Kako izgleda tretman bora botulinskim toksinom ?

Ovaj tretman je jedan od najdelotvornijih estetskih tretmana za uklanjanje bora sa regije čela i oko očiju. Tretman traje izmedju  15-30 minuta. Važno je da ga aplikuje lekar koji ima adekvatno znanje anatomije lica i da je prošao obuku injektovanja botulinskim toksinom.  Tretman se izvodi tako što se preparat aplikuje pod kožu na mestima gde se bore žele ukoniti ili umanjiti po tačno isplaniranoj i obeleženoj šemi.  Kada se ubrizga botox blokira prenos nervnih impulsa mišića čiji pokret dovodi do pojave bora. Na taj način se smanjuje vidljivost bora i prevenira njihovo produbljivanje.

Ko su kandidati za tretman bora botoxom?

Pre same intervencije neophodno je popuniti upitnik i naglasiti lekaru ukoliko bolujete od nečega ,ili koristite neke lekove. Neophodno je da na pregledu obavestite lekara , ako dojite , planirate trudnoču ili bolujete od neuromišićnih bolesti. Na pregledu ćete dobiti odgovor na sva pitanja,i eventualne nedoumice.

Šta možete očekivati od tretman bora botulinskim toksinom ?

Poboljšanje se može videti nakon 3 do 4 dana posle aplikacije. Pun efekat se dobija nakon 7 do 10 dana.  Kada se postigne pun efekat, trajnost rezultata je individualan. U većini slučajeva efekat se održava oko 4 meseca , a retko i do 6 meseci.  Izmedju tretmana mora proći minimum 3 meseca.

tretman bora botoksom

Oporavak nakon tretmana bora

Pacijent se odmah posle završenog tretmana može se vratiti svojim uobičajenim aktivnostima.  Na mestu uboda može se javiti manja modrica koja vrlo brzo prolazi.

Kako biste izbegli eventualne neželjene efekte nakon tretmana bora, preporučeno je :

– izbegavajte konzumiranje veće količine alkohola 24h nakon tretmana ,

– Ne treba masirati lice i izbegavajte kozmetičko čisćenje lica nedelju dana nakon intervencije,

-izbegavajte jaku fizičku aktivnost i saginjanje glave ka napred, kao i spavanje sa licem u jastuku  na dan tretmana ,

-izbegavajte šminkanje neposredno nakon tretmana,

– Posle tretmana  ne bi trebalo ići na spavanje najmanje 3 do 4 sata, a prvo veče pokušajte zaspati na leđima.

– Posle tretmana treba izbegavati solarijum i saune barem nedelju dana.

Tretman možete zakazati u našoj specijalističkoj dermatološkoj ordinaciji Diva Novi Beograd ili Diva Laser Centru I na Slaviji svakog radnog dana u okviru radnog vremena pozivom na brojeve +381 11 66 04 55 3  i +381 11 24 44 676 ili slanjem email-a na našu zvaničnu e-mail adresu [email protected]asercentar.com

Zakažite Vaš pregled

    Pozovite 069/692-692