NOVA ADRESA: Prote Mateje 9, Beograd Telefon:+381 11 24 44 676; +381 11 38 36 244

ŠTA SU STRIJE

Strije su oštećenja vezivnog tkiva nastalog usled naglog rastezanja kože. Kada nastanu strije one su svetlo crvene boje i krvni sudovi se provide. U toku vremena krvni sudovi se skupljaju, strije dobijaju belu boju i sužavaju se.

KAKO NASTAJU STRIJE?

Strije kod žena najčešće nastaju u trudnoći na stomaku i grudima. Razlozi nastanka strija su hormonske prirode kao i genetska predispozicija. Kod muškaraca koji su aktivni u sportu i koriste preparate koji sadrže steroide pojava strija je vrlo česta. Kod tinejdžera tokom rasta dolazi do pojave strija zbog povećanja hormona rasta i rastezanja kože.

Strije nastaju i zbog nagle promene u telesnoj težini kada dolazi do “pucanja vezivnog tkiva”.

Lečenje strija – galerija slika PRE & POSLE

Kliknite na sliku za uvećan prikaz

DA LI JE MOGUĆE U POTPUNOSTI UKLONITI STRIJE?

Nažalost nije moguće u potpunosti otkloniti strije jer su strije trajni ožiljci koji se mogu ublažiti upotrebom lasera.

KAKO DELUJE LASER NA STRIJE?

Laserski zrak deluje selektivno na pojedinačne strije bez oštećenja okolne kože. Zbog peeling efekta strije se smanjuju a zbog toplotnog efekta dolazi do sinteze kolagenih i elastičnih vlakana što dovodi do zatezanja kože.

KO SU KANDIDATI ZA LASERSKO UKLANJANJE STRIJA?

Kandidati za lasersku redukciju strija su puneletni muškarci i žene koji imaju strije na različitim delovima tela, a nemaju nijednu od kontraindikacija za primenu lasera.

KAKO IZGLEDA TRETMAN LASEROM?

Tretman laserom je vrlo jednostavan, bezbolan i bezbedan. Pacijent oseća blagu toplotu i peckanje koje prolazi u roku od 24 sata. U toku tretmana koristi se cooling sistem koji odvodi toplotu sa kože. Posle tretmana nije potrebno stavljati obloge niti koristiti dodatnu terapiju.

KOLIKO TRETMANA LASEROM JE POTREBNO ZA POSTIZANJE REZULTATA?

Neophodno je uraditi 2-4 tretmana u razmacima od 4-6 nedelja. Rezultati nisu vidljivi odmah nakon tretmana. Pun efekat laserom, postiže se u periodu od 6 meseci nakon poslednjeg tretmana.

KLIJENTI O NAMA

Pratite nas na

Prijavite se za Newsletter

Informišite se putem e-mail-a o najnovijim ponudama i popustima u Diva laser centru