Lasersko podmlađivanje šaka: najefikasnija procedura

Lasersko podmlađivanje šaka je neinvazivni kozmetički tretman koji se u svetu sve više koristi u svrhu uklanjanja nepravilnosti i poboljšanja izgleda kože na šakama, a od sada je dostupan i kod nas. Ovaj tretman koristi lasersku tehnologiju kako bi se stimulisala prirodna proizvodnja kolagena i poboljšao kvalitet kože na šakama. Benefiti laserskog podmlađivanja šaka uključuju smanjenje vidljivosti znakova starenja i drugih nepravilnosti na koži, kao što su mrlje od sunca i ožiljci. Tretman takođe može pomoći u poboljšanju teksture kože i učiniti je glatkom i sjajnom. Lasersko podmlađivanje šaka je siguran i efikasan tretman koji ne zahtijeva anesteziju ili dug oporavak. Rezultati su vidljivi već nakon jednog tretmana, a do dugoročnih rezultata može se doći ponavljanjem tretmana nakon nekoliko meseci.

podmlađivanje šaka podmlađivanje šaka

 

U kojim slučajevima nam je potrebno lasersko podmlađivanje šaka?

S obzirom da su šake deo tela koji je najviše izložen štetnom dejstvu sunčevog zračenja i drugim spoljašnjim uticajima, često su one prve pogođene vidljivim znacima starenja. Najupečatljvije promene na šakama su najčešće flekice koje se nazivaju staračke pege i sunčane pege. Kako dolazi do gubitka potkožnog masnog tkiva u toku uobičajenog procesa starenja, koža naših šaka gubi volumen, postaje naborana i opuštena. Lasersko podmlađivanje šaka se često koristi kao neinvazivni tretman za smanjenje vidljivih znakova starenja na koži ruku. Ovaj tretman se može primenjivati u različitim slučajevima, uključujući:

Gubitak tonusa

Kako starimo, koža na našim rukama postaje tanja i gubi volumen, što može uzrokovati izgled izbočenih vena i kostiju. Lasersko podmlađivanje šaka može se koristiti za stimulisanje proizvodnje kolagena i elastina u koži ruku, što može pomoći u obnavljanju volumena kože.

Tamni pigmenti

Takođe poznati kao mrlje od starenja, tamni pigmenti se pojavljuju na koži ruku kao posledica izlaganja suncu i prirodnog procesa starenja. Lasersko podmlađivanje šaka može se koristiti za uklanjanje ovih pigmentacija.

Fine linije i bore

S vremenom se na koži ruku pojavljuju bore i fine linije. Lasersko podmlađivanje šaka koristi se za uklanjanje ovih znakova starenja.

Suva koža

Suva koža na rukama može uzrokovati da koža izgleda nezdravo i starije. Lasersko podmlađivanje šaka može se koristiti da bi se stimulisala hidratacija i obnavljanje kože.

Oštećena koža

Ako su vaše ruke izložene štetnim UV zracima, hemikalijama ili drugim toksičnim agensima, koža na rukama može biti oštećena i izgledati starije. Lasersko podmlađivanje šaka regeneriše oštećenu kožu i dovodi do poboljšanja njene teksture i izgleda.

Starenje kože na šakama

Starenje kože na šakama je prirodan proces koji se događa s godinama i obično se manifestuje kao suva, tanka, pigmentirana koža s vidljivim borama i pegicama. Ovaj proces se ubrzava izlaganjem UV zračenju, pušenjem, konzumiranjem alkohola, nezdravom ishranom i nedostatkom hidratacije.

Faktori koji dovode do starenja kože šaka

Koža na šakama podložna je starenju usled različitih faktora. Navešćemo neke od glavnih uticaja koji dovode do starenja kože na šakama:

 • Gubitak kolagena i elastina

S godinama, koža na šakama gubi kolagen i elastin, dva proteina koji joj daju elastičnost i čvrstoću. Smanjenje nivoa kolagena i elastina može dovesti do gubitka punoće i čvrstoće kože na šakama.

