Procedura za podmlađivanje kože i rešenje za mnoge probleme na koži

Mezoterapija lica je kozmetički tretman koji se koristi za poboljšanje izgleda kože lica. Ova procedura se izvodi ubrizgavanjem aktivnih supstanci direktno u kožu, kako bi se postigao određeni efekat. Aktivne supstance mogu uključivati vitamine, minerale, aminokiseline, hijaluronsku kiselinu ili druge sastojke koji se koriste za hidrataciju, pomlađivanje i regeneraciju kože.

Mezoterapija doprinosi poboljšanju kože koja izgleda umorno i bez sjaja, a uz to može ublažiti i prve površinske bore. Reguliše lokalnu cirkulaciju krvi, dovodeći do toga da se koža reši slobodnih radikala i toksina koji se svakodnevno nakupljaju u njoj. 

Ovaj tretman se pomoću apliciranja adekvatnih koktela koristi i kod tretiranja hiperpigmentacija, proširenih pora i masne kože, kao i kod lečenja akni. Mezoterapija lica može poslužiti kao dopunska metoda laserskim procedurama koje se izvode kao primarne za lečenje navedenih problema sa kožom.

Kako mezoterapija deluje?

Vitaminski kokteli koji su u upotrebi u mezoterapiji lica stimulišu fibroblaste u koži kako bi se podstakla proizvodnja kolagena. Zato je mezoterapija procedura koja se najviše koristi kod borbe protiv prvih znakova starenja i prvi je izbor kod mlađih pacijenata kao preventivna metoda rejuvenacije posle 25. godine života.

Na listi sastojaka korisnih za kožu nalazi se hijaluronska kiselina, faktori rasta, vitamini, peptidi, antioksidansi a koji pružaju idealno okruženje za ćelije kože koje se bolje nose sa procesom starenja. Uobičajen mezoterapijski koktel može da sadrži i preko 50 aktivnih sastojaka za hranjenje, obnovu, pomlađivanje kože i podsticanje ćelija da usporavaju proces starenja.

Ako imate događaj na kojem treba da zablistate, mezoterapija je pravi tretman za tu priliku! 

Zašto je mezoterapija lica popularna procedura?

Mezoterapija lica je popularna zbog svoje prilagodljivosti i brzih rezultata. Može se ciljano tretirati određeno područje lica, a aktivne supstance se direktno implementiraju u kožu, što povećava efikasnost tretmana u odnosu na korišćenje kozmetičkih preparata na površini kože.

Prednosti mezoterapije lica

Prednosti mezoterapije lica uključuju hidrataciju kože, poboljšanje teksture i elastičnosti kože, smanjenje finih linija i bora, smanjenje pigmentacije i ožiljaka od akni, kao i opšti efekat pomlađivanja kože.

Hidratacija kože

Mezoterapija lica uključuje injekcije hijaluronske kiseline, vitamina, minerala i drugih hranljivih materija direktno u kožu. To pomaže u dubinskoj hidrataciji kože, zadržavanju vlage i poboljšanju opšteg stanja kože.

Poboljšanje teksture i elastičnosti kože

Aktivni sastojci koji se koriste u mezoterapiji podstiču sintezu kolagena i elastina, što doprinosi poboljšanju teksture i elastičnosti kože. Koža postaje glatka, čvršća i otpornija na starenje.

Smanjenje finih linija i bora

Mezoterapija lica može pomoći u smanjenju vidljivosti finih linija i bora. Aktivne supstance koje se koriste podstiču obnovu kože, pospešujući njen tonus i strukturu, što može smanjiti pojavu bora.

Smanjenje pigmentacije i ožiljaka od akni

Mezoterapija može biti efikasna u smanjenju pigmentacije kože i ožiljaka od akni. Injekcije hranljivih supstanci mogu posvetleti tamne mrlje i ožiljke, poboljšavajući ukupni tonus kože.

