedan i ne izaziva nikakve neželjene efekte.

Kako mogu da zakažem tretman?

U Diva Laser Centru, tretman možete zakazati svakog radnog dana u okviru radnog vremena. Konsultacije za sve laserske i estetske procedure su BESPLATNE, a rade ih lekari koji će vam dati najprecizniju informaciju o efektu koji možete da očekujete, kao i preporuku o nekim drugim procedurama koje eventualno možete kombinovati radi postizanja najboljeg rezultata. Zakažite svoj termin za besplatnu konsultaciju u našoj specijalističkoj ordinaciji Diva Novi Beograd ili Diva Slavija svakog radnog dana u okviru radnog vremena pozivom na brojeve +381 11 66 04 55 3 i +381 11 24 44 676 ili slanjem email-a na našu zvaničnu e-mail adresu [email protected]

Zakažite Vaš pregled

  Pozovite 069/692-692