Šta je lasersko podmlađivanje lica i vrata?

Laserski lifting, odnosno podmlađivanje lica laserom, je nehirurška i neinvazivna metoda koja doprinosi obnavljanju vaše kože na jedan potpuno prirodan način. Koža je podmlađena, ten i tekstura su poboljšani, a brojne nejednakosti i nepravilnosti na koži su znatno manje. Posle procedure, koža mekana, glatka i blistava, i sve to bez upotrebe igala. Nema modrica, otoka i dugotrajnog oporavka, što znači da ste istog trena spremni da se vratite svojim uobičajenim aktivnostima

 Laserske lifting procedure su trenutno najefikasnije i najdugoročnije metode kada je reč o nehirurškom podmlađivanju lica. Kako naša klinika uvek ide u korak sa najnovijim dostignućima iz oblasti estetske medicine, obe ove procedure dostupne su u Laser Centru Diva I. 

Indikacije za zatezanje lica laserom

Kako biste otkrili da li ste baš vi dobar kandidat za lasersko podmlađivanje lica, treba da obratite pažnju na neke od najčešćih indikacija:

 • Fine linije i bore na licu ili telu – koža lica i tela nije više glatka, primetna je pojava finih linija i sitnijih i/ili dubljih bora koje koži daju stariji i umorniji izgled;
 • Opuštena koža – primetan je gubitak elastičnosti i pounoće kože, što dovodi do vidljivih promena u strukturi i obliku čitavog lica;
 • Proširene pore – prirodan proces starenja kao posledicu ima smanjenu proizvodnju kolagena i gubitak elastičnosti, što čini da proširene pore postanu uočljivije nego ranije;
 • Neujednačen ten i tekstura kože – mrtav, beživotan i neujednačen ten, kao i koža gruba na dodir, bez sjaja i sklona iritaciji, veoma su česte posledice starenja i izlaganja kože raznim štetnim spoljim faktorima;
 • Smanjen volumen kože – gubitak volumena je glavni uzročnik opuštenog i beživotnog izgleda kože koji vodi do promena u definiciji lica i gubitka svežine i mladalačkog sjaja;
 • Smanjen volumen usana – usne sa godinama gube na elastičnosti, što vodi do manjeg volumena, gubitka jasne konture usana, kao i izvijanja uglova usana prema dole. 

Ukoliko primećujete kod sebe bilo koji od ovih znakova, podmlađivanje lica laserom je idealna anti-aging procedura za vas. 

Veoma je bitno da naglasimo da koža stari u svim slojevima, a znaci starenja su vidljivi na njenoj površini. Najdublji sloj kože je hipodermis, u kom tokom godina dolazi do smanjenja ćelija u kojima se skladište lipidi. Smanjuje se elastičnost kože, nastaju dublje bore, a česta pojava su i takozvani upali obrazi. Dermis je srednišnji sloj kože, čije ćelije vremenom slabe. S obzirom da se znatno smanjuje proizvodnja hijaluronske kiseline, gubi se sjaj kože i njena elastičnost. Ćelije površinskog sloja kože, epidermisa, se sporije obnavljaju i koža postaje vidno grublja, dok se njena sposobnost da se sama obnavlja smanjuje.

Ukoliko počnete sa tretmanima, kao što je nehirurško podmlađivanje laserom, čim uočite prve znake starenja na vašem licu, poput pojave bora ili blagog gubitka tonusa, ne samo da ćete podmladiti vašu kožu već ćete odložiti i celokupan proces starenja i obezbediti produženu svežinu vašem licu.

Kako funkcioniše nehirurško podmlađivanje laserom ?