Opšti efekat pomlađivanja kože

Mezoterapija lica može dati opšti efekat pomlađivanja kože. Aktivni sastojci stimulišu regeneraciju ćelija kože, poboljšavajući njenu teksturu, tonus i sjaj.

Kako se izvodi mezoterapija lica i koliko traje procedura?

Mezoterapija lica obično se izvodi pomoću tankih igala ili mezoterapeutskog pištolja. Postupak može biti malo neprijatan, ali obično nije bolan. Trajanje same procedure može varirati u zavisnosti od broja ubrizgavanja i područja koje se tretira, ali obično traje između 30 i 60 minuta.

Koliko tretmana je potrebno uraditi?

Za najbolje rezultate za većinu indikacija, preporučljivo je uraditi 4-6 tretmana u intervalima od 1-2 nedelje.

Da li postoje neki neželjeni efekti?

Najbolje od svega je što mezoterapija nema neželjenih efekata!

Može se javiti samo blagi otok ili crvenilo koji nestaju u potpunosti za 24-48h.

Ukoliko se tretiraju podočnjaci, crvenilo oko očiju može perzistirati malo duže, ali se sve povlači u roku od par dana.

Snaga mezokoktela za negovano i zategnuto lice

Mezokokteli su smese aktivnih supstanci koje se injektiraju u kožu kako bi se postigli određeni estetski efekti. Ove smese mogu sadržavati kombinaciju vitamina, minerala, aminokiselina, enzima, peptida i drugih sastojaka koji imaju hidratantno, regenerativno i pomlađujuće dejstvo na kožu.

Mezokokteli se koriste za rehidrataciju suve kože, poboljšanje tonusa i teksture kože, smanjenje bora i finih linija, ublažavanje pigmentacije i ožiljaka od akni, kao i za opšte pomlađivanje i osvežavanje kože lica. Sastav mezokoktela može se prilagoditi individualnim potrebama pacijenta i specifičnim problemima kože.

Kome se preporučuje mezoterapija lica?

Mezoterapija lica može biti korisna za osobe koje žele da poboljšaju tonus kože, hidriraju suvu kožu, smanje fine linije i bore, ublaže pigmentaciju ili ožiljke od akni ili postignu opšti efekat pomlađivanja kože. Takođe se može koristiti kao preventivni tretman za očuvanje mladalačkog izgleda kože.

Indikacije

 • Gubitak sjaja kože
 • Masna koža sklona aknama
 • Smanjena hidratacija kože
 • Gubitak blistavosti
 • Gubitak tonusa i elastičnosti
 • Gubitak volumena kože
 • Tretiranje finih linija i bora na licu
 • Proređena kosa
 • Lečenje strija
 • Lečenje podočnjaka i umornog izgleda kože

Kome se ne preporučuje izvođenje ove procedure?

Mezoterapija lica nije preporučljiva za trudnice, dojilje, osobe sa aktivnim infekcijama ili kožnim bolestima, kao i za osobe koje imaju alergijske reakcije na aktivne supstance koje se koriste u tretmanu. 

Pre tretmana, važno je konsultovati se sa stručnjakom ili dermatologom kako bi se utvrdilo da li ste dobar kandidat za mezoterapiju lica i da li postoji bilo kakva kontraindicija ili rizik za vaše specifično stanje.

Ako imate određene dermatološke probleme, kao što su ozbiljne akne, duboke bore ili ožiljci, možda će vam biti potrebne druge vrste tretmana koje može preporučiti dermatolog.

Postoji li period oporavka?

Period oporavka nakon mezoterapije lica obično je kratak. Moguće su privremene reakcije kao što su crvenilo, otok ili osetljivost na tretiranim područjima, ali obično se brzo povlače i ne zahtevaju duže vreme oporavka.

Da li je procedura mezoterapije lica bolna?

Tretman mezoterapije obično uključuje ubrizgavanje aktivnih supstanci u kožu lica kako bi se postigli željeni estetski efekti. U Laser Centru Diva I, pre same procedure se koristi lokalni anestetik u vidu kreme na tretiranom području, što čini tretman potpuno bezbolnim.

