NOVA ADRESA: Prote Mateje 9, Beograd Telefon:+381 11 24 44 676; +381 11 38 36 244

 

 • ŠTA JE CELULIT?

  Celulit predstavlja degenerativne promene u potkožnom masnom tkivu koje se mogu napipati u vidu čvorića, kvržica i udubljenja na koži određenih delova tela, a kod uznapredovalih stadijuma se mogu videti i golim okom u obliku narandžine kore. Posledica su nepravilne razmene materija u tkivu i usporene eliminacije štetnih materija iz međućelijskih prostora.

  KAKO NASTAJE CELULIT?

  Masne ćelije u potkožnom masnom tkivu su odvojene vezivnim septama koje formiraju komorice. Tokom vremena, masne ćelije u komorama se povećavaju akumulacijom vode i toksina, a vezivne septe oko njih stvaraju nerastegljiva vlakna između kojih ostaju blokirane masne ćelije, čija funkcija se smanjuje jer do njih sada ne dolaze enzimi i hormoni neophodni za njihov pravilan metabolizam.

  Tako zarobljeno masno tkivo podložno je degenerativnim promenama i kako proces napreduje javljaju se vidljive manifestacije u vidu: pomorandžine kore, jahaćih pantalona ili jastučića od celulita na stomaku.

  KADA SE JAVLJA CELULIT?

  Može se javiti u bilo kom životnom dobu od puberteta do menopauze. Po svetskim statistikama više od 85% žena starosti preko 18 godina je obolelo od celulita. Celulit treba razlikovati od gojaznosti, jer od celulita mogu oboleti i mršave osobe, pa čak balerine i sportiskinje.

  KOJA SU NAJČEŠČA MESTA KOJA NAPADA CELULIT?

  Najčešća mesta koja napada celulit su: butine, kukovi, sedalni deo, stomak, listovi nogu, područje oko skočnog zgloba, oko kolena, a ni ruke nisu pošteđene kao ni predeo vrata.

  VRSTE CELULITA

  Celulit po konzistenciji može da bude tvrdi i meki celulit. Meki celulit se javlja u prvim stadijumima bolesti i on je reverzibilan, može se u potpunosti izlečiti. Tvrdi nastaje u kasnijim stadijumima bolesti i znatno je teži za lečenje. Tvrdi celulit je irevirzibilan, ne može se u potpunosti eliminisati, fiksiran je za podlogu i pritiskom na to mesto oseća se bol.

  UZROCI KOJI DOVODE DO NASTANKA CELULITA:

  1. Genetski faktor

  2. Nepravilna ishrana

  3. Nedovoljno uzimanje tečnosti

  4. Nedovoljna fizička aktivnost

  5. Nošenje neadekvatne obuće i odeće (visoke potpetice, tesna odeća)

  6. Hormonski disbalans

  7. Neredovna probava

  8. Stres

  9. Pušenje i alkohol

  LIPOSUKCIJA JE DOBILA OZBILJNU KONKURENCIJU U LIPOLIZI

  Lipoliza predstavlja nehiruršku metodu uklanjanja masnih naslaga. Uobičajene regije na telu na kojima se radi  lipoliza su: podbradak, nadlaktice, stomak, bokovi, zadnjica, butine i regija oko kolena.

  ZAŠTO JE LIPOLIZA TOLIKO POPULARNA

  Lipolizom se mogu oblikovati različiti delovi tela koje je nemoguće oblikovati dijetama i vežbama. Najviše je tražen tzv “love handles”, područje struka gde posle tretmana više nemamo masno tkivo. Ova regija je vrlo popularna i kod muškaraca jer bez obzira na vežbe nemoguće je u potpunosti ukloniti “masne jastučiće”.

KLIJENTI O NAMA

Pratite nas na

Prijavite se za Newsletter

Informišite se putem e-mail-a o najnovijim ponudama i popustima u Diva laser centru