Popunjavanje usana hijaluronskim filerima

Na tržištu postoji više dostupnih filera, ali samo retki su FDA (Food and Drug Administration) odobreni. U našem laser centru koristimo samo FDA testirane filere, koji su bezbedni i efikasni kako bismo svojim klijentima obezbedili najbolje moguće rezultate. U ovoj proceduri filere nanose iskusni lekari, dobitnici međunarodnih nagrada u ovoj oblasti, čime se postiže najprirodniji izgled usana.

Hijaluron usne – kako funkcioniše popunjavanje?

Usne se oduvek smatraju neprolaznim simbolom ženske lepote, senzualne su, privlačne i nešto što se prvo primeti na licu. Može se reći da su usne u prvom planu: tajanstvene i ćutljive ili pričljive i sa osmehom – lepe usne već vekovima pobuđuju pažnju i maštu. Zato ne iznenađuje što je upravo povećanje usana jedan od najtraženijih tretmana odnosno estetskih korekcija u svetu i kod nas. Nanošenje hijalurona u usne ne čini samo da usne budu uvećane nego im daje efektan naglasak, simetriju i lepotu. Struktura hijalurona je već svojstvena strukturi usana pa nema opasnosti da ga organizam doživi kao “strano telo”. Efekat koji se dobija je nalik prirodno lepim, mladalačkim, simetričnim usnama zavodljivog oblika i volumena. Žene koje su se već odlučile za ovu proceduru kažu da sada sa radošću stavljaju karmin ili sjaj za usne i da je razlika u estetici neverovatna. Kako tačno izgleda procedura nanošenja filera za usne? Lekar ubrizgava malu količinu materijala direktno u usne i njene ivice, čime se povećava njihov volumen. U pitanju je nehirurška i minimalno invazivna estetska korekcija kojom se brzo i efikasno dobija izvanredan rezultat – povećanje usana i njihova bolja definicija i punoća. 

Koje su prednosti popunjavanja usana hijaluronom?

Hijaluronska kiselina (HA) je sastojak ljudskog tela i sastavni deo strukture dermisa. Njena uloga se ogleda u održavanju hidratacije kože i nadoknade volumena. Hijaluronska kiselina predstavlja prirodni glikozaminoglikan koji se nalazi u vezivnom tkivu našeg tela. Hijaluronska kiselina je osnovna komponenta onoga što daje strukturu vašoj koži i zaslužna je za pun i hidratizovan izgled, vezujući se za kolagen sa jedne strane, a sa druge sa molekulima vode. Odlična je za sve tipove kože s obzirom da ne izaziva iritacije i alergijske reakcije. Odgovorna je za glatkoću, gipkost, tonus i oporavak kože.

Procedurom ubrizgavanja hijaluronskih filera u usne dobija se:

 • Povećanje usana odnosno naglašavanje njihovog volumena
 • Ivice usana su konturisane
 • Asimetrične usne su korigovane
 • Uglovi usana su podignuti
 • Usne su podmlađene i hidrirane
 • Borice iznad i oko usana su uklonjene

Hijaluronski fileri su preparati koji u svom sastavu sadrže hijaluron koji se tankom iglicom ubrizgava u kožu ili potkožno tkivo radi uklanjanja bora, oblikovanja i zatezanja kože. U estetskoj medicini su našli veoma široku primenu. Naš stav je da hijaluronski fileri moraju biti provereni, registrovani na tržištu i najvišeg kvaliteta jer ćemo samo tako doći do najboljih rezultata na bezbedan način i na obostrano zadovoljstvo. Na konsultaciji pacijenti mogu saznati više o vrsti filera koje koristimo i njihovom dejstvu, kao i količini i tipu filera koji se preporučuje baš za njih. Zahvaljujući proceduri popunjavanja usana hijaluronom više nećete morati da šminkom vizuelno povećavate usne (olovkom za usne, sjajem za usne), već ćete imati ružičaste i zdrave usne čim se probudite i bez mnogo truda.