 • Izloženost suncu

Izloženost sunčevom zračenju je jedan od glavnih uzroka starenja kože na šakama. UV zraci izazivaju oštećenja kože, uključujući tamne mrlje, bore i suvoću. Stoga je važno koristiti kremu za sunčanje na šakama tokom cele godine.

 • Nedostatak hidratacije

Koža na šakama je tanka i nema mnogo lojnih žlezda, što može dovesti do dehidratacije. Suva koža brže stari, pa je važno održavati hidrataciju šaka na optimalnom nivou.

 • Ponavljajući pokreti 

Repetitivni pokreti ruku, poput kucanja na računaru ili rada za mašinom, mogu dovesti do istezanja kože na šakama. To može uzrokovati bore i druge znakove starenja.

 • Pušenje

Pušenje je povezano s bržim starenjem kože, uključujući i kožu na šakama. Uzrok toga je što nikotin ometa protok krvi u koži, što znači da hranjive materije i kiseonik ne dopiru do ćelija kože na optimalan način. Ukratko, starenje kože na šakama uzrokuje kombinacija genetike, izloženosti suncu, dehidratacije, nedostatka kolagena i elastina, ponavljajućih pokreta rukama i pušenja. Razumevanje ovih faktora na pravi način može vam pomoći da bolje brinete o koži na šakama kako biste sprečili i ublažili znakove starenja.

Kako izgleda procedura laserskog podmlađivanja šaka?

 • Lasersko podmlađivanje šaka je potpuno bezbedan i komforan tretman. U pitanju je procedura koju izvodi stručno lice na najsavremenijem modelu lasera za ove namene. Procedura laserskog podmlađivanja šaka obično traje između 30 i 60 minuta i sastoji se od sledećih koraka:
 • Priprema kože – pre samog početka tretmana, naš stručnjak iz oblasti dermatologije će očistiti kožu na šakama i naneti gel na kožu kako bi laserska procedura mogla lakše da se obavi.
 • Laserska procedura – lekar specijalista dermatologije će koristiti laserski uređaj kako bi ciljano tretirao kožu na šakama. Laserska energija zagreva kožu, podstičući proizvodnju kolagena i poboljšavajući tonus kože.
 • Hlađenje – nakon laserske procedure, lekar će kožu na šakama ohladiti kako bi se smanjila iritacija i smanjio rizik od nuspojava.
 • Nanošenje hidratantne kreme – nakon tretmana, lekar će vam naneti hidratantnu kremu kako bi se koža na šakama dodatno nahranila.

Nakon laserskog podmlađivanja šaka, neće biti potreban period oporavka, i većina ljudi može da se vrati svojim svakodnevnim aktivnostima odmah nakon tretmana. Preporučuje se izbegavati izlaganje suncu i potrebno je koristiti kremu za sunčanje na šakama tokom nekoliko nedelja nakon tretmana kako bi se koža na šakama dodatno zaštitila. Broj tretmana potrebnih za postizanje najboljih rezultata može varirati u zavisnosti od stanja kože i željenih rezultata. Naše stručno lice vam nakon konsultacije može pomoći u određivanju broja tretmana potrebnih za postizanje najboljih rezultata. Treba naglasiti da su kod nas ove konsultacije besplatne.

Pravilna nega kože ruku

Pravilna nega kože ruku je ključna za održavanje zdrave i sjajne kože. Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da održite kožu na svojim rukama zdravom i hidriranom. Redovno perite ruke sapunom i toplom vodom kako biste uklonili prljavštinu i bakterije, ali izbegavajte sapune koji isušuju kožu i nemojte ruke prati previše vrućom vodoma koja može isušiti kožu. Nakon pranja ruku, uvek ih nežno osušite peškirom. Nemojte trljati kožu, jer to može dovesti do iritacije. Koristite kremu za ruke kako biste održali optimalan nivo hidratacije kože. Birajte kreme koje sadrže prirodne sastojke poput shea butera, ulja jojobe ili badema. Nosite rukavice kada radite poslove koji mogu dodatno isušiti kožu, poput pranja sudova ili čišćenja. Redovno obnavljajte kožu na svojim šakama pilingom. Piling pomaže pri uklanjanju mrtvih ćelija kože i podstiče rast novih, zdravih ćelija. Obratite pažnju na sunčevo zračenje, s obzirom da UV zraci mogu oštetiti kožu i dovesti do preranog starenja kože. Zaštitite svoju kožu ruku kremom za sunčanje sa visokim zaštitnim faktorom. Negujte i vodite računa o koži oko noktiju, jer je ovo područje sklonije isušivanju i ispucalosti. Sledeći ove savete, vaše ruke će izgledati zdravo i negovano, a koža će biti zategnuta bez vidljivih znakova starenja, pegica, bora i nepravilnosti.

