Neoperativno podizanje i zatezanje kapaka

U procesu starenja dolazi do gubitka i smanjene sinteze kolagena i elastina koiji su osnovni strukturni proteini tkiva, kao i gubitka hijaluronske kiseline iz međućelijskog prostora koja je odgovorna za hidrataciju i održavanje volumena tkiva.

Kao rezultat ovih regresivnih procesa koža postaje istanjena, naborana i dehidrirana, osetljivija na traumu i slabo ishranjena.

Na licu se prvi znaci starenja javljaju u predelu očiju zbog posebnih anatomskih osobina te regije – tanka koža kapaka i periorbitalne regije, primetniji gubitak potpornog tkiva i pojačan vaskularni crtež u zoni donjeg kapka, što se na licu ispoljava kao pojava tamnih podočnjaka.

Promene koje nastaju u procesu starenja u regiji orbite

U regiji orbite dolazi do pojave sitnih bora oko spoljašnjih uglova očiju, javljaju se podočnjaci usled propadanja vezivnog tkiva regije donjeg kapka i posledične izrazenosti venskog spleta te regije i pada gornjih kapaka koji prati pad tonusa celog lica.

Očni kapci imaju ulogu da štite i pokrivaju ulazni otvor očne duplje i njen sadržaj. Pad gornjih kapaka koji se normalno dešava u procesu starenja dovodi do toga da pacijent dobija tužan, umoran i ostareo izgled.

Neoperativni lifting kapaka

Podizanje kapaka bez operacije predstavlja revolucionarni anti-aging metod i najnoviji pristup rešavanju problema spuštenih kapaka. Pogodnostima koje nudi – neinvazivan, nema perioda oporavka i bezbolan tretman,  zamenio je hirurški zahvat (gornju blefaroplastiku) i omogućio da na komforan način i bez ikakvog rizika postignemo podizanje kapaka uz podmlađivanje okolne regije orbite.

Ovaj neinvazivni metod  podrazumeva primenu RF energije Alma lasers platforme putem jedinstvenog periorbitalnog nastavka,  specijalnog tehnološkog dizajna namenjenog za regiju oko očiju, u svrhu zatezanja supraorbitalnog dela ili gornje regije orbite i podizanja gornjeg kapka apsolutno komfornom i bezbolnom metodom.
Ovom tehnikom podmlađivanja ili radiotalasnim liftingom se podstiče pojačana produkcija kolagena i zatezanje regije i pacijent dobija odmorniji i mladalački izgled.

Prednosti RF lifting metode

  • neinvazivna
  • komforna
  •  prijatna
  • nema ožiljaka
  • nema perioda oporavka
  • prirodan izgled pacijenta
  • kratko trajanje tretmana
  • nema uvođenja u anesteziju

Pacijent već posle prvog tretmana podizanja kapaka bez operacije primećuje da su mu oči otvorenije, izgled podmlađen a bore oko spoljašnjih uglova očiju redukovane.

Tehnika podizanja kapaka i gornje trećine lica radiofrekventnom energijom može se uspešno kombinovati sa ostalim modalitetima podmlađivanja kao što su PRP lifting, botox i injektovanje hijalurona u temporalnu ili slepoočnu regiji u cilju liftinga.

Laser Centar Diva

Vladimira Popovića 52, Novi Beograd
Prote Mateje 9, kod Slavije