Uklanjanje ožiljaka od akni – terapija laserima najnovije generacije

Ožiljak je tkivo koje se sastoji od gusto formiranih kolagenih vlakana nepravilnog rasporeda u odnosu na zdravu kožu. Osnovna funkcija oziljka je nadomešćivanje normalne strukture kože. Koža se nadomešćuje u regiji gde je ona bila pogođena nekim procesom ili uništena usled neke povrede. Dva najčešća tipa ožiljaka su hipertrofični– gde je tkivo iznad nivoa kože i atrofični ožiljak koji je ispod nivoa kože. Atrofični ožiljak je češća pojava i najčešce se sreće kao rezidualna promena nakon inflamatornih procesa kao sto su akne.

Najefikasnija terapija ožiljnih promena na koži je laserska terapija. Preporučuje se za tretiranje ožiljaka nastalih kao posledica akni, nakon operativnih zahvata, povreda i opekotina.

uklanjanje oziljaka od akni

Koje vrste ožiljka od akni postoje?

  • Ice peak ožiljci – veoma česta vrsta ožiljaka. Ožiljci su uski. Prostiru se u dubinu. Površina kože izgleda kao da je probijena šilom za led. Zato se nayiva ožiljak. Mogu biti i većih dimenzija. Nekada mogu ličiti na proširene pore.
  • Boxcar ožiljici- udubljenja ovalnog ili okruglog oblika. Mnogo su širi od prethodne vrste ožiljaka. Najčešće se javljaju na regiji obraza.
  • Rolling ožiljci – ožiljci koji koži daju talasasti izgled. Najčešće su široki i plitki.
  • Hipertrofični ožiljci – iznad nivoa okolne kože čvršće konzistencije. Često se javljaju na leđima ili grudima. Nekada se mogu javiti i na licu,vratu. Veličina im se obično smanjuje tokom vremena.

uklanjanje oziljaka

 

Laser za uklanjanje ožiljaka od akni

Diva laser centar se može pohvaliti uspešnom višedecenijskom praksom u laserskom tretmanu akni. Pacijentima smo prepoznatljivi po vršenju tretmana uklanjanje akni od ožiljaka. U našoj ordinaciji svake godine uvodimo novitete. Pratimo  trendove na svetskom tržištu i upotrebljavamo visoke tehnologije u oblasti dermatologije i tretmana ožiljaka od akni.

Diva laser centar raspolaže laserima najnovije generacije. Koji će biti ekskluzivno dostupni samo u našoj ordinaciji. Harmony XL PRO je poslednji model lasera na tržištu svetski poznate firme Alma lasers. Ova multifunkcionalna laserska platforma odobrena od strane FDA. Obuhvata tretiranje 65 indikacija nudeći najširi spektar estetskih i dermatoloških rešenja u jednom uređaju.

Za tretman ožiljaka od akni koristi se najmoderniji frakcionisani laser čijim delovanjem nastaju mikroskopska termalna oštećenja u srednjem sloju kože. Unutar tretiranog tkiva kože se momentalno stimuliše sinteza kolagena i njegova preraspodela, čime se staro tkivo menja novim. Laserska terapija svoj mehanizam dejstva zasniva na stimulisanju prirodnih mehanizama obnove kože u ožiljnoj regiji postepeno ispravljajuci reljefne nepravilnosti.

Iskustva korišćenja različitih lasera za rejuvenaciju i uklanjanje ožiljaka kao zajedničku stavku imaju dug period oporavka koji može biti stresan za pacijenta.
Harmony XL PRO smanjuje rizik od hiperpigmentacija, nastanka novih ožiljaka i upalnih procesa a akcenat stavlja na snažno delovanje, visoku efikasnost i skraćen period oporavka. Zadovoljavajući rezultati postižu se već nakon 3 tretmana. To se odnosi i na lečenje svih drugih vrsta ožiljaka.

Preporuka je da se tretman laserskog uklanjanja ožiljaka od akni radi jednom mesečno. Razlog za to je što je za nastanak novog i remodeliranje postojećeg kolagena potrebno oko mesec dana. Kombinovanjem više klinički ispitanih tehnologija ova  multifunkcionalna laserska platforma predstavlja moćno rešenje u lečenju zahtevnih dermatoloških indikacija kao što su ožiljci od akni.

Zakazivanje tretmana

U Laser Centru Diva, tretman možete zakazati svakog radnog dana u okviru radnog vremena na broj telefona 011/2444676 ili slanjem email-a na našu zvaničnu e-mail adresu [email protected]

Konsultacije za sve laserske i estetske procedure su BESPLATNE. Rade ih lekari koji će Vam dati najprecizniju informaciju o efektu koji možete da očekujete.  Takođe i preporuku o nekim drugim procedurama koje eventualno možete kombinovati radi postizanja najboljeg efekta.