Prevencija prevremenog starenja šaka

Prevencija prevremenog starenja kože ruku može biti ključna u održavanju mladalačkog izgleda kože šaka. Neke od mera prevencije uključuju:

 • Izlaganje šaka suncu je jedan od glavnih uzroka prevremenog starenja kože, te je stoga važno koristiti zaštitne kreme sa zaštitnim faktorom tokom cele godine.
 • Redovno hidrirajte kožu šaka upotrebom hidratantnih krema, posebno tokom zime kada je vazduh suv.
 • Koristite rukavice prilikom kućnih poslova kako biste zaštitili kožu od agresivnih hemikalija i drugih iritansa.
 • Nega noktiju je takođe važna za izgled šaka, pa ne zanemarujte redovno oblikovanje i tretmane noktiju.
 • Konzumirajte hranu bogatu antioksidansima i vitaminom E, koji pomažu u sprečavanju oštećenja kože uzrokovanih slobodnim radikalima.
 • Izbegavajte pušenje i konzumiranje alkohola, jer ovi faktori doprinose prevremenom starenju kože šaka.
 • Redovno radite vežbe za šake kako biste održali snagu i fleksibilnost mišića i zglobova, te zadržali tonus.

Koje korake preporučujemo?

U Laser Centru Diva I za podmlađivanje šaka našim pacijentima preporučujemo 3 koraka u terapiji:

 1. Za tretiranje staračkih pega i drugih diskoloracija na koži šaka, preporučujemo terapiju najnovijim, najefikasnijim SP Dynamis laserom za uklanjanje fleka. Laser određene talasne dužine deluje na kožu i dovodi do značajne redukcije u pojavi svih vrsta pigmentacija na koži šaka. Procedura je potpuno bezbedna, nema nikakvih neželjenih efekata niti perioda oporavka, tako da se nakon procedure možete vratiti svojim uobičajnim aktivnostima. U zavisnosti od proširenosti promena laserski tretman je potrebno ponoviti 2-3 puta, u regularnim intervalima, što određuje lekar na samom pregledu.
 2. Za tretiranje opuštene kože i bora, kao i gubitak volumena na koži šaka, preporučujemo tretman hijaluronskim filerima i mezokoktelima. Hijaluronski fileri i mezokokteli predstavljaju odlično rešenje da vaše šake podmladite na potpuno prirodan i neinvazivan način. U Laser Centru Diva I stručnost kadra u kombinaciji sa najkvalitetnijim materijalom sa kojim radimo daje sigurne, bezbedne i dugoročne rezultate.
 3. Za prevenciju dalje pojave znakova starenja na koži šaka svim našim pacijentma savetujemo zaštitu od sunca, sa kremom širokog spektra dejstva, koji treba da predstavlja obavezan deo dnevne rutine svakog pojedinca.

Podmlađivanje šaka se postiže najnovijim hiijaluronskim filerom kojim se nadoknadjuje volumen kože, uspešno tretiraju bore, popravlja kvalitet i omogućava hidratacija  šaka.

Delovanje mezokoktela na kožu šaka

Mezokokteli su preparati koji se sastoje od različitih aktivnih supstanci, a koji se koriste za poboljšanje kvaliteta i izgleda kože. Kada se mezokokteli nanose na kožu na šakama, oni deluju na nekoliko načina:

Hidratacija kože – mezokokteli sadrže hijaluronsku kiselinu i druge sastojke koji hidriraju kožu i poboljšavaju njenu elastičnost.

