Kriolipoliza

Kriolipoliza je svetski hit za remodeliranje figure i možemo se pohvaliti da jedini u regionu posedujemo ovaj program Z LIPO i Z WAVE , nemačke firme Zimmer.

Ko su idealni kandidati za tretman kriolipolize?

Idealni kandidati za proceduru CriolipolisisTM imaju male ili srednje lokalizovane masne naslage kojih se ne mogu resiti
uprkos pravilnoj ishrani i vežbanju, ali ne žele da se podvrgnu invazivnom tretmanu ili operaciji.

Koliko je tretmana potrebno da bi se postigao vidljiv rezultat?

Da bi se postigao vidljiv rezultat, uz zadrzavanje postojece telesne tezine preporucena su najmanje dva tretmana, a treći tretman može dovestido boljih rezultata.
Svaki tretman CriolipolisisTM traje oko 35 minuta (+ ZWave 10ak min) i izvodi se jednom mesecno (na oko 4 nedelje).

Na koji način se odvija proces kriolipolize?

Proces kontrolisanog i programiranog hladjenja izaziva apoptozu masnih ćelija (tokom postupka sto oslobađa
citokine i druge inflamatorne medijatore.) U narednih 10-12 nedelja nakon tretmana, inflamatorne ćelije u telu polako i postepeno razgrađuju ciljane masne ćelije te se lipidi iz njih oslobađaju i bivaju uklonjeni putem limfnog sistema.

Da li proces kriolipolize ima štetan uticaj na naš organizam?

Kako se proces odvija postepeno nema stetnog ucinka na rad jetre ili na prisustvo lipida u krvi. Nisu potrebne dalje promene u uobičajenom životnom stilu klijenta, ali zdrav način života će pomoći u postizanju i održavanju rezultata.

Na tretiranim područjima može se pojaviti crvenilo koje traje od nekoliko minuta do nekoliko sati. U retkim slučajevima
može doći do otoka ili modrica, koji nestaju u roku od nekoliko sati, dana ili nedelja.

Kontraindikacije:

Tretman kriolipolize se NE preporučuje u sledećim slučajevima: krioglobulinemija, cold urtikarija, periferni vaskularni poremecaj, Raynaud fenomen, trudnoca, dojenje, kardiovaskularni poremecaji, oboljenja jetre, oboljenja bubrega, maligni tumori,osobe sa pejsmejkerom.

Koje regije su pogodne za kriolipolizu?

Efikasno smanjenje potkozne masti i oblikovanje tela u predelu stomaka, bokova, struka, nadlaktica, zadnjice, butina, podbratka. Bez igala, bez operacije, i sto je mozda i najvaznije, bez perioda oporavka.

Kako izgleda tretman kriolipolize?

Inovativni 360’ ZLipo sistem pocinje pulsnim vakuumskim usisavanjem pre pocetka zamrzavanja da bi se omogućilo ujednaceno ciljanje depoa masti i njihovo trajno i neinvazivno smanjenje. Ova metoda hladi masne naslage tokom dužeg vremenskog perioda do kontrolisanog i bezbednog temperaturnog opsega.

Koliko traje tretman ?

Za tretman treba odvojiti oko 45minuta, nakon cega se moze vratiti svakodnevnim aktivnostima. Nedelju dana pre tretmana ne treba uzimati lekove protiv zgrusavanja krvi. Nakon tretmana, istog dana ne treba ici u saunu ili intenzivno vežbati. Potrebno je uraditi 2-3 tretmana na 4 nedelje.

ZLIPO I ZWAVE: Savršena kombinacija

Efekat ZLipo-a je poboljšan korišćenjem ZWave udarnog talasa kojim se postize zatezanje kože tretirane regije.

Šta je Zwave ?

Zvave ili šokwave koristi radijalne udarne talase visoke energije da značajno poboljša čvrstinu i elastičnost kože i regeneraciju kolagena što ga čini odličnim tretmanom za celulit, strije i zatezanje kože. Naučno je dokazana njegova efikasnost uz poboljšanje cirkulacije krvi i vidljivu promenu čvrstoće kože nakon samo nekoliko tretmana.

Na koji način funkcioniše tretman Zwave?

Radijalni udarni talasi visoke energije sastoje se od dva različita dela – impulsa pozitivnog pritiska i relativno male komponente zateznog talasa. Udarni talas vrsi pritisak na okolno tkivo i razbija mrežnu strukturu molekula. Zatezni talas dovodi do kolapsa gasnih mehurića unutar masnih struktura (kavitacija), koji se ponovo šire nakon visokoenergetskih radijalnih udarnih talasa i na taj način obezbeđuju destabilizaciju masnih struktura.

Koje regije se mogu tretirati šokwave terapijom ?

Mogu se tretirati stomak, nadlaktice, noge, zadnjica. Prilikom tretmana uredjaj pulsira, cime se u tkivo salju visokoenergetski talasi do 35mm dubine koji poboljsavaju strukturu koze – povecava se protok krvi i stimulise produkcija kolagena uz stimulaciju limfne drenaze.

Da li tretman bolan?

Tretman je neinvazivan, bezbolan, jednostavan, bez perioda oporavka i multifunkcionalan, a moze se koristiti samostalno ili u kombinaciji sa ZLipo tretmanom.

Koliko je tretmana potrebno uraditi?

Najcesce je potrebno uraditi desetak tretmana 2-3 puta nedeljno, a pri primeni u kombinaciji sa Zlipo kriolipolizom 4-6 tretmana u ritmu 1-2 puta nedeljno.

Kontraindikacije : (ko ne moze da se podvrgne ZWave tretmanu) – trudnoca, vaskularne promene i infekcije na mestu primene, maligni tumori, implanti, koagulopatije, neuroloske bolesti sa poremecajima vazomotornog sistema.

Najčešća pitanja pacijenata :

Hoće li mi ZLipo pomoći da izgubim težinu?

ZLipo (zajedno sa drugim neinvazivnim procedurama za smanjenje masti) nije tretman za gubitak težine. To je postupak oblikovanja tela dizajniran za lečenje lokalizovanih, upornih masnih naslaga i nije zamena za pravilnu ishranu i vežbanje.

Da li je ZLipo bolan?

Postoji blago štipanje u prvih nekoliko minuta, ali postupak je nakon prvih nekoliko tenutaka privikavanja na hladnocu praktično bezbolan.

Ko su idealni kandidati za ZLipo?

To su osobe oba pola, blizu ili unutar svoje normalne težine, ali imaju višak masnih naslaga u određenim zonama.

Ima li neželjenih efekata?

Postupak praktično nema neželjenih efekata niti vreme oporavka, tako da se možete vratiti svojim uobičajenim aktivnostima odmah. Možda ćete osetiti manje crvenilo i blagu osetljivost na tretiranom području, ali oni nestaju u roku od nedelju dana. Neki pacijenti prijavljuju osećaj koji se može uporediti sa bolom u mišićima.

Šta mogu da uradim da bih održao svoje rezultate?

Preporučljiva je zdrava ishrana, adekvatan unos tecnosti i redovna fizicka aktivnost. Hidriranost je vazna za eliminaciju tretiranih masnih ćelija.

Takođe, vazna preporuka je kombinovati ZLipo sa ZVawe terapijom koja pomaže u razbijanju fibroznih pregrada izmedju masnih naslaga i zahvaljujuci sinergistickom dejstvu ovakav tretman rezultira brzim smanjenjem masnih naslaga.