Šta je hijaluron?

Hijaluron prirodno postoji u našem telu. Visoke koncentracije se nalaze u vezivnom tkivu, hrskavici, oko očiju i u koži. Starenjem, opada koncentracija hijalurona, pa ju je potrebno nadoknaditi. Da bismo vam slikovito dočarali – hijaluronska kiselina deluje kao sunđer koji ima moć da vezuje veliku količinu vode stvarajući zaštitni sloj koji sprečava da voda ispari što rezultira  kožom koja je suva i dehidrirana. Stoga i ne čudi što su hijaluron i hijaluronska kiselina postali sinonim za podmlađivanje i zlatni standard u kozmetici i estetskim korekcijama. Gotovo da nema preparata za negu kože koji ne sadrži ovu supstancu, a savremene estetske procedure su postale nezamislive bez hijalurona. Moglo bi se reći da je hijaluron “prirodna hrana” za naše ćelije. O moći hijalurona svedoči i to da se primenjuje u raznim granama medicine kao što su reumatologija (za bolju pokretljivost zglobova), u oftamologiji (za lečenje suvoće oka i kod raznih intervencija), u ginekologiji (za epitelizaciju), u stomatologiji (kod upaljene sluzokože), a u dermatologiji – kako kod opekotina, lečenja promena na koži i suve kože, tako i kod potrebe za postizanjem anti age efekta. Baš kao što donosi blistav ten i kožu bez nesavršenosti, tako deluje i na usne – daje im jedrinu i punoću. Zato je ova estetska korekcija postala jedna od najpopularnijih i najtraženijih u našem centru za dermatološke, estetske i laserske procedure.

Koje rezultate donose fileri za usne?

Dobijaju se pune i nežne usne koje izgledaju potpuno prirodno. Hijaluronski fileri naglašavaju ivice usana i povećavaju im volumen. Filerima za usne se može postići i promena oblika ukoliko je potrebno. Usne postaju iskonturisane, punije i daju neodoljiv izgled čitavom licu. Od trenutka kada vaše usne postanu popunjenije i atraktivnije, poželećete da na njih nanesete ruž za usne bio on u jarko crvenoj, bordo, ružičastoj boji, čoko nijansama ili u nude tonovima, a klijentkinje koje su već prošle kroz ovu proceduru zadovoljne su kako su im lepo konturisane usne ujedno naglasile i obraze, bradu i oči. Ova procedura je takođe idealno rešenje i za one devojke i žene koje ne vole da se šminkaju – usne koje se odlikuju volumenom lepo će uobličiti lice i bez šminke.

Najčešće postavljanja pitanja

Kako izgleda procedura popunjavanje usana hijaluronom?

Tretman traje oko pola sata. Prvo se nanosi lokalni anestetik u vidu kreme, jer je ova regija vrlo osetljiva. Nakon 20 minuta, izvodi se tretman. U zavisnosti od oblika i anatomije lica, lekar specijalista će preporučiti odgovarajući volumen usana. Nekim klijentima više pristaje popunjavanje gornje usne, pojedinima se preporučuje samo popunjavanje donje usne, dok se kod nekih klijenata ravnomerno popunjavaju i gornja i donja usna.

Koliko dugo traje efekat?

Efekat traje od 12-18 meseci. Hijaluronska kiselina se vremenom apsorbuje, tako da će usne vremenom poprimiti svoj raniji izgled. Celo lice će vam izgledati vedrije i mlađe, a usne će dobiti zdravu boju, bore u uglovima usana nestaju i koža postaje elastična.

Da li će moje usne izgledati prirodno nakon tretmana?