Najnoviji laserski tretman je napravio revolucionarni skok u podmlađivanju i estetskoj medicini u opšte.  Njegova efikasnost je potvrđena u brojnim naučnim časopisima i koristi se u najeminentnijim svetskim klinikama kao procedura za podmlađivanje lica laserom, naročito popularna i omiljena među brojnim poznatim ličnostima sa crvenog tepiha. Koriste se laseri najnovije generacije sa ciljem postizanja najboljih, najvidljivijih i najdugotrajnijih rezultata kada je reč o tretmanima laserskog podmlađivanja lica.  Hirurški laseri su zaslužni za bržu i efikasniju regeneraciju epiderma koja za rezultat ima potpuno obnovljenu i oporavljenu kožu koja vraća svežinu i sjaj vašem licu. Sa druge strane, laseri, zbog svojih termičkih efekata koji pomažu u vršenju sinteze kolagenih i elastičnih vlakana, koži daju zategnut, jedar i podmlađen izgled.

Uz pomoć četiri različite talasne dužine laserskog pulsa koje deluju na sve slojeve kože istovremeno dobija se jedinstven i potpuno neverovatan efekat podmlađivanja bez ikakvih oštećenja kože. Ova procedura čini da vaš ten, tekstura kože, njen tonus, kao i čitava struktura lica budu promenjeni i da vaš lik zadrži svoju mladalačku pojavu. Ako se tome doda i prelaz preko bukalne sluzokože, dobija se 5D lifting efekat koji vaše lice čini naprosto neodoljivim. 

Zahvaljujući vrhunskoj tehnologiji i stručnom pristupu, nehirurško podmlađivanje laserom u Laser Diva Centru I predstavlja potpuno neinvazivan, pouzdan, efikasan, brz i bezbolan način da vašoj koži povratite mladalački sjaj, elastičnost, volumen i blistavost kakvu zaslužuje.

Prednost podmlađivanja lica laserskim tretmanom

Kako laser koristi najsavremeniju tehnologiju u oblasti estetske medicine za postizanje željenih rezultata, ne čudi da su prednosti podmlađivanja ovim tretmanom zaista mnogobrojne. 

 • Sinteza kolagena i elastina –  laser podstiče proizvodnju kolagena, glavnog proteina u našoj koži koji, uz elastin, utiče na tonus, volumen i elastičnost kože;
 • Zatezanje opuštene kože – povećana proizvodnja kolagena i elastina za rezultat ima vidljivo zatezanje prethodno opuštene kože i lifting efekat;
 • Podmlađivanje svih regija lica – jednom zategnuta, vaša koža će povratiti svoj mladalački sjaj, punoću i blistavost;
 • Minimalan period oporavka – ukoliko do njega i dođe, blago crvenilo se povlači najduže 48 sati nakon zatezanja lica laserom;
 • Bezbedna procedura za sve tipove kože –  laser je u potpunosti bezbedan i daje odlične rezultate bez obzira na tip kože koja je tretirana;  
 • FDA odobrenje – 4D Combo laser spada u kategoriju medicinskih lasera koji su odobreni za upotrebu od strane FDA (Uprava za hranu i lekove).

Podmlađivanje lica laserom nikad nije bilo lakše a rezultati nikada nisu bili vidljiviji. 

Koliko tretmana je potrebno uraditi kako bi lasersko podmlađivanje lica dalo rezultate?

U zavisnosti od tipa, starosti, strukture i individualnih osobina kože, preporučljivo je uraditi oko 3 tretmana i to u razmaku od 4 do 6 nedelja.  Upravo zbog individualnih osobenosti kože lica svakog pojedinca, važno je da se prvo konsultujete sa lekarom specijalistom koji radi u Diva Laser Centru I i koji će na osnovu vaše kože lica moći da vam da stručni savet i detaljnu preporuku koja se tiče broja tretmana potrebnih za postizanje željenog efekta.

Dodatne primene lasera 

Lekari specijalisti u Diva Laser Centru koriste 4D i 5D Combo i Alma lasere i za uklanjanje akni i ožiljaka od akni, kao i drugih tipova ožiljaka. Lasersko uklanjanje ožiljaka je neinvazivan, bezbolan i u potpunosti bezbedan proces. U odnosu na sve do sada poznate tehnike, ovaj inovativni proces pruža superiornost i maksimalnu efikasnost u trajnom uklanjanju svih vrsta ožiljaka.  