Da li je mezoterapija lica bezbedna procedura?

Mezoterapija je sigurna procedura kada se izvodi u akreditovanim i sertifikovanim centrima, kao što je Laser Centar Diva I. Doktori u našem centru poseduju veliko iskustvo i znanje u mezoterapiji i garantuju visok nivo bezbednosti. Mezokokteli koji se koriste spravljeni su od najkvalitetnijih materijala, što dodatno doprinosi bezbednosti postupka.

Koliko traju efekti mezoterapije lica?

Trajanje efekata mezoterapije može varirati, ali se za najoptimalnije rezultate preporučuje serija od 4-6 tretmana, u zavisnosti od indikacije. Efekti tretmana mogu trajati od 12-18 meseci, nakon čega se tretman može ponoviti.

Na kojim se još regijama kože može izvoditi procedura?

Mezoterapija je kozmetički tretman koji uključuje ubrizgavanje aktivnih sastojaka u površinske slojeve kože. Ova terapija se može izvoditi na različitim delovima kože, a izbor zavisi od specifičnih problema koje želite tretirati. Evo nekih od uobičajenih područja na kojima se može primenjivati mezoterapija:

Lice

Mezoterapija se često koristi za tretiranje različitih estetskih problema na licu, kao što su bore, fine linije, neujednačen ten, ožiljci od akni i dehidrirana koža. Aktivni sastojci se ubrizgavaju u kožu lica kako bi se podstakla hidratacija, obnovila elastičnost i podmladila koža.

Vrat i dekolte

Ova područja su takođe sklonija starenju i gubitku tonusa kože. Mezoterapija se može koristiti za smanjenje bora i stvaranje čvršće i glatke kože na vratu i dekolteu.

Telo

Mezoterapija se ponekad koristi za ciljano tretiranje celulita i masnih naslaga na telu. Aktivni sastojci se ubrizgavaju u problematična područja kako bi se poboljšala cirkulacija, razgradnja masnih naslaga i smanjio izgled celulita.

Temeno područje 

Mezoterapija kose se može primenjivati i na temenu kako bi se podstakao rast kose i tretirao problem opadanja kose. Aktivni sastojci se ubrizgavaju direktno u kožu temena kako bi se ojačale folikule kose i podstakao rast nove kose.

Može li se mezoterapija lica kombinovati sa drugim procedurama?

Mezoterapija se može uspešno kombinovati sa drugim estetskim procedurama, poput laserskih tretmana, filera ili plazme, koje se takođe mogu izvoditi u Laser Centru Diva.

Koje aktivnosti treba izbegavati pre i posle mezoterapije lica?

Pre procedure mezoterapija lica treba izbegavati upotrebu analgetika i drugih lekova koji produžavaju vreme krvarenja, kao i konzumiranje alkoholnih pića. Takođe, nije poželjno da se neposredno pre dolaska na mezoterapiju podvrgavate higijenskom tremanu lica.

Nakon mezoterapije pacijenti treba da izbegavaju šminkanje, odlazak u saunu, fizički napor, kao i tuširanje toplom vodom.

Zašto je važno da mezoterapiju izvodi stručno lice?

Mezoterapija uključuje ubrizgavanje aktivnih sastojaka u kožu, što zahteva preciznost i stručnost. Nepravilno izvođenje ove procedure može dovesti do komplikacija poput infekcija, modrica, ožiljaka ili alergijskih reakcija. Stručno lice sa znanjem i iskustvom u mezoterapiji će pravilno upravljati iglom i pratiti protokole sterilnosti kako bi se minimizirali rizici.

Svaka osoba ima jedinstvene potrebe i specifične probleme kože. Stručno lice će izvršiti detaljnu procenu kože i prilagoditi mezoterapiju tako da odgovara individualnim potrebama pacijenta. Lekar će odabrati odgovarajuće aktivne sastojke, koncentracije i dubinu ubrizgavanja kako bi se postigli optimalni rezultati.

Mezoterapija uključuje upotrebu različitih aktivnih sastojaka kao što su vitamini, minerali, aminokiseline i hijaluronska kiselina. Stručno lice će imati duboko razumevanje ove vrste supstanci, njihovih svojstava i interakcija sa kožom. To će omogućiti da se odaberu najprikladniji aktivni sastojci za specifične probleme kože i postignu optimalni rezultati.

Praćenje napretka i reakcija: Stručno lice će pratiti napredak tretmana i reakcije kože tokom vremena. Oni će biti u stanju da prepoznaju eventualne neželjene efekte i pravovremeno reaguju kako bi minimizirali rizike. Takođe će pružiti pacijentu savete o post-tretmanskoj nezi i prilagoditi dalje tretmane prema individualnim potrebama.

Naš stručni tim ima bogato iskustvo u izvođenju mezoterapije

Naši lekari u Diva Laser Centar timu odlikuju se dugogodišnjim iskustvom i stručnošću u području mezoterapije. Posvećeni smo pružanju vrhunskih tretmana i rezultata našim pacijentima.

Naš tim lekara ima bogato znanje o mezoterapiji i redovno se usavršava u najnovijim tehnikama i dostignućima u ovoj oblasti. Sa razumevanjem da je svaki pacijent jedinstven, naši lekari pristupaju svakom slučaju individualno, pružajući personalizovane tretmane koji odgovaraju specifičnim potrebama svakog pojedinca.

Naša dugogodišnja praksa omogućila nam je da steknemo duboko razumevanje aktivnih sastojaka koji se koriste u mezoterapiji i njihovu interakciju sa kožom. To nam omogućava da odaberemo optimalnu kombinaciju supstanci i prilagodimo dubinu ubrizgavanja kako bismo postigli najbolje rezultate za naše pacijente.

Pored našeg stručnog znanja, fokusirani smo na sigurnost i udobnost pacijenta tokom celog procesa mezoterapije. Sprovodimo stroge protokole sterilnosti i koristimo visokokvalitetne materijale i opremu kako bismo obezbedili sigurnost i smanjili rizik od komplikacija.

Naš cilj je pružiti našim pacijentima ne samo estetske rezultate, već i pozitivno iskustvo tokom celog tretmana. Posvećeni smo praćenju napretka i reakcija pacijenata, pružajući podršku i savete tokom post-tretmanske nege.

Mezoterapija lica – cena

Cena procedure mezoterapija lica kreće se od 70 evra u dinarskoj protivvrednosti, ali tačnu cenu formiramo na konsultacijama u skladu sa individualnim stanjem kože pacijenta i potrebnim brojem tretmana, vrstom mezokoktela koji će se koristiti itd. Naš cenovnik svih antiaging procedura možete pogledati ovde.

Kako da zakažem proceduru mezoterapija lica?

Za zakazivanje tretmana, možete kontaktirati Laser Centar Diva I tokom radnog vremena. Konsultacije su besplatne i obavljaju ih lekari koji će vam pružiti precizne informacije o očekivanom efektu tretmana, kao i preporuke za eventualnu kombinaciju drugih procedura radi postizanja najboljih rezultata. 

Kada se odlučite za mezoterapiju u Diva Laser Centru, možete biti sigurni da ćete biti u rukama iskusnih lekara koji će vam pružiti najbolju moguću negu i postići željene rezultate. Vaše zadovoljstvo i dobrobit su naš prioritet, i radujemo se što vam možemo pomoći u postizanju zdrave i blistave kože.

Možete zakazati termin za besplatnu konsultaciju pozivom na brojeve +381 11 66 04 55 3 i +381 11 24 44 676 ili slanjem e-maila na [email protected]

Autor:
Dr medicine Anja Zmbov, Specijalizant dermatovenerologije

Zakažite Vaš pregled

  Pozovite 069/692-692