Hijaluronske filere prevashodno koristimo za suptilne promene i poboljšanje kvaliteta usana. Fileri ne služe tome da potpuno izmene vaš izgled, već je cilj da se nadoknadi izgubljeni volumen i postigne jedrina usana. Najsavremenijim načinom rada, koji praktikujemo u našem laser centru, postiže se efekat punijih usana. Mi verujemo u parolu: „Manje je više“ i zato pravimo suptilne razlike u izgledu vaših usana, dajući im potpuno prirodan izgled. Uz minimalizam i kvalitet kako filera tako i stručnosti u izvođenju procedure od strane naših profesionalnih lekara izbegava se neprirodan i prenaglašen rezultat. Naprotiv – usne su savršeno oivičene, pune, sveže i podmlađene, a celo lice ulepšano.

Koliki je period oporavka?

Sa individualnim odstupanjima, oporavak traje oko 24h. Najpre će se videti blago crvenilo i ispupčenje na mestu gde je hijaluron apliciran, ali će ove promene nestati nakon nekoliko časova. Moguća je pojava manjeg otoka, što varira od klijenta do klijenta. Od velike je važnosti da proceduru izvodi stručno lice sertifikovano za ovu metodu, kao i da se upotrebljavaju visokokvalitetni fileri kako bi regija oko usana bila što manje natečena. Ne postoji mogućnost da se pojavi granulom kao kod veštačkih materijala (npr. silikon), s obzirom da proceduru izvodimo sa ispitanim i odobrenim hijaluronskim filerima vrhunskog kvaliteta. Hijaluron će se prirodno stopiti sa tkivom usana.

Da li je tretman bolan?

Tretman popunjavanja usana je minimalno bolna procedura. Možete osetiti samo malu neprijatnost prilikom uvođenja filera. Procedura korekcije usana hijaluronskim filerima je gotovo bezbolna  – nakon delovanja lokalnog anestetika, lekar precizno ubrizgava filere iglicom ili kanilom.

Da li je procedura bezbedna?

Da, hijaluron predstavlja ispitanu i organizmu svojstvenu supstancu. Postoji više različitih filera na tržištu, dok su samo malobrojni FDA odobreni. U našem laser centru koristimo isključivo materijale koji su FDA odobreni, da bismo osigurali da naši pacijenti dobiju najbolje moguće rezultate, koristeći najbezbednije filere na tržištu. Takođe, naši veoma iskusni lekari posećuju sve najprestižnije kongrese i obuke, kako bi uvek bili u korak sa najsavremenijim tehnikama i materijalima. Korekcija usana hijaluronom je bezbednija od drugih intervencija za povećanje volumena usana kao što su vakuum (koji može ostaviti masnice i podlive), popunjavanje usana silikonom ili biopolimerom (usne mogu postati neujednačene, a promene trajne i organizam bi mogao loše odreagovati na ove supstance, pa ne čudi što nemaju mnogo pristalica među lekarima i što su u određenim zemljama zabranjeni).

Šta da radim ako mi se izgled usana nakon tretmana ne sviđa?

Ukoliko niste zadovoljni novim izgledom usana, postoji specijalni enzim po imenu hijaluronidaza koji rastapa hijaluron. Prednost kvalitetnih hijaluronskih filera leži u tome da se može apsorbovati.

Postoje li neka pravila kojih se treba pridržavati nakon izvođenja procedure?

Dvanest sati nakon tretmana nije preporučljivo nanošenje šminke, kao ni izlaganje težem fizičkom naporu. Nakon toga se slobodno možete vratiti svojim uobičajenim aktivnostima. Savet više: ako radite korekciju usana hijaluronskim filerima namenski za neki poseban događaj na kojem vam je važno da izgledate prelepo, preporuka je da zakažete proceduru dve nedelje pre tog događaja da bi prošli otoci i eventualne modrice, hijaluron ostvario svoj pun efekat i usne postale popunjene i jedre.

Posle koliko vremena će biti vidljiv rezultat popunjavanja usana hijaluronom?

Maksimalan rezultat će biti vidljiv kroz nekoliko dana odnosno kada hijaluron veže molekule vode za sebe.

Šta se ne preporučuje pre izvođenja procedure?