Faktori koji utiču na starenje kože

Faktori koji utiču na starenje kože su mnogobrojni, a neki od njih su prirodni i ne možemo da ih izbegnemo. Naše godine prate određene strukturne promene u koži koje određuju njenu ćelijsku funkciju. Kako starimo, kolagenska vlakna zadužena za čvrstinu i elastičnost naše kože, gube i na broju i na kvalitetu. Koža postaje opuštenija, sporije se obnavlja, a istovremeno dolazi i do pojave prvih finih linija

Prve znakove starenja kože možemo primetiti već oko 25. godine. Vremenom, plitke bore postaju sve izraženije i dolazi do nastajanja dubljih bora, gubitka volumena lica, kao i nedostatka elastičnosti kože. Gubitak volumena može da izmeni celokupan izgled lica, čineći da koža deluje starije i dajući licu iscrpljen izgled. Nedostatak elastičnosti kože se uglavnom javlja oko 50. godine. U tom periodu, koža postaje suva i zrela, gubi mladalačku blistavost i sve teže se odupire uticaju štetnih spoljašnjih faktora.

Ne zaboravimo i da mnogi spoljašnji faktori ostavljaju vidljiv trag na našoj koži. Na primer, izlaganje štetnom sunčevom zračenju, zagađenje vazduha, nepravila ishrana, pušenje i neadekvatna nega kože takođe utiču direktno utiču na starenje kože. Kao posledica izlaganja ovim faktorima rizika, javljaju se ožiljci, fleke, proširene pore i neujednačen ten. Dobra vest je da promenom životnih navika možemo da te faktore delimično redukujemo.

Najefikasniji način za otklanjanje znakova starenja i oštećenja na koži nastalih kao posledica unutrašnjih i spoljašnjih faktora jeste estetska medicina, i to procedura poznata kao zatezanje lica laserom.

Najčešća pitanja

Koja je prednost nehirurškog podmlađivanja laserom u odnosu na hirurške procedure?

Hirurško zatezanje lica je starija metoda, koja se već decenijama primenjuje u oblasti estetske medicine. Ona predstavlja invazivni metod podmlađivanja lica i zahteva duži oporavak, u periodu od prosečno 3 nedelje. Neželjene reakcije kao što su otok i modrice su učestale, a moguće su i ozbiljnije komplikacije. 

Za razliku od hirurškog zatezanja lica, lasersko podmlađivanje lica predstavlja neinvazivnu metodu. Potpuno je bezbedan, bezbolan za pacijenta, a istovremeno pruža impresivne rezultate. S obzirom da ne zahteva oporavak, nehirurško podmlađivanje laserom vam omogućava da se odmah vratite svojim dnevnim aktivnostima.

Kada mogu da očekujem prve rezultate?

Iskustvo u radu sa mnogobrojnim pacijentima u našem Diva Laser Centru I govori da su prvi značajni rezultati vidljivi već nakon prva dva tretmana zatezanja lica laserom. 

Ipak, treba imati na umu da je za postizanje maksimalnog efekta i najboljih rezultata najčešće potrebno ponoviti proceduru tri puta.  

Koliko traje jedan tretman  laserom?

Jedan tretman obično traje od 30 do 40 minuta, a tačno vreme trajanja tretmana zavisi od veličine tretirane regije. 

Brzina obavljanja tretmana je još jedna od prednosti korišćenja najnovijih lasera za podmlađivanje lica – ceo tretman možete obaviti u vreme pauze za ručak, brzo i efikasno. 

Da li je nehirurško podmlađivanje laserom bolno?

Lasersko podmlađivanje lica u Diva Laser Centru I je potpuno bezbolno i prijatno iskustvo za sve pacijente. 

