Top 5 tretmana u svetu hidratacije kože tokom leta

Drage dive, verovatno užurbano pakujete svoje kofere i radujete se odlasku na more ali ne zaboravite na vašu kožu i njenu zaštitu tokom vrelih letnjih meseci.
Naše lice, vrat i dekolte su izloženiji suncu od bilo kog drugog dela našeg tela.

Kako sunce utiče na kožu lica i tela?

Umereno izlaganje suncu je poželjno za naše zdravlje ali preterana izloženost sunčevim zracima može dovesti kako do kratkotrajnih tako i dugotrajnih oštećenja kože.
Koža lica, vrata i dekoltea je tanja nego koža na drugim delovima tela i samim tim podložnija oštećenju.

Vidljivi znaci oštećenja izazvanih suncem :

-crvenilo i opekotine,
-fotostarenje (prevremeno starenje kože izazvano suncem) i hiperpigmentacije (tamne fleke na fotoeksponiranim regijama –lice, vrat, dekolte i šake),
-tanjenje kože,
– pojava crvenila i kapilara na licu, vratu i dekolteu,
-suva i naborana koža usled gubitka kolagena zbog štetnog sunčevog zračenja

Pored svakodnevne upotrebe zaštitnog faktora 50 potrebno je ojačati njene odbrambene mehanizme tretmanima koji je dubinski hidriraju i obnavljaju.
Ponosni smo što u Diva laser centru našim pacijentima nudimo protokole za podmlađivanje na svetskom nivou.
Naša preporuka za hidriranu i blistavu kožu ovog leta su sledećih 5 tretmana:

1)Mezoterapija

Mezoterapija kože je tretman izbora kada želimo da pripremimo našu kožu pre letovanja ili je oporavimo nakon intenzivnog sunčanja, posle agresivnijih tretmana kože (kao što su pilinzi i laserski tretmani) obezbeđujući joj adekvatnu hidrataciju, ishranu i održavanje njene jedrine, zategnutosti i elastičnosti.

Efekti mezoterapije:

-ujednačena tekstura kože
-smanjenje pora
-besprekoran ten
-održavanje svežine i blistavosti kože lica, vrata i dekoltea
-usporeno starenje kože i zaustavljanje oksidativnih procesa unutar kože
-hidratacija i ishrana kože

2)PRP ili Platelet Rich Plasma tretman

Krvna plazma sa faktorima rasta indukuje produkciju kolagena i elastina u koži. Izuzev kože, blagotvorno deluje na okolna tkiva – usporava resorpciju kostiju lica koja se dešava sa starenjem, sprečava opadanje kose, podstiče stvaranje novih krvnih sudova, održava svežinu i tonus kože, ublažava bore i strije.

Efekti PRP tretmana:

-ujednačena tekstura kože kroz mesec dana
-sužene pore
-ujednacen ten
-održavanje svežine i blistavosti kože lica, vrata i dekoltea
-podmlađena koža šaka
-usporeno starenje kože i zaustavljanje oksidativnih procesa unutar kože
-hidratacija kože
-ublažavanje bora i uklanjanje znakova umora
-seboregulacija
-vraćanje prirodnog sjaja i zategnutosti kože
-uklanjanje hiperpigmentacija i ožiljaka

3)Profhilo

Profhilo se sastoji od čiste i prirodne hijaluronske kiseline bez vezujućih agenasa što ga čini jednim od najsigurnijih proizvoda u području estetske medicine.

-Poboljšava elastičnost kože
-Učvršćujei zateže kožu
-Hidrira kožu
-Obnavlja najvažniji strukturni element kože- kolagen

Hijaluronska kiselina iz Profhila prodire do najdubljih slojeva kože i stimuliše obnavljanje masnog tkiva i 4 različite vrste kolagena koji se rapidno gube u procesu starenja.
U procesu bioremodelovanja Profhilo je u stanju da unapredi i reaktivira prirodne procese kože pripremajući je za druge komplementarne procedure kao što su laser, hijaluronski fileri ili botoks.

4)Biorevitalizacija kože

Upotrebom injektovane miksture aminokiselina i hijaluronske kiseline male molekulske gustine postiže se biorevitalizacija kože njenim prirodnim komponentama koje se gube u procesu starenja. Hijaluronska kiselina u sastavu biorevitalizacione miksture je prirodna komponenta kože odgovorna za njenu hidrataciju i stimulaciju neokolageneze – stvaranje novog kolagena u koži.

5)Volite Juvederm skinbuster za poboljšanje kvaliteta kože lica, šaka, vrata i dekoltea

„Volite“ je preparat nastao u cilju da se, pored očuvanja volumena kože i usporavanja procesa starenja, postigne i poboljšanje njene strukture i kvaliteta.
Jedinstven dizajn ovog hijaluronskog filera podrazumeva čvrstu povezanost lanaca hijaluronske kiseline što ga čini otpornijim na dejstvo slobodnih radikala u odnosu na ostale materijale.
Zadržava se u koži 6-9 meseci.

Za postizanje najboljih rezultata, u anti-aging programu se preporučuje kombinacija vise različitih procedura koje su međusobno komplementarne i sinergične dinamikom koju individualno određuje lekar.