Unos određenih lekova i suplemenata može dovesti do pojave modrica nakon ove estetske korekcije. Stoga bi trebalo izbegavati konzumiranje nesteroidnih antiinflamatornih lekova (NSAIL) i antikoagulansa, kao i alkohola, vitamina C i omega-3 masnih kiselina.

Šta se još može korigovati hijaluronskim filerima?

Hijaluronski fileri su idealni za popunjavanje bora i finih linija – koži se zahvaljujući njima vraća gipkost, tonus, ten je blistaviji, hidriran i svežijeg izgleda. Osim za povećanje volumena usana, hijaluronska kiselina koristi se za:

 • Lifting jagodica
 • Konturisanje donje vilice
 • Oblikovanje brade
 • Popunjavanje i uklanjanje nazolabijalnih bora
 • Korekcija podočnjaka
 • Šake, dekolte i vrat takođe se mogu podmladiti ovom metodom.

Svi ovi tretmani dostupni su vam u našem diva Laser Centru. Uz to, veoma je popularan i lifting lica hijaluronom – tretiraju se različite regije odnosno zone na koži lica tako što se hijaluron nanosi u osam tačaka.

Postoje li neke namirnice ili suplementi koji pospešuju sintezu hijaluronske kiseline?

Da, određeni vitamini i minerali pomažu kod stvaranja hijalurona. To su magnezijum, vitamin C i cink. Smatra se da nedostatak cinka u organizmu deluje i na smanjenje hijaluronske kiseline – može se unositi putem hrane ili kao dodatak ishrani. Cink se nalazi u semenkama bundeve, kikirikiju, krompiru, pasulju, mesu. Još jedan mineral neophodan za sintezu hijalurona jeste magnezijum. Možete ga unositi u obliku suplemenata (najbolje kao Mg citrat) ili unosom namirnica kao što su kupus, grašak, brokoli, spanać, banane, jabuke, kruške… S obzirom da se kolagen i hijaluronska kiselina vezuju, potražite prehrambene namirnice u vidu soje, bujona od kostiju (životinjski delovi kao što su hrskavica, kožica i zglobovi koji obezbeđuju želatin), citrusnog voća, orašastih plodova i tamnozelenog povrća.

Da li sam kandidat za tzv. hijaluron usne?

Kandidati su svi oni koji imaju tanke usne i žele da ih povećaju bez obzira u kom su životnom dobu. Stavili ste karmin koji se i ne vidi jer imate male usne? Da, ova procedura je za vas. Takođe, osobe sa očiglednom asimetrijom usana kao i oni koji su nezadovoljni oblikom usana dobri su kandidati za proceduru kao i svi oni koji žele da podignu uglove usana ili uklone bore oko usana, kao i oni koji samo žele da naglase usne i učine ih senzualnijim. Osobe u srednjim ili zrelim godinama koje žele da vrate oblik i svežinu usana i jednostavno da ih podmlade. Sve su ovo kandidati za proceduru popunjavanja usana hijaluronom.

Hijaluron usne – cena

Cena korekcije usana hijaluronom zavisi od količine potrebnih filera kao i vrste filera koji se apliciraju.

Kako mogu da zakažem tretman za popunjavanje usana hijaluronom?

Tretman možete zakazati svakog radnog dana u toku radnog vremena. Na konsultaciji će lekar utvrditi koja količina hijaluronskih filera je potrebna da bi se postigao optimalan rezultat. Konsultacije su potpuno BESPLATNE, a zahvaljujući njima lekari će vas precizno informisati o procedurama, ponavljanjima procedura, korekcijama i eventualnom kombinovanju više procedura. Sve ovo će dovesti do najboljeg mogućeg rezultata. Pozovite nas na brojeve +381 11 66 04 55 3  i +381 11 24 44 676 ili pošaljite email-a na: [email protected] i već danas zakažite svoj termin za besplatnu konsultaciju u našoj specijalističkoj ordinaciji Diva Novi Beograd ili Diva Slavija svakog radnog dana u okviru radnog vremena. 

Zakažite Vaš pregled

  Pozovite 069/692-692