Laserska epilacija

Laserska epilacija je neinvazivna medicinska metoda trajnog uklanjanja neželjenih dlačica. Procesom fototermolize, lasersko uklanjanje neželjenih dlaka je dostupno u Diva laser centru.
Laserska epilacija odobrena je 1997. godine od strane FDA kao tretman trajnog uklanjanja dlaka, a u Diva laser centru dostupan je već 17 godina. Metoda laserske epilacije je izuzetno popularna zbog svoje efikasnosti, neinvazivnosti i kratkog trajanja procedure.

 

O tretmanu

Fotoni laserskog snopa u fototermalističkom procesu bivaju apsorbovani od strane ćelija koje sadrže primarni pigment naše kože i kose – melanin. Apsorbcijom svetlosti od strane istog oslobađa se toplota koja destruktivno deluje na bazalne stem ćelije folikula koje su odgovorne za rast dlake. Folikuli u anagenoj fazi (faza rasta) dlake su najbolja meta za dejstvo lasera. U anagenoj fazi nalazi se 70-90 % dlaka i ta činjenica govori o efikasnosti laserskog tretmana.
Tretmani se ponavljaju u određenim vremenskim razmacima u zavisnosti od regije. Tretman je potrebno ponavljati više puta da bi se obuhvatile dlačice koje tokom prethodnog tretmana nisu bile u fazi rasta.

 

Zašto odabrati Diva laser centar

U Diva laser centru koristimo najsavremenije medicinske lasere visoke efikasnosti sa mogućnošću hlađenja tretiranog dela kože, čime je izbegnuta mogućnost termičkog oštećenja i dodatno povećava komfornost tretmana uz smanjenje subjektivnog osećaja bola. Laser centar Diva već 28 godina prati inovacije na polju lasera i poseduje najmodernije medicinske lasere za trajnu epilaciju.