Poboljšanje tonusa kože – sastojci poput vitamina C i peptida podstiču proizvodnju kolagena, što poboljšava tonus kože.

Smanjenje tamnih fleka – mezokokteli sadrže sastojke koji smanjuju tamne fleke i hiperpigmentaciju na koži.

Poboljšanje teksture kože – mezokokteli sadrže komponente koje pomažu u uklanjanju mrtvih ćelija kože, čime se poboljšava tekstura kože i uklanja grubost.

Stimulacija rasta novih ćelija – sastojci poput retinola i vitamina E podstiču rast novih ćelija kože, čime se poboljšava izgled kože i smanjuju sitne bore.

U zavisnosti od specifičnih sastojaka u mezokoktelima, delovanje na kožu na šakama može biti različito, ali opšte poboljšanje kvaliteta kože i smanjenje vidljivih znakova starenja su rezultati ovog tretmana koji ne izostaju.

Efikasnost hijaluronskih filera kod podmlađivanja šaka

Hijaluronski fileri su popularni estetski tretmani koji se koriste za popunjavanje bora i vraćanje volumena koži lica, ali se takođe mogu primeniti i na koži šaka. Kada se koriste na šakama, hijaluronski fileri pomažu u obnavljanju izgubljenog volumena i vraćanju mladalačkog izgleda kože, elastičnosti, nežnosti, blistavosti i jedrine. Hijaluronski fileri se ubrizgavaju u kožu šaka i obično se primenjuju uz lokalnu anesteziju. Postupak traje oko 30 minuta i gotovo da nema perioda oporavka. Pacijenti mogu da se vrate normalnim aktivnostima odmah nakon tretmana. Efikasnost hijaluronskih filera kod podmlađivanja šaka varira od osobe do osobe ali generalno fileri pružaju vidljive rezultate u smanjenju bora i finih linija, vraćaju izgubljeni volumen i hidriraju kožu šaka. Rezultati se obično primećuju odmah nakon tretmana i mogu trajati od 6 do 12 meseci, nakon čega je potrebno ponoviti tretman. Hijaluronski fileri su sigurni i jednostavni za primenu, jer je hijaluronska kiselina svojstvena ljudskom organizmu koji je ne doživljava kao “strano telo” pa se ona prirodno stapa.

Kako laser deluje na kožu ruku?

Laserski svetlosni snop prolazi kroz različite slojeve kože i reaguje s pigmentom melaninom. Delujući na melanin, svetlosni laser se transformiše u talase koji razgrađuju ovaj pigment. Nakon razgradnje, makrofagi, deo imunološkog sistema, uklanjaju razgrađene čestice melanina iz kože. Neki od efekata ovog tretmana uključuju uklanjanje tamnih mrlja i zadebljanja na koži šaka, poboljšanu hidrataciju i kvalitet kože šaka, te izgled, nežnost i mekoću kože koja je svetlija, baršunastija na dodir. Prednosti ovog tretmana su brzina i efikasnost, s trajanjem tretmana od samo 30-ak minuta, jednostavnost i udobnost, bezbolnost bez upotrebe anestezije, bez rezova i ožiljaka, brz oporavak, mogućnost obavljanja procedure tokom cele godine i primerenost svim tipovima kože.

Kako zakazati tretman laserskog podmlađivanja šaka?

U Laser Centru Diva I dostupni smo za tretmane svakog radnog dana u toku radnog vremena, a za sve laserske i estetske procedure nudimo besplatne konsultacije s našim lekarima. Oni će Vam pružiti najpreciznije informacije o očekivanim efektima i preporučiti i ostale procedure koje biste mogli kombinovati kako biste postigli najbolje efekte i dugotrajne rezultate. Za rezervaciju termina, pozovite nas na brojeve +381 11 66 04 55 3 i +381 11 24 44 676 ili pošaljite e-mail na našu zvaničnu e-mail adresu: [email protected]. Takođe, termin se može zakazati i rezervisati pozivom na broj mobilnog telefona: 069/692-692.

Zakažite Vaš pregled

  Pozovite 069/692-692