Zahvaljujući savremnenoj tehnologiji 4D Combo lasera i njegovom specijalno dizajniranom sistemu koji u toku same procedure istovremeno hladi kožu i štiti je od oštećenja, našim pacijentima je obezbeđen maksimalan nivo udobnosti i komfora.

Jedina neprijatnost koja se može javiti tokom procedure jeste izuzetno blag osećaj peckanja.

Koliko traje oporavak posle zatezanja lica laserom?

Period oporavka posle laserskog podmlađivanja lica je zaista minimalan. Uglavnom traje do 48 sati. Naravno, to zavisi od tipa i starosti kože pacijenta. 

Kako da se ponašam posle laserskog podmlađivanja lica?

Naši lekari specijalisti u Diva Laser Centru I će vam detaljno objasniti celokupan tok procedure, kao i savetovati dalje korake koje treba da preduzmete posle zatezanja lica laserom. To se uglavnom odnosi na izbegavanje izlaganja suncu i upotrebu kreme sa zaštitnim faktorom, koju treba mazati po zadatom protokolu. 

Da li postoje neželjeni efekti nakon tretmana laserom?

S obzirom da se radi o medicinskom laseru koji koristi najsavremeniju i najpouzdaniju tehnologiju na tržištu, bezbednost pacijenta je na najvišem mogućem nivou i ne postoje nikakvi neželjeni efekti.  Kod pojedinih pacijenata se može desiti da nakon tretmana dođe do pojave blagog crvenila ili otoka koji se povlače već nakon 24-48 sati.  

Ko su idealni kandidati za zatezanje lica laserom? 

Sve osobe koje imaju fine linije ili bore na licu, opuštenu kožu, proširene pore, površne ožiljke ili druge nepravilnosti na koži, kao i koje primećuju da im koža lica na dodir postaje gruba i hrapava, mogu da se podvrgnu ovoj revolucionarnoj proceduri.

Svi tipovi kože i sve regije na licu se mogu bezbedno i efikasno tretirati na laseru.

Da li podmlađivanje lica laserom može da se kombinuje sa drugim anti-aging procedurama?

Apsolutno! 

U Diva Laser Centru I rade lekari koji iza sebe imaju veliko iskustvo iz laserske i estetske medicine i koji svim našim pacijentima nakon konsultacije daju preporuku o terapiji koja bi njihovoj koži najviše prijala ili o kombinaciji procedura koja bi omogućila postizanje maksimalnog efekta. 

Nehirurško podmlađivanje laserom se u Laser Centru Diva može sa velikim uspehom kombinovati sa filerima, plazmom, mezonitima ili mezoterapijom.

Kako da održim rezultate postignute laserskim podmlađivanjem lica?

Postignute rezultate možete održati redovnom negom lica, izbegavanjem štetnog UV zračenja, kao i ponavljanjem tretmana. Za dalje antiaging procedure ili tretmane laserom, konsultujte se sa našim stručnim timom. 

Kako mogu da zakažem zatezanje lica laserom?

U Laser Centru Diva možete zakazati tretman podmlađivanja i zatezanja lica laserom svakog radnog dana u okviru radnog vremena.

Konsultacije za sve laserske i estetske procedure su BESPLATNE, a rade ih lekari koji će vam dati najprecizniju informaciju o efektu koji možete da očekujete, kao i preporuku o nekim drugim procedurama koje eventualno možete kombinovati sa laserima radi postizanja maksimalnih rezultata.

Zakažite svoj termin za besplatnu konsultaciju u našoj specijalističkoj ordinaciji Diva Novi Beograd ili Diva Slavija svakog radnog dana u okviru radnog vremena pozivom na brojeve +381 11 66 04 55 3 i +381 11 24 44 676 ili slanjem email-a na našu zvaničnu e-mail adresu [email protected]

 

Zakažite Vaš pregled

  Pozovite